Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο Τύπου ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο Τομέα

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεση του στο εξαγγελθέν και εφαρμοζόμενο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί για εμάς την πλήρη απόδειξη ότι πλέον σχεδιάζεται η πλήρης και ολοκληρωτική απαξίωση και οικονομική εξαθλίωση όλων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Μια εξαθλίωση που ο αντίκτυπος της θα είναι φανερός στην συνοχή της κοινωνίας....

Μια εξαθλίωση ως αποτέλεσμα της συνειδητής ισοπέδωσης όλων των αρχών και αξιών που διέπουν το κοινωνικό σύνολο με καταστροφικές συνέπειες στην ελληνική δημόσια διοίκηση.
 

Συγκεκριμένα:
• Η καταστροφική, αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, συνεχίζεται και εντείνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Το εθνικό όραμα «ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια», σήμερα αποτελεί την στρατηγική ολοκληρωτικής απαξίωσης και εξαθλίωσης του Έλληνα πολίτη
 

• Η επιβολή νέων βάναυσων μέτρων ενάντια σε εργαζόμενους, μικρομεσαίους, αγρότες και συνταξιούχους Εξαθλιώνει οικονομικά τα κοινωνικά στρώματα δημιουργώντας στρατιές νεόπτωχων, αποστερώντας ταυτόχρονα από την τεράστια πλειοψηφία των πολιτών τα «προς το ζην». Στην ουσία επιχειρούν να «κατασχέσουν» το εισόδημα των εργαζομένων και να «δημεύσουν» ακόμη και την πρώτη κατοικία τους.
 

• Η εργασιακή εφεδρεία είναι το εργαλείο, για τη μετατροπή των εργαζομένων στο Δημόσιο σε φτηνό και ‘’ευέλικτο’’ εργατικό δυναμικό μαζί με τους εξαντλημένους του ιδιωτικό τομέα.
 

• Με κριτήρια περίεργα αν μη τι άλλο προς το παρόν, όσοι χαρακτηρίζονται ως πλεονάζον προσωπικό θα οδηγηθούν σε εργασιακή εφεδρεία και ουσιαστικά σε απόλυση.
 

• H καθιέρωση της έννοιας του «κρατικού» υπαλλήλου, που προωθούν θα οδηγήσει σε χιλιάδες αναγκαστικές μετατάξεις και στο στενό δημόσιο τομέα και σε συνδυασμό με τα νέα οργανογράμματα που προβλέπουν δραματική μείωση των οργανικών μονάδων, θα οδηγήσουν σε κατάσταση εργασιακής εφεδρείας το σύνολο του Δημόσιου τομέα.
2
 

• Επί πλέον σαρωτικές αλλαγές με «άπλωμα» της εργασιακής εφεδρείας σε ολόκληρο το Δημόσιο και μαχαίρι στο 30% περίπου των υπηρεσιών ακόμα και στο στενό δημόσιο τομέα, με στόχο την κατάρτιση ενιαίων οργανογραμμάτων των υπουργείων και των φορέων, θα εφαρμοστούν άμεσα με σχέδιο-εξπρές που αρχίζει από την ερχόμενη εβδομάδα και θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο.
 

• Αποτέλεσμα θα είναι η εξουδετέρωση αναπτυξιακών εργαλείων όπως ,τον βασικό φορέα για την ποιότητα αγροτικών προϊόντων, τον βασικό φορέα αγροτικής έρευνας, τον αποκλειστικό φορέα γεωλογικής και μεταλλευτικής έρευνας, αυτόν της θαλάσσιας έρευνας ,τον μοναδικό φορέα της γεωργικής ασφάλισης και ότι άλλο προκύψει. Έτσι ώστε να γίνει πιο εύκολος και εφικτός, ο περιορισμός της δημόσιας παρέμβασης σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας με ‘’επιβλαβείς’’ για το κοινωνικό σύνολο καταστάσεις χωρίς υπολογισμό του εθνικού-δημόσιου πλούτου, ούτε τις αντικειμενικές δυνατότητες προσφοράς οργανισμών ,ιδρυμάτων και επιστημόνων, ούτε την ιστορική τους διαδρομή, ούτε καν την φυσική επιβίωση τους καθεαυτή.
Το παρόν νομοσχέδιο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό για την συντριπτική πλειοψηφία του Γεωτεχνικού κόσμου. 


Δυστυχώς κατά τη γνώμη μας δεν υπάρχει άλλη οδός σήμερα από την αφύπνιση της κοινωνίας, από την ενεργό παρέμβαση των εργαζομένων και των πολιτών σε όλους τους τομείς που τους αφορούν, από την αξιοποίηση της ικανότητά τους να σχεδιάσουν και να επιβάλουν τη δικαιοσύνη, την ισότητα, την αλληλεγγύη, τον ορθολογισμό καθώς και μια άλλου τύπου ανάπτυξη που ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα ,τον αγροπεριβαλλοντικο χώρο και τον φυσικό πλούτο μπορεί να αποδειχθεί ατμομηχανή . Η κυβέρνηση θα πρέπει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να το πάρει πίσω.
 

Το Γεωτεχνικό επιμελητήριο Ελλάδας δηλώνει ότι θα προασπίσει τα δικαιώματα των μελών του και θα κάνει ότι μπορεί ώστε να προστατέψει τα μέλη του. Δηλώνουμε δε πως θα ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους στην αντίδραση αυτή.
 

Συγκεκριμένα θα είμαστε παρών και θα συνδράμουμε στις δράσεις της ΑΔΕΔΥ όπως αυτές αποφασίστηκαν από την Ε.Ε.
 

1. Καταλήψεις Υπουργείων και Δημοσίων Υπηρεσιών, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια για την προβολή, ανάδειξη και διεκδίκηση των αιτημάτων των εργαζομένων.
 

2. Τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στους φορείς που το προσωπικό τους εντάσσεται στον θεσμό της εργασιακής εφεδρείας.
 

3. Την συμμετοχή σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
 

4. Την ενεργή οικονομική και κάθε άλλου είδους συνδρομή μας στις παραπάνω δράσεις
Η πατρίδα μας δεν αντέχει άλλα λάθη και κανένα επώδυνο μέτρο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό και να αποδώσει όταν είναι άδικο.
 

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου