Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Συμμετοχή του Συλλόγου σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα

Ο Γεωπονικός Σύλλογός Ν. Κοζάνης θα υποβάλλει πρόταση συμμετοχής στο πρόγραμμα: «ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ»
του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ»
στο πλαίσιο της πρόσκλησης Α: «ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ MΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ 1-49 ΑΤΟΜΑ, ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ»
με χρηματοδότηση: από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Ο Σύλλογος θα λειτουργήσει ως «Δομή Στήριξης» των επιχειρήσεων του Γεωπονικού κλάδου (γεωργικά εφόδια, γραφεία μελετών κλπ), με την τεχνική υποστήριξη Συμβούλου, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του Προγράμματος.
Ο Σύμβουλος (είμαστε ήδη σε επαφή) αναλαμβάνει:
·   Τη σύνταξη των Κλαδικών Σχεδίων Διαρθρωτικής Προσαρμογής,
·   Την υποστήριξη των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στην  Πρόσκληση για την υποβολή  του φακέλου υπαγωγής στο Πρόγραμμα (αίτηση ένταξης και συνοπτικά σχέδια διαρθρωτικής προσαρμογής τους),
·   Την ομαδοποίηση των εργοδοτών και των εργαζομένων των επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους σε προγράμματα Κατάρτισης,όπως θα προκύψουν από τα Σχέδιο Διαρθρωτικής Προσαρμογής του  Κλαδικού Φορέα τους.
·   Την υποβολή Τεχνικών Δελτίων Πράξης και  τη σύνταξη Δελτίων Δήλωσης Δαπανών και Δελτίων Παρακολούθησης Πράξης των επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στην Πρόσκληση.

Επιχειρήσεις που έχουν δικαίωμα συμμετοχής
·   Γεωπονικές επιχειρήσεις 1-49 απασχολουμένων, οποιασδήποτε νομικής μορφής, οι οποίες πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο καθεστώς επιχορήγησης ήσσονος σημασίας (de minimis) κατά την ημερομηνία υποβολή της αίτησης.
·   Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δραστηριοποιούνται στην περιοχή εμβέλειας του Συλλόγου δηλ. το Ν. Κοζάνης.
·   Να έχει κάνει έναρξη δραστηριότητας πριν από την 1η Ιανουαρίου 2008.
·   Κάθε επιχείρηση δύναται να συμμετέχει σε μία μόνο Πρόσκληση στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος.


Ωφελούμενοι
Άμεσα ωφελούμενες είναι οι επιχειρήσεις (1500€/επιχείρηση).
Έμμεσα ωφελούμενοι  είναι οι απασχολούμενοι, είτε είναι πλήρους απασχόλησης είτε έχουν περιέλθει σε «εκ περιτροπής» εργασία, είτε σε μερική απασχόληση, μέχρι την υποβολή της αίτησης προς χρηματοδότηση (900€/απασχολούμενο).

Δικαιολογητικά
Α. Οι υποψήφιες επιχειρήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα πρέπει να υποβάλουν τα εξής δικαιολογητικά:
1. Καταστατικό ή ΦΕΚ ή Αντίγραφο Δ.Ο.Υ. έναρξης επιτηδεύματος της δραστηριότητας της επιχείρησης από την αντίστοιχη Δ.Ο.Υ.
2.  Αντίγραφα Α.Π.Δ. ΙΚΑ, όπου απαιτείται [δεν αφορά σε επιχειρήσεις που δεν απασχολούν εργαζόμενους και προτίθενται να ενταχθούν στο Πρόγραμμα με μοναδικό/-ούς απασχολούμενο/-ους τον/τους εργοδότη/-ες] σε βάθος ενός έτους προ της υποβολής της αίτησης, από τα οποία να προκύπτουν οι δηλωθείσες ετήσιες μονάδες εργασίας. (δηλ. 1η σελίδα Α.Π.Δ. και συνοδευτικό αποστολής)
3. Ασφαλιστική - φορολογική ενημερότητα σε ισχύ.
4. Άδεια λειτουργίας σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της πρότασης, όπου αυτή απαιτείται ή Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 ότι στην περίπτωσή μου δεν απαιτείται άδεια λειτουργίας.

Οι θεματικές ενότητες κατάρτισης θα αφορούν:
  1. Προγράμματα διαχείρισης αποθηκών
  2. Πωλήσεις μέσω διαδικτύου
  3. Υγιεινή & ασφάλεια στο χώρο εργασίας
  4. Περιβαλλοντική Νομοθεσία
  5. Τεχνικός ασφαλείας
  6. Ολοκληρωμένη Γεωργία – Πιστοποιήσεις
  7. Γεωργικά φάρμακα & σκευάσματα (πρώτες βοήθειες)
  8. Βιολογική γεωργία με έμφαση στη φυτοπροστασία
  9. Χρηματοδοτικά εργαλεία

ü       Αξίζει να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν δικαίωμα!
ü       Οι ενέργειές μας για να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις προθεσμίες και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα θα πρέπει να είναιάμεσες (εντός της εβδομάδας).
ü       Για την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών καθώς και για οποιαδήποτε πληροφορία θα επικοινωνείτε με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Θεόδωρο Σιόγκα στο τηλ. 6947 566543
ü       Θεωρούμε ως αυτονόητο ότι η ελάχιστη υποχρέωση των συναδέλφων που θα συμμετάσχουν θα είναι η οικονομική τακτοποίηση προς το Σύλλογο (15€ εγγραφή & 18€ ετήσια συνδρομή).
ü       Παρακαλούμε πολύ να ενημερώνεται όποιους συναδέλφους δεν έχουν δυνατότητα λήψης email.

Εκ του Δ.Σ. του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου