Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Εκτός του συστήματος ενεργοποίησης δικαιωμάτων του ΟΣΔΕ 2012 η ΕΑΣ Κοζάνης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση μεταξύ του Υπ.Α.Α.&Τ. και της Κοινοπραξίας ΠΑΣΕΓΕΣ – Neuropublic, η υποβολή των αιτήσεων ΟΣΔΕ 2012 γίνεται χωρίς καταβολή χρηματικού τιμήματος από τους παραγωγούς, δεδομένου ότι το κόστος ενεργοποίησης αναλαμβάνεται από το Υπουργείο (η πληρωμή της συγκεκριμένης εργασίας αποζημιώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό με 28 € ανά αγρότη, ανεξαρτήτως στρεμμάτων).

Από την πλευρά της η ΠΑΣΕΓΕΣ αποφάσισε να εισπράττει το επιπλέον χρηματικό ποσό των 30 € ανά παραγωγό για τη σύνταξη της αίτησης ΟΣΔΕ, ως την κάλυψη των εξόδων των εκτός έδρας μετακινήσεων των συνεργείων στα χωριά.

Παρόλα αυτά η ΕΑΣ Κοζάνης - Σερβίων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά...
δεν συμμορφώθηκε με τον επίσημο τιμοκατάλογο της ΠΑΣΕΓΕΣ και εισέπραττε αυθαίρετα από τους παραγωγούς, ποσά πολλαπλάσια των καθοριζομένων από τη σύμβαση και την ΠΑΣΕΓΕΣ, με αποτέλεσμα να αποβληθεί και να τεθεί οριστικά εκτός του συστήματος.

Κατόπιν ανακοίνωσης της ΠΑΣΕΓΕΣ (11/05/2012) έκλεισε οριστικά η Πύλη εισόδου της Ε.Α.Σ. Κοζάνης-Σερβίων και τέθηκε έτσι εκτός του συστήματος ενεργοποίησης δικαιωμάτων του ΟΣΔΕ.

Σύμφωνα λοιπόν με την εν λόγω ανακοίνωση της ΠΑΣΕΓΕΣ, οι παραγωγοί θα πρέπει να διακόψουν άμεσα την παράδοση των αιτήσεών τους σε τυχόν συνεργεία της ΕΑΣ Κοζάνης-Σερβίων που συνεχίζουν να παραλαμβάνουν Αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης του 2012, ενώ θα ενημερωθούν σύντομα για τον τόπο παραλαβής των αιτήσεών τους από το Συνεργείο της ΠΑΣΕΓΕΣ το οποίο και θα αντικαταστήσει την ΕΑΣ.

  Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η ανακοίνωση δεν αναφέρει τον τρόπο επιστροφής των χρημάτων στους παραγωγούς που έχουν είδη υποβάλει αίτηση στην ΕΑΣ Κοζάνης και δεν έχουν καταχωρηθεί ηλεκτρονικά.  


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Σιόγκας Θεόδωρος
Η Γ. Γραμματέας

Πιστόλα Ευαγγελία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου