Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Αγγουράκια μολυσμένα με επικίνδυνο βακτήριο

Η Ισπανία ανέστειλε τις δραστηριότητες δύο εταιρειών που διανέμουν αγγουράκια, για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι εξήγαγαν προϊόντα που ήταν μολυσμένα με επικίνδυνο βακτήριο, το οποίο προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων και έχει προσβάλει περισσότερους από 270 στη Γερμανία.

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ξεκίνησε έρευνα και στο πλαίσιό της ελήφθησαν δείγματα του χώματος, του νερού άρδευσης και προϊόντων που χρησιμοποιήθηκαν για την καλλιέργεια σε δύο αγροκτήματα των επαρχιών της Αλμερία και της Μάλαγα, στη νότια Ισπανία.

Επαγγελματικά δικαιώματα Χημικών σε αντικείμενο Γεωπόνων!

Έγγραφο Πανελληνίων Συλλόγων Γεωπόνων προς τον Υφυπουργό Π.Δ.Β.Μ. & Θ. κ. Ι. Πανάρετο σχετικά με σχέδιο ΠΔ για επαγγελματικά δικαιώματα Πτυχιούχων Χημείας Π.Ε. που είναι αντικείμενο Γεωπόνου.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Η Έκθεση Περιβάλλοντος για το 2010 από τον Ε.Ο.Π.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) που εδρεύει στην Κοπεγχάγη δημοσίευσε  στις 30 Νοεμβρίου 2010 την τέταρτη έκθεσή του με τον τίτλο “Το Ευρωπαϊκό Περιβάλλον – Κατάσταση και Προοπτικές 2010” (State of the Environment Report 2010) που αποτελεί μια ενδελεχή αξιολόγηση του πώς και γιατί αλλάζει το περιβάλλον της Ευρώπης αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό.

Η Έκθεση Περιβάλλοντος για το 2010 του ΕΟΠ καταλήγει ότι...

Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές Κοινότητες - Νέο πρότυπο ανάπτυξης

Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα μηδενικών εκπομπών και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης για τις πράσινες αγροτικές και νησιωτικές κοινότητες συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ που θα συγχρηματοδοτεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) και περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση «πράσινων» παρεμβάσεων, σε νησιά και χωριά,  στους τομείς της εξοικονόμησης ενέργειας, των ΑΠΕ, των πράσινων μεταφορών, της διαχείρισης απορριμμάτων, της διαχείρισης υδάτινων πόρων και της πράσινης επιχειρηματικότητας, προκειμένου απομονωμένες περιοχές να μετατραπούν σε καινοτόμες κοινωνίες με σεβασμό στο περιβάλλον.
 
Ενδεικτικά, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις:

Πρόγραμμα «Νέα –Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ

Δημοσιεύθηκε η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων έργων για ένταξη στο Πρόγραμμα «Νέα –Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα του ΕΣΠΑ 2007 – 2013.

Το Πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 30 εκ €, αποτελεί...

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Κλαδικό σχέδιο αποτύπωσης σημερινών δεδομένων του Γεωπονικού κλάδου

Το συνοπτικό κλαδικό σχέδιο αποτύπωσης σημερινών δεδομένων του Γεωπονικού κλάδου, αλλά και των προτάσεων προσαρμογής στις νέες οικονομικές συνθήκες, απέστειλε στον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας ο Γεωπονικός Συλλόγος Ν. Κοζάνης. 

Το σχέδιο στάλθηκε σε απάντηση του 13857/1277/29-04-2010 εγγράφου του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, και είναι σχετικό...

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ετήσια Γενική Συνέλευση Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης

Το Δ.Σ. του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης καλεί τα μέλη του Συλλόγου στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση – Εκλογές νέων οργάνων, που θα πραγματοποιηθεί στις 15-05-2011, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου της Ν.Α. Κοζάνης. (Κτίριο πρώην Νομαρχίας).

Τα θέματα της Ημερησίας Διάταξης είναι:

Επιστολή της Ένωσης Γεωπόνων Μελετητών Ελλάδας, πρός τον Υπουργό κ.Σκανδαλίδη


Κύριε Υπουργέ,  


Χθές, στον ιστότοπο του Π.Α.Α , διαβάσαμε μία καταχώρηση, ότι δίνεται παράταση 20 ημερών στην ηλεκτρονική υποβολή των Σχεδίων Βελτίωσης.
Μα για πια παράταση μιλάμε κ. Υπουργέ ?. Παράταση δίνουμε σε κάτι που υπάρχει, και λειτουργεί


Εδώ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.  Είναι όλα «στον αέρα» , παρότι...

Παράταση στα Σχέδια βελτίωσης

Από το ΥΠΑΑΤ ανακοινώθηκε ότι παρατήνεται η καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης στο Μέτρο 121 (ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ) μέχρι την Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011 και ώρα 15:00 μ.μ.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Υπόμνημα Γεωπονικού Συλλόγου Ν Κοζάνης προς Υπ.Α.Α.&Τ. 06.05.2011


Κ. Υπουργέ

Στην δίνη της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει την χώρα μας, έχετε την τιμή να ηγείστε ενός Υπουργείου από την δράση και την παραγωγικότητα του οποίου, η ελληνική κοινωνία περιμένει να ξεκινήσει η οικονομική ανάκαμψη και η έξοδος της χώρας από την ύφεση.

Σήμερα έχοντας την εμπειρία...

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Συσκέψεις Υφ. ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη, για την κατανομή του λιγνιτικού τέλους

Σε διαδοχικές συσκέψεις, με αντικείμενο τις ρυθμίσεις για τον τρόπο κατανομής του λιγνιτικού τέλους στο πλαίσιο της χρηματοδότησης των αναπτυξιακών έργων και έργων περιβάλλοντος, συμμετείχε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής,Γιάννης Μανιάτης.

Τις θέσεις τους ανέπτυξαν...

Καλλιέργεια Goji Berry στην Ελλάδα.


       

Τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο συχνά ακούμε για καινούριες καλλιέργειες στον αγροτικό τομέα.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Πρόγραμμα εκπαίδευσης των μελισσοκόμων

Με απόφαση που υπέγραψε η Υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη  τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα εκπαίδευσης των μελισσοκόμων που περιγράφεται στη δράση 1.3 «Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων» στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας, (Καν. Ε.Κ. 1234/2007) 2011 – 2013. Η ορθή εφαρμογή της δράσης αυτής ελέγχεται με τακτικούς αλλά και έκτακτους δειγματοληπτικούς επιτόπιους τεχνικούς και οικονομικούς ελέγχους.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, αύριο Παρασκευή 6 Μαΐου 2011 και ώρα 18.00, θα μιλήσει στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Αγροτική Ανάπτυξη και Καλάθι των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί...

Ημερίδα στην Σπάρτη για ΣΒ με Διβάρη στις 10/05/2011

Ημερίδα της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους στο ΑΡΓΟΣ

Την 1η Ιουνίου 2011, η ΕΕΒΨ διοργανώνει ένα μοναδικό διήμερο γεγονός ( 1 και 2 Ιουνίου ) στο Άργος. Η ημερίδα θα έχει τίτλο «Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΨΥXΟΥΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ – Ψυχρές Λύσεις Βελτίωσης Ποιότητας, Ασφάλειας και Παραγωγικότητας».

Βασικός στόχος της ημερίδας είναι...

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ημερίδα με θέμα «Αμπελοκαλλιέργεια στη Σιάτιστα: από το χτες στο σήμερα»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σιάτιστας στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του που απορρέουν από την Πράξη «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία-Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για τους Ενήλικες», σε συνεργασία με το σύλλογο αμπελουργών & οινοπαραγωγών Σιάτιστας, διοργανώνει την Τρίτη 10 Μαΐου 2011, ημερίδα επιμόρφωσης ενηλίκων με θέμα « Η αμπελοκαλλιέργεια στη Σιάτιστα: από το χτες στο σήμερα».

ΗΜΕΡΙΔΑ : "Η ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ"

Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη -Τόπος να ζεις»

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011, 8 μμ

Κοβεντάρειο , Κοζάνη

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ:

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Παραδοσιακά φάρμακα φυτικής προέλευσης: πιο ασφαλή προϊόντα στην αγορά της ΕΕ

Η λήξη της επταετούς μεταβατικής περιόδου που οριζόταν στην οδηγία του 2004 για τα φάρμακα φυτικής προέλευσης (2004/24/EΚ) σημαίνει ότι μετά την 1η Μαΐου 2011 στην αγορά της ΕΕ μπορούν να παραμείνουν μόνο φάρμακα που έχουν καταχωριστεί ή έχουν λάβει άδεια. Η οδηγία για τα φάρμακα φυτικής προέλευσης εισάγει μια πιο απλή διαδικασία καταχώρισης απ' ό,τι για τα άλλα φάρμακα, δεδομένου του μακρόχρονου ιστορικού χρήσης των παραδοσιακών φαρμάκων φυτικής προέλευσης. Ταυτοχρόνως, η οδηγία προσφέρει τα απαραίτητα εχέγγυα όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους.