Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Νεος Αναπτυξιακος

Του Εμμ. Διαμαντόπουλου

Δημοσιεύθηκε την 1/2/2011 το τελικό κείμενο του Νέου Επενδυτικού Νόμου. Σύμφωνα με το νέο Νόμο 3908 ενισχύονται ιδιωτικές επενδύσεις σχεδόν σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, πλήν των εξαιρέσεων που περιγράφονται στο Άρθρο 2 της απόφασης.

Τα είδη των παρεχόμενων ενισχύσεων είναι... η Φορολογική Απαλλαγή, η Επιχορήγηση και η επιδοτηση Χρηματοδοτικής Μίσθωσης (Leasing). Το ποσοστό ενισχύσεων για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στη Δυτική Μακεδονία είναι 50% πλήν του Νομού Κοζάνης που είναι στο 40%.

Τα επενδυτικά σχέδια διακρίνονται σε σχέδια Γενικής επιχειρηματικότητας στα οποία παρέχεται ενίσχυση φορολογικής απαλλαγής, σε σχέδια Τεχνολογικής Ανάπτυξης στα οποία παρέχεται ενίσχυση Χρηματοδοτικής μίσθωσης και Επιχορήγηση, και σε σχέδια Περιφερειακής Συνοχής στα οποία παρέχεται ενίσχυση με μορφή επιχορήγησης και φορολογικής απαλλαγής.

Το ελάχιστο ποσό επένδυσης καθορίστηκε στα 200.000€ για τις μικρές επιχειρήσεις ενώ προβλέπονται και ειδικά επιχειρηματικά σχέδια νέων κάτω των 40 ετών με επιπρόσθετη επιχορήγηση και ενίσχυση των λειτουργικών δαπανών τους κατά τα πρώτα έτη λειτουργίας της επένδυσης.

Για την εφαρμογή του νόμου ο οποίος αποτελεί ένα γενικό πλαίσιο ενίσχυσης των ιδιωτικών επενδύσεων, αναμένονται εφαρμοστικές αποφάσεις με τις οποίες θα καθοριστούν οι παράμετροι υποβολής φακέλων, τα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά και λοιπές λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου