Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Υπό καθεστώς παρακολούθησης οι τιμές ζωοτροφών

Σε παρακολούθηση των τιμών των ζωοτροφών εκτροφής παραγωγικών ζώων προχωρά από σήμερα το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μετά την έκδοση της Αγορανομικής Διάταξης 1/2011 από τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κ. Ντίνο Ρόβλια.

Ειδικότερα, σήμερα 29 Μαρτίου 2011 οι Υφυπουργοί Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ.κ. Ντίνος Ρόβλιας, Μιλένα Αποστολάκη ανακοίνωσαν την έκδοση αγορανομικής διάταξης με την οποία οι εταιρίες παραγωγής, εισαγωγής και εμπορίας ζωοτροφών υποχρεώνονται να υποβάλλουν στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου τους τιμοκαταλόγους των «σύνθετων συσκευασμένων ζωοτροφών εκτροφής παραγωγικών ζώων».

Εντός έξι ημερών μετά τη δημοσίευση της Αγορανομικής Διάταξης στο ΦΕΚ, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό υποχρεούνται να υποβάλουν τιμοκαταλόγους χονδρικής στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Το ίδιο θα ισχύει σε κάθε περίπτωση αυξομείωσης των τιμών των συγκεκριμένων ειδών, ενώ στις περιπτώσεις αυξήσεων των τιμών οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να καταρτίζουν αναλυτικό κοστολόγιο που να δικαιολογεί τις αυξήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου