Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Καθορισμός των Στρατηγικών Στόχων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το έτος 2012.

Σκοπός της παρούσας απόφασης (Αριθμ. 103/37307/2012, ΦΕΚ Β' 1173/2012) είναι ο καθορισμός των Στρατηγικών Στόχων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το έτος 2012, όπως αυτοί αναφέρονται στην συνέχεια «Στρατηγικοί Στόχοι Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το έτος 2012».

Κάθε Στρατηγικός Στόχος θα αναλυθεί από της αρμόδιες Υπηρεσίες του Φορέα μας σε επιμέρους Στόχους, σύμφωνα με τις περιπτώσεις β, γ και δ της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του Ν. 3230/2004.

Στρατηγικοί στόχοι ΥπΑΑΤ για το έτος 2012:


1. Παραγωγική και Αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας σε επίπεδο Περιφερειών και σε Εθνικό Επίπεδο. Στροφή στην παραγωγή. Αύξηση της συμμετοχής της Γεωργίας στο ΑΕΠ.

2. Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος της γεωργίας, της ανταγωνιστικότητας και των διαρθρώσεων της γεωργίας και της λειτουργίας της αλυσίδας εφοδιασμού αγροτικών προϊόντων. Αύξηση της προστιθέμενης αξίας των γεωργικών προϊόντων και του εξαγωγικού προσανατολισμού των αγροτικών προϊόντων.

3. Ασφαλής και Παραγωγική αξιοποίηση των πόρων του κοινοτικού και εθνικού προϋπολογισμού. Συμβολή στη δημοσιονομική εξυγίανση.

4. Προώθηση θεμάτων ελληνικού ενδιαφέροντος στη διαπραγμάτευση της ΚΑΠ με την ΕΕ για την περίοδο 2014−2020, στο πλαίσιο των Διεθνών Οργανισμών και των διμερών σχέσεων της χώρας στον αγροτικό τομέα.

5. Βελτίωση των διαδικασιών για την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής ασφάλειας των παραγομένων στη χώρα και των εισαγόμενων τροφίμων.

6. Ανάδειξη ελληνικών διατροφικών προϊόντων πιστοποιημένης ποιότητας και κατοχυρωμένης ονομασίας. Αξιοποίηση της Μεσογειακής διατροφής και της αναγνώρισής της από την UNESCO ως άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

7. Αναβάθμιση παρεχομένων υπηρεσιών και διαφάνεια. Αναβάθμιση τεχνογνωσίας του ανθρώπινου δυναμικού, της πρόσβασης στην πληροφόρηση. Εισαγωγή καινοτομίας και βέλτιστων πρακτικών.

8. Προστασία του Περιβάλλοντος και των Φυσικών πόρων μέσω της γεωργίας.

9. Αναβάθμιση των υποδομών και της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο, ενθάρρυνση της οικονομικής διαφοροποίησης, ανάπτυξη του τουρισμού υπαίθρου και του αγροτουρισμού.

10. Αποτελεσματική διαχείριση της γεωργικής γης και της ακίνητης περιουσίας του ΥΠΑΑΤ.

Για την υλοποίηση της Στοχοθεσίας για το έτος 2012 θα χρησιμοποιηθεί από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου η Δικτυακή Εφαρμογή Στοχοθεσίας που υλοποιήηκε σε συνεργασία της Υπηρεσία μας με την Δ/νση Πληροφορικής και βρίσκεται στη Δικτυακή τοποθεσία http:// intranet.minagric.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου