Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Νέα δράση για τους τευτλοπαραγωγούς μέσω του ΠΑΑ 2007-2013

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννης Κουτσούκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι γνωστό ότι η τευτλοκαλλιέργεια στη χώρα μας είναι φθίνουσα εξαιτίας της αναθεώρησης της ΚΟΑ Ζάχαρης το 2006 και των άστοχων χειρισμών της τότε κυβέρνησης.

Πρόθεσή μας είναι να στηρίξουμε τους τευτλοπαραγωγούς με την ένταξη σε Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της καλλιέργειας σακχαρότευτλων, μέσω του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 και συγκεκριμένα μέσω του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις».

Έχει ήδη δρομολογηθεί η ανάθεση εμπειρογνωμοσύνης σε ανεξάρτητο φορέα (κανονιστική απαίτηση), για να αποδειχθεί η απώλεια εισοδήματος που προκύπτει από την εφαρμογή ολοκληρωμένης διαχείρισης στην καλλιέργεια σακχαρότευτλων.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εμπειρογνωμοσύνης από την οποία θα προκύψει η τάξη μεγέθους του ύψους ενίσχυσης ανά εκτάριο, θα ανακοινωθεί ο συνολικός προϋπολογισμός της νέας δράσης.

Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας, η οποία δε θα υπερβαίνει τους τρεις μήνες, θα προωθηθεί τροποποίηση του Προγράμματος για την εισαγωγή της νέας δράσης και πριν το τέλος του επόμενου χρόνου θα είμαστε σε θέση να προκηρύξουμε την εν λόγω δράση, ώστε οι τευτλοπαραγωγοί να ενταχθούν στο πρόγραμμα για την καλλιεργητική περίοδο του 2012».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου