Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Εκλογές ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: Διακήρυξη Πανγεωτεχνικού Αγωνιστικού Μετωπου

Συνάδελφοι γεωτεχνικοί,

Το ΓΕΩΤΕΕ έχει προ πολλού χάσει κάθε εκτίμηση και εμπιστοσύνη σαν στήριγμα του γεωτεχνικού επιστήμονα, μισθωτού, αυτοαπασχολούμενου ή άνεργου. Παρά το γεγονός ότι απ’ το 1999 ως παράταξη δεν έχουμε εκπροσώπηση στα όργανα διοίκησής του, δεν ήμασταν αδιάφοροι για τη δράση  και λειτουργία του, υπερασπιστήκαμε και υπερασπιζόμαστε το ρόλο του γεωτεχνικού επιστήμονα στην αξιοποίηση του φυσικού πλούτου, της αγροτικής και μεταποιητικής παραγωγής προς όφελος της... λαϊκής ευημερίας. Αντίθετα, οι δυνάμεις που κυριαρχούν στο ΓΕΩΤΕΕ υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, για τη συγκέντρωση της  γης και παραγωγής, προκαλώντας την αποστροφή και την αδιαφορία του μεγαλύτερου μέρους των γεωτεχνικών.
Οι εκλογές στις 10-4-2011 αποτελούν ευκαιρία για:
●Να καταδικάσετε τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ αλλά και όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις και πρόσωπα που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση στο ΓΕΩΤΕΕ και να συμβάλετε στην αλλαγή των συσχετισμών με την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για το Δ.Σ και τις Δ.Ε των Παραρτημάτων του.
●Να ανοίξετε το δρόμο για ν’ αλλάξει προσανατολισμό το ΓΕΩΤΕΕ, να θέσει τις υπηρεσίες του στην υπεράσπιση του πλουτοπαραγωγικού δυναμικού της χώρας προς όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας.
1. Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ – Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΘΥΕΛΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-Ε.Ε-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Οι εκλογές για τα νέα όργανα του ΓΕΩΤΕΕ διεξάγονται στις συνθήκες μιας πρωτοφανούς επίθεσης του κεφαλαίου και των πολιτικών δυνάμεων που το εκπροσωπούν (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) εναντίον των μισθωτών και συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, των οικογενειών τους. Η επίθεση έχει τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα που εκδηλώνεται με τη λεηλασία μισθών και συντάξεων, τη διόγκωση της ανεργίας, την αύξηση των έμμεσων φόρων, ακόμη και σε είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, τη φορολογική επιδρομή σε βάρος μικρών και μεσαίων επαγγελματιών (περαίωση), την κατάργηση εργασιακών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, κατακτημένων με σκληρούς αγώνες, των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Την ίδια περίοδο διατίθενται στις τράπεζες πάνω από 100 δισ. ευρώ, μειώνονται οι φόροι του μεγάλου κεφαλαίου στο 20%, χορηγούνται νέες επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και εισφορο-απαλλαγές, παρέχονται κάθε είδους διευκολύνσεις τύπου fast track για μεγάλες καπιταλιστικές επενδύσεις,

¨απελευθερώνονται¨ τα επαγγέλματα προς ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με ΝΔ και ΛΑΟΣ προσπαθούν να πείσουν ότι η οικονομική κρίση οφείλεται στο σπάταλο και μεγάλο κράτος, στα σκάνδαλα, στις μίζες και στους κερδοσκόπους. Οι πραγματικές αιτίες όμως είναι ότι πρόκειται για παγκόσμια και συγχρονισμένη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος που οφείλεται στην ίδια του τη φύση και τα αδιέξοδά του. Είναι κρίση υπερπαραγωγής εμπορευμάτων που δεν μπορούν να πουληθούν, υπερσυσσώρευσης αμύθητων κερδών του κεφαλαίου,  ενώ πέφτει το ποσοστό κέρδους. Οξύνεται ο ανταγωνισμός, η ανισομετρία, οι αντιθέσεις και οδηγούν στη μόνη δυνατή απάντηση από το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του: να μειώσουν στο κατώτερο δυνατό επίπεδο μισθούς δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, να συρρικνώσουν και υποβαθμίσουν τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες και τις κρατικές δαπάνες για υποδομές προστασίας από φυσικά και καταστροφικά φαινόμενα και βιομηχανικά απόβλητα, στήριξης της αγροτικής παραγωγής, αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου, των υδάτινων πόρων κλπ.
Η καπιταλιστική κρίση αποκάλυψε τα ψέματα και τις αυταπάτες για την ΕΕ και το Ευρώ, που θα μας οδηγούσαν δήθεν στην ευημερία, στη σύγκλιση των οικονομιών και στην άνοδο του βιοτικού μας επιπέδου. Τα διάφορα μέτρα διαχείρισης της κρίσης (μηχανισμός στήριξης, ευρωομόλογο, επιμήκυνση, αναδιάρθρωση, αναδιαπραγμάτευση του χρέους κλπ.) δεν αναιρούν τις παραπάνω επιλογές, επομένως και τις βαριές αντιλαϊκές συνέπειες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Λένε ψέματα ότι τα αντιλαϊκά μέτρα είναι προσωρινά. Εξαπατούν όταν ζητούν θυσίες στο όνομα μιας τάχα μελλοντικής ανάπτυξης, με το ίδιο ή με άλλο ¨μείγμα¨ της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής. Ακόμα κι αν υπάρξει παραγωγική ανάκαμψη, θα είναι αναιμική και ασταθής, θα τη διαδεχθεί νέο ξέσπασμα κρίσης.
2. ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης βιώνουν τα τελευταία χρόνια όλο και πιο έντονα οι γεωτεχνικοί όλων των κλάδων. Περισσότερο απ’ όλους οι νέοι, στους οποίους επεκτείνεται η ανεργία και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και που αποτελούν το 30% των μελών του ΓΕΩΤΕΕ. Αλλά και οι εργαζόμενοι συνάδελφοι, μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες, ήδη βιώνουν τις μειώσεις των μισθών και τη συρρίκνωση της δουλειάς τους. Έχει ήδη υποβαθμιστεί το εισόδημα και το βιοτικό επίπεδο των μισθωτών του δημόσιου τομέα με τις μειώσεις των οργανικών θέσεων, τις περικοπές των δώρων και τις μειώσεις των μισθών, το νέο ασφαλιστικό, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας. Οι επιπτώσεις θα πολλαπλασιαστούν ακόμα περισσότερο στο άμεσο μέλλον, όταν νέες, επαχθέστερες ρυθμίσεις θα συνοδεύσουν τις ολοένα και νέες προσαρμογές που θα επιβάλλει η κυβέρνηση με τα προσχήματα των δόσεων του μνημονίου.

Η δραστική μείωση των παρεχόμενων δωρεάν γεωτεχνικών υπηρεσιών που προβλέπονται στα σχέδια για τους νέους Οργανισμούς του ΥΠΑΑΤ και των νέων Καλλικρατικών Περιφερειών, σηματοδοτεί τις κυβερνητικές επιλογές για παραπέρα συγκέντρωση της γης και της αγροτικής παραγωγής στο κεφάλαιο, με ταυτόχρονη κατάργηση πολλών θέσεων εργασίας γεωτεχνικών. Το ίδιο και οι συνενώσεις δημόσιων οργανισμών και οι συγχωνεύσεις θα φέρουν απολύσεις συμβασιούχων. Η απελευθέρωση των επαγγελμάτων αποτελεί μοχλό επιτάχυνσης και συγκέντρωσης σε μεγάλα μελετητικά γραφεία, κατασκευαστικές εταιρείες κλπ., που θα πλήξει ακόμα περισσότερο το εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων. Πρόκειται ουσιαστικά για διευκόλυνση του μεγάλου κεφαλαίου να επενδύσει εκεί που μέχρι χτες δεν μπορούσε. Το ΙΟΒΕ, όργανο του ΣΕΒ σε μελέτη του αποκάλυψε πως από την απελευθέρωση θα κερδίσουν 2,5 δις ευρώ. Ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα όπως δεν κέρδισε από την απελευθέρωση της ενέργειας, των μεταφορών κλπ. Αντίθετα είχαμε αύξηση στα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ, 40-60% αύξηση των εισιτηρίων, 300% αύξηση στα εισιτήρια των πλοίων από το 2000, 400% πάνω τα διόδια σε μόλις 2 χρόνια.

Αντίστοιχες δυσμενείς επιπτώσεις θα υπάρξουν και για τους γεωτεχνικούς που δραστηριοποιούνται στην εμπορία γεωργικών-κτηνιατρικών φαρμάκων κ.ά., όπως και σ’ αυτούς που εργάζονται στους συνεταιρισμούς και τις Ενώσεις, λόγω της επικείμενης συρρίκνωσής τους όπως προβλέπει το προετοιμαζόμενο σχέδιο νόμου.

 ¨Αγκωνάρι¨ στις παραπάνω αρνητικές εξελίξεις, ήταν η Κοινή Αγροτική Πολιτική και οι διαδοχικές αναθεωρήσεις της, που υλοποιήθηκε εναλλάξ από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και που με μικροαλλαγές, αποσπούσε τη συναίνεση του ΛΑΟΣ και ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Αυτής της πολιτικής είναι αποτέλεσμα τα μεγάλα ελλείμματα στο αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο, που κάθε χρόνο φτάνει τα 3 δις ευρώ, αν και υπάρχουν παραγωγικές δυνατότητες για τις  διατροφικές ανάγκες  του λαού. Η ίδια πολιτική ευθύνεται για το βίαιο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, με ρυθμό 20.000 άτομα/χρόνο κατά μέσο όρο την τελευταία δεκαετία. Την ίδια στρατηγική υπηρετεί και η ΚΑΠ μετά το 2013.

Οι αρνητικές εξελίξεις στην αγροτική παραγωγή, η παραχώρηση νέων δημόσιων ορεινών, παράκτιων και άλλων εκτάσεων στο κεφάλαιο, σχετίζονται με την απαξίωση σημαντικού τμήματος γεωτεχνικών και μάλιστα νέων, που κάθε άλλο παρά πλεονάζουν. Πώς όμως να δημιουργηθούν γεωτεχνικές υπηρεσίες και να βρουν δουλειά οι γεωτεχνικοί, όταν παρά τα τεράστια ελλείμματα (στο βόειο κρέας η αυτάρκεια είναι μόλις 25%, στο χοιρινό 40%, στα πουλερικά 60%, στο γάλα και ζάχαρη  50% κ.ο.κ), η ελληνική αγορά κατακλύζεται από εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα από άλλες χώρες της ΕΕ;

Αλλά και στον τομέα της διαχείρισης του φυσικού μας πλούτου, στο όνομα της ΄΄πράσινης ανάπτυξης΄΄, με τη συγκρότηση του Πράσινου Ταμείου και της Στρατηγικής Επιτροπής Περιβαλλοντικής Πολιτικής και την ταυτόχρονη κατάργηση του Ειδικού Φορέα Δασών, συντελείται ένα επιπλέον βήμα στην πλήρη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των δασών. Πραγματοποιείται ένα επιπλέον βήμα στην υποβάθμιση και τον παραγκωνισμό της Δασικής Υπηρεσίας σε βάρος της ενιαίας και ολοκληρωμένης διαχείρισης των δασικών μας οικοσυστημάτων. Απώτερος σκοπός είναι να περάσει σταδιακά η διαχείριση του δασικού πλούτου της χώρας μας από την Δασική Υπηρεσία, σε έναν Φορέα Διαχείρισης σε άμεση σύνδεση με τα μονοπώλια και σε ορισμένο ρόλο σε διάφορες ΜΚΟ.

Ακόμη με το νόμο για τη διατήρηση της Βιοποικιλότητας, η κυβέρνηση μειώνει την νομοθετική προστασία και υποβαθμίζει τις προστατευόμενες περιοχές, επιτρέποντας μια σειρά επεμβάσεων από μεγάλους ενεργειακούς, κατασκευαστικούς και ξενοδοχειακούς ομίλους. Επίσης με τους νόμους 3818/2010 και 3889/2010 παραδίδει την σύνταξη και ανάρτηση των Δασικών χαρτών στην Κτηματολόγιο Α.Ε.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση της Δασικής υπηρεσίας καθώς και τον νέο νόμο για τις επενδύσεις (το λεγόμενο fast-track), στόχο έχουν την ένταση της εμπορευματοποίησης της γης, με την αλλαγή της χρήσης της, την ιδιωτικοποίηση και την παράδοση των δασών και δασικών εκτάσεων στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Παράλληλα υποβαθμίζεται το ΙΓΜΕ, μεθοδεύεται η εξόρυξη χρυσού κλπ. από το μονοπωλιακό κεφάλαιο, η συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο, η ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων, ενώ είναι προκλητική η πλήρης κυβερνητική αδιαφορία για την έλλειψη αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής προστασίας. Ακόμα εξοργιστική είναι η υποβάθμιση των υπηρεσιών αλιείας με την εφαρμογή της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής, που επίσης στοχεύει στη συγκέντρωση του αλιευτικού πλούτου στα χέρια των μεγάλων αλιευτικών επιχειρήσεων, δίνει τη θάλασσα βορά στις μεγάλες ιχθυοκαλλιέργειες, στα θαλάσσια και καταδυτικά πάρκα κ.ά.
3. Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ Δ.Σ
Στο απερχόμενο Δ.Σ οι δυνάμεις που εκπροσωπήθηκαν ήταν οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚ, της ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗΣ και της ΠΡΟΟΔ. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ), οι οποίες ουσιαστικά στήριξαν τις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές, κατά τη διάρκεια της θητείας τους, μέσα από τη συνολικότερη δραστηριότητα του ΓΕΩΤΕΕ.
Ορισμένες από τις παραπάνω δυνάμεις με την τακτική τους και τα αιτήματα που προωθούσαν, διεκδίκησαν τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση του δημόσιου γεωτεχνικού αντικειμένου. Ουσιαστικά εκπροσωπούν τα συμφέροντα λίγων μεγάλων μελετητικών κ.ά. γραφείων που διεκδικούν δημόσιο γεωτεχνικό αντικείμενο για αποκλειστικά δικό τους όφελος, σε βάρος μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων γεωτεχνικών και των μικρομεσαίων αγροτών.

Βέβαια, από την αρχή της θητείας του, το απερχόμενο Δ.Σ. διαπερνούσαν διαπαραταξιακές αντιθέσεις, που πήραν τη μορφή συμμαχιών για το μοίρασμα θέσεων στο προεδρείο, ενώ στη συνέχεια εκδηλώθηκαν με αλληλο-καταγγελίες, διασπάσεις των παρατάξεων, αποχωρήσεις, συμφωνίες για τη θέση του Προέδρου κλπ. Οι αντιθέσεις αυτές δεν εμπόδισαν ωστόσο στο πρώτο μισό της θητείας να συμφωνούν πρακτικά όλοι μαζί σε κοινούς αντιλαϊκούς στόχους, να συμπορεύονται στη μη εφαρμογή σειράς αποφάσεων Γενικών Συνελεύσεων για την τροποποίηση του σημερινού απαράδεκτου εκλογικού συστήματος και στη μη καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Η ανάπτυξη αντιθέσεων μεταξύ τους που εκδηλώθηκε με σφοδρότητα για την παραβίαση των συμφωνιών για τη θέση του Προέδρου, πήραν πρωτοφανείς διαστάσεις το τελευταίο διάστημα. Πρακτικά, όλο το δεύτερο μισό της θητείας σημαδεύτηκε από ενέργειες παρεμπόδισης της λειτουργίας του ΔΣ, με επανειλημμένες αποχωρήσεις, κατασκευασμένη έλλειψη απαρτίας, ματαίωση συνεδριάσεων του Δ.Σ. με αλληλο-καταγγελίες και μεταξύ των παρατάξεων και ενδοπαραταξιακών, με βιαιοπραγίες και προπηλακισμούς έως και εμπλοκή της αστυνομίας. Οι αντιθέσεις πήραν και τη μορφή σύγκρουσης με την κεντρική υπηρεσία και τους υπαλλήλους του ΓΕΩΤΕΕ, που  οδήγησαν σε πλήρη παράλυση του ΓΕΩΤΕΕ.
Συνάδελφοι μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι,
Οι παραπάνω δυνάμεις, είτε διατηρήσουν τις ίδιες ονομασίες είτε δημιουργήσουν νέα εκλογικά σχήματα και συμπράξεις, θα εμφανιστούν εκ νέου στις επικείμενες εκλογές και θα υποσχεθούν για μια ακόμα φορά ότι θα αγωνιστούν για τα συμφέροντα των γεωτεχνικών. Μην τους πιστέψετε! Φθαρμένα, ή νεοφανή σχήματα, που εμφανίζονται ως δήθεν ¨ανεξάρτητα¨, ¨ακηδεμόνευτα¨, ¨ενωτικά¨ και «υπερκομματικά»,  εκπροσωπούν συμφέροντα ξένα προς τα δικά σας, συνδέονται με τα αστικά κόμματα που τα εκφράζουν πολιτικά. Τα κοινωνικά, οικονομικά προβλήματά μας, δεν είναι υπεράνω πολιτικών επιλογών, νόμων, θεσμών του συστήματος. Έχουμε αυτή την πείρα από όλα τα μέτωπα πάλης στην υγεία, στην παιδεία, στις εργασιακές σχέσεις. Οι εκλογές στο ΓΕΩΤΕΕ μπορούν και πρέπει να συμβάλουν στη διεύρυνση της λαϊκής καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής, από όποιο κυβερνητικό σχήμα και αν προέρχεται, πράσινο ή γαλάζιο, πράσινο-γάλαζο ή πράσινο-ροζ, σενάρια που διαμορφώνει η εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου, των μονοπωλίων.
 Η συσπείρωση των γεωτεχνικών με το «ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» μπορεί να συμβάλλει:
·              στην προώθηση της λαϊκής συμμαχίας. ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου, που θα επιβάλει προοπτικά τη λαϊκή εξουσία-λαϊκή οικονομία, προς όφελος και της πλειοψηφίας των γεωτεχνικών.
·              με την ισχυροποίηση στα όργανα του ΓΕΩΤΕΕ, στον προσανατολισμό του ΓΕΩΤΕΕ έξω από τις κατευθύνσεις της Ε.Ε και της Κοινής Αγροτικής και Αλιευτικής Πολιτικής, με επιστημονικές υποδείξεις για τη χρησιμοποίηση των φυσικών και παραγωγικών δυνάμεων, με στόχο τη λαϊκή ευημερία, το συνολικό κοινωνικό συμφέρον και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η παράταξή μας δεν μπορεί ούτε επιδιώκει να εκφράσει όλους τους γεωτεχνικούς. Απευθυνόμαστε και ζητάμε τη στήριξη κυρίως των άνεργων και μισθωτών γεωτεχνικών, των εργαζόμενων με μόνιμη ή εποχιακή δουλειά, με μπλοκάκι, στα μελετητικά γραφεία και εταιρείες, στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, των αυτοαπασχολούμενων μικρών και μεσαίων γεωτεχνικών.
Βρισκόμαστε στην απέναντι όχθη από τα συμφέροντα των μεγαλο-γραφείων – επιχειρήσεων, αυτών που εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα και το κεφάλαιο, φανερών ή κρυφών υποστηρικτών της σημερινής κατάστασης. Δεν κρύβουμε ότι επιδιώκουμε τη συμπαράταξη των γεωτεχνικών με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, το ταξικό εργατικό κίνημα και το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, με τους μικρομεσαίους αγρότες και με την ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, με το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα και το ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ, με τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και την ΠΑΣΕΒΕ.
Καλούμε τους γεωτεχνικούς, ακόμη κι αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, να συμπορευτούμε στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός μαχητικού, ριζοσπαστικού πόλου αντεπίθεσης για την ανατροπή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, για την απόκρουση της επίθεσης κυβέρνησης-κεφαλαίου και κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Την αντιμετώπιση της εκφυλιστικής κατάστασης στο ΓΕΩΤΕΕ. Την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των μισθωτών, μικρών και μεσαίων αυτοαπασχολούμενων, των άνεργων γεωτεχνικών.
Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για:
▪Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, Ε.Ε, Δ.Ν.Τ. ▪Αμεσες προσλήψεις και πλήρη κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμους γεωτεχνικούς στις δημόσιες υπηρεσίες – μονιμοποίηση όλων των κατηγοριών εκτάκτων. Τροποποίηση των οργανισμών των δημοσίων υπηρεσιών με τρόπο που ανταποκρίνεται στις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας κι όχι για τις ανάγκες εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής και Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής.
▪Ελάχιστος μηνιαίος μισθός 1.700 ευρώ για τους νεοπροσλαμβανόμενους γεωτεχνικούς, επαναχορήγηση επιδομάτων και δώρων, 7ωρο–5ήμερο–35ωρο. Επίδομα ανεργίας στους ανέργους γεωτεχνικούς για όσο διάστημα είναι άνεργοι. ▪Ανατροπή όλων των μέχρι σήμερα αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αποκλειστικά δημόσια και καθολική παιδεία, υγεία και ασφάλιση, κατάργηση του ΤΕΑΓΕ, δωρεάν και αποκλειστικά δημόσια περίθαλψη. Απαγόρευση οποιασδήποτε ιδιωτικής δραστηριότητας στους τομείς της υγείας και πρόνοιας. Πλήρη σύνταξη στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μετά από 30 χρόνια εργασίας ή στην ηλικία των 60 ετών για τους άνδρες και 55 για τις γυναίκες.
▪Μείωση των έμμεσων φόρων, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και τις υπηρεσίες πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Αφορολόγητο 20.000 ευρώ ατομικό, 40.000 οικογενειακό και 5.000 επιπλέον για κάθε παιδί χωρίς το απαράδεκτο κυνήγι των αποδείξεων. Άμεση φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45%. Κατάργηση της εκβιαστικής περαίωσης για το κλείσιμο των φορολογικών υποθέσεων.▪Κατάργηση του ν.3844/2010 που ενσωματώνει την Οδηγία Μπολκενστάιν. Όχι στη λεγόμενη «απελευθέρωση». Μόνη προϋπόθεση για άσκηση επαγγέλματος το πτυχίο.▪ Υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και εργατικών κατακτήσεων. Όχι στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την απελευθέρωση των απολύσεων. ▪ Να καταργηθούν όλα τα διόδια, καμιά αύξηση στα εισιτήρια, στα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ, να καταργηθούν όλα τα χαράτσια στα νοσοκομεία.
▪Σύνδεση του ΓΕΩΤΕΕ με την ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και τα αιτήματα των αγωνιζόμενων μικρομεσαίων αγροτών για:
▪Τιμές στα αγροτικά προϊόντα που εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα, απαγόρευση εισαγωγών σε προϊόντα που παράγει η χώρα, ▪Κάλυψη των ζημιών στο κεφάλαιο και στην παραγωγή, ▪Αφορολόγητο πετρέλαιο, ▪Απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών, ▪Πάγωμα οποιασδήποτε αύξησης στα τιμολόγια της ΔΕΗ.▪Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, μηχανήματα, ενέργεια, μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ. ▪Επιδότηση των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής. ▪Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, καμιά παρακράτηση στις επιδοτήσεις. ▪Μη διαχωρισμό των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα, ή μη» και σε «ενεργούς» και «ανενεργούς». ▪Όχι στην μετατροπή των Ενώσεων Συνεταιρισμών και των συνεταιριστικών επιχειρήσεων σε ανώνυμες εταιρίες.

●ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΑΣ ΔΥΝΑΜΗ
●ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ, ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου