Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

120 εκ € στην αγορά μέσω του Ταμείου JEREMIE- Συνολικά 360 εκ € μέχρι το Μάιο

Tα καινοτόμα χρηματοδοτικά προϊόντα του JEREMIE, τα οποία αφορούν στα εξής:
  1. Νέα Επιχειρηματικότητα. Έχει συνολικό προϋπολογισμό 120 εκ. € και αφορά χορήγηση δανείων έως 100.000 € σε μικρές και πολύ μικρές νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις που έχουν έως και 3 χρόνια λειτουργίας και προσωπικό μέχρι 50 άτομα. Αιτήσεις για ευνοϊκή δανειοδότηση, με επιτόκιο που ξεκινά κάτω από 3% και περίοδο αποπληρωμής από 36 έως 72 μήνες, μπορούν να γίνονται από σήμερα, 22 Φεβρουαρίου.
  2. Μικροδάνεια. Έχει συνολικό προϋπολογισμό 60 εκ € και αφορά χορήγηση δανείων έως 25.000 €, με όρους αντίστοιχους του πρώτου προϊόντος, σε πολύ μικρές επιχειρήσεις όλων των τομέων οικονομικής δραστηριότητας. Το προϊόν θα διατεθεί στην αγορά μέχρι τον Απρίλιο.
  3. Ψηφιακή Στρατηγική. Έχει συνολικό προϋπολογισμό 180 εκ € και αφορά χορήγηση δανείων έως 500.000 € σε επιχειρήσεις με προσωπικό έως 250 άτομα, που θα κάνουν επενδύσεις στους τομείς Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Το προϊόν αυτό υπολογίζεται ότι θα βοηθήσει 2.000 περίπου επιχειρήσεις να γίνουν πιο ανταγωνιστικές στις διεθνείς αγορές και θα διατεθεί στην αγορά μέχρι τον Μάιο.
Το επόμενο τρίμηνο θα ακολουθήσουν στοχευμένες προκηρύξεις στο πλαίσιο του JEREMIE, ύψους πάνω από 30 εκατ. ευρώ, για προϊόντα επιχειρηματικού κεφαλαίου (Venture Capital), που αποσκοπούν στη στήριξη επιχειρήσεων πληροφορικής και επικοινωνιών, νέες ή υφιστάμενες, οι οποίες αναπτύσσουν καινοτόμα προϊόντα.

Δείτε εδώ το Ενημερωτικό σημείωμα για το πρόγραμμα JEREMIE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου