Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Δασολόγοι & ΓΕΩΤ.Ε.Ε. διαμαρτύρονται για δηλώσεις Κουκουλόπουλου

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με την παρούσα επιστολή της θέλει να συμπαρασταθεί ξανά στους Δασολόγους του Δασαρχείου Δράμας, διότι για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας ανοίκειας επίθεσης από τον βουλευτή πλέον κ. Κουκουλόπουλο. Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε αυτές τις επιθέσεις – παρεμβάσεις του κ. Κουκουλόπουλου, εναντίον των συναδέλφων Δασολόγων, είναι ως άστοχες και ατυχείς.
Πέραν αυτού εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας, πολύ περισσότερο για το γεγονός ότι ο κ. Κουκουλόπουλος επιμένει στις κατά καιρούς δηλώσεις του για ένα ανύπαρκτο θέμα, ως ένα είδος βεντέτας με τους συγκεκριμένους υπαλλήλους και μόνο.

Για αυτό το λόγο καταδικάζουμε τέτοιες πρακτικές που τα τελευταία χρόνια απαξιώσανε το θεσμό της δημόσιας διοίκησης,...
ιδιαίτερα από διατελέσαντες υφυπουργούς, που ενώ είχανε την ευκαιρία να κάνουν τομές και αλλαγές προς όφελος όλων μας, καταφεύγανε σε τέτοιες λαϊκίστικες, αδιέξοδες και αφελείς ενέργειες. Παράλληλα παρακαλούμε τον κ. Κουκουλόπουλο να σταματήσει αυτήν τη «βεντέτα» με υπαλλήλους άλλων περιφερειών και να ασχοληθεί με τα προβλήματα της δικής του εκλογικής του περιφέρειας.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.
του ΓΕΩΤΕ.Ε.
Ανατολικής Μακεδονίας
Ζαφείρης Μυστακίδης


Η επιστολή των Δασολόγων Δασαρχείου Δράμας

Στη διαδικτυακή εκπομπή της ιστοσελίδας enikos.gr, με παρουσιαστή τον κ. Χατζηνικολάου, στις 18-6-2012, οι δασολόγοι του Δασαρχείου Δράμας βρεθήκαμε για ακόμα μία φορά στη δυσάρεστη θέση να ακούσουμε τον βουλευτή κ. Κουκουλόπουλο να αναφέρεται στον αριθμό μας και στην ανάγκη μετακίνησής μας σε άλλες υπηρεσίες.  

Ως συνέχεια του πρωτοφανούς διασυρμού που έχουμε υποστεί σαν υπάλληλοι και σαν προσωπικότητες από τον κ. Κουκουλόπουλο, και ο οποίος ξεκίνησε δημόσια από πρωινή τηλεοπτική εκπομπή πανελλήνιας εμβέλειας στις 15-9-2011 και συνεχίζεται αδιαλείπτως μέχρι σήμερα σε διάφορα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, και όχι μόνο, σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώνουμε με λύπη ότι αυτήν τη φορά ο κ. Κουκουλόπουλος προχώρησε παραπέρα και τα λεγόμενά του έφτασαν στα όρια της δυσφήμισης. 

Εκτός λοιπόν του ότι, χωρίς αντικειμενικά κριτήρια και σωστή ενημέρωση, μας θεωρεί υπεράριθμους, μας κατηγορεί ότι αρνούμαστε να μετακινηθούμε σε άλλες υπηρεσίες (αναφέρθηκε στο Καρπενήσι και την Αρκαδία) και ότι μετά την αναφορά του σε εμάς τον προηγούμενο Σεπτέμβριο έχει κατακλειστεί το email του από υβριστικά και απειλητικά μηνύματα από εμάς. Μάλιστα στην επιμονή του να μεταφέρει τους δασολόγους της Δράμας στην Αρκαδία και το Καρπενήσι, ζήτησε και τη συνδρομή των παρευρισκόμενων δημοσιογράφων, λέγοντάς τους ΄΄ελάτε να τους μετακινήσουμε όλοι μαζί΄΄.
 
Η απάντησή μας είναι η εξής:
  • Αν ο κ. Κουκουλόπουλος, όπως ισχυρίζεται, έχει δεχτεί απειλητικά ή υβριστικά μηνύματα από τους δασολόγους της Δράμας παρακαλούμε πολύ να τα δημοσιοποιήσει.
  • Κανένας δασολόγος του Δασαρχείου Δράμας δεν έχει αρνηθεί να μετακινηθεί γιατί πολύ απλά δεν έχει βγει ποτέ καμία τέτοια απόφαση.
  • Οι ανάγκες του νομού σε δασολόγους είναι ιδιαίτερα αυξημένες και είναι αυτές που καθορίζουν και τον αριθμό μας στο Δασαρχείο Δράμας. Αυτές οι ανάγκες είναι και που καθόρισαν εξαρχής την αναγκαιότητα διορισμού μας στη Δράμα, όπου μάλιστα σαν παραμεθόριος νομός, οφείλουμε να υπηρετήσουμε τουλάχιστον για 10 χρόνια, σύμφωνα με τις διατάξεις των προσλήψεών μας. Η τοπική οικονομία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη δασική εκμετάλλευση και αξιοποίηση και εμείς, με όποια μέσα πλέον διαθέτουμε, προσπαθούμε να τη στηρίξουμε και να την προάγουμε μέσα από τα υπηρεσιακά μας καθήκοντα. Αν θεωρεί ότι υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού σε άλλους νομούς και υπηρεσίες, που σίγουρα υπάρχουν, και πρέπει να καλυφθούν, πιστεύουμε ότι ο κ. Κουκουλόπουλος πρέπει να αφήσει το έργο αυτό στα αρμόδια όργανα που θα αναλάβουν να κρίνουν και να αξιολογήσουν ποιος χρειάζεται και πού.
  • Σύμφωνα με όλους τους σχετικούς Νόμους και τις τροποποιήσεις τους σχετικά με το σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο τομέα σήμερα (Ν.2190/1994, Ν.2527/1997, Ν.4057/2012 κ.α.), οι μόνιμοι κάτοικοι του Νομού Δράμας, ως παραμεθόρια περιοχή, για λόγους αποκέντρωσης και πληθυσμιακής ενίσχυσης ευαίσθητων και απομακρυσμένων περιοχών, προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων, με δέσμευση να παραμείνουν στον τόπο διορισμού τους για μία τουλάχιστον δεκαετία. Σύμφωνα επίσης με το Νόμο 3528/2007 (Υπαλληλικός Κώδικας), άρθρο 72 παρ.5 ΄΄υπάλληλοι οι οποίοι μετατάσσονται σε υπηρεσία παραμεθόριας περιοχής υποχρεούνται να παραμείνουν στην υπηρεσία τοποθέτησής τους για τουλάχιστον 10 χρόνια. Κάθε πράξη απόσπασης, μετάθεσης ή μετάταξης πριν τη συμπλήρωση της δεκαετίας είναι αυτοδικαίως άκυρη΄΄. Και σύμφωνα με το Ν.3613/2007 άρθρο 8 παρ.1 η Δράμα και σε αυτήν την περίπτωση ανήκει στις παραμεθόριες περιοχές.
Απ` ότι εύκολα καταλαβαίνουμε, η διάθεση του νομοθέτη είναι η αποκέντρωση και η πληθυσμιακή τόνωση των παραμεθόριων περιοχών και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτήν του κ. Κουκουλόπουλου, ο οποίος εστιάζει το πρόβλημα της ανισοκατανομής του προσωπικού στο δημόσιο τομέα σε υπηρεσίες παραμεθόριων περιοχών, θέλοντας να τις αποσυμφορήσει. Η άποψή του δηλαδή είναι εντελώς αντιδιαμετρική από το πνεύμα όλων των σχετικών νόμων και διατάξεων που έχουν ψηφιστεί για το θέμα αυτό.

Μας θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι έχει καταφέρει να περάσει στη συνείδηση του κόσμου, και δεν ξέρουμε και σε ποιους άλλους, ότι οι 14 δασολόγοι της Δράμας δεν δουλεύουν, τον βρίζουν και τον απειλούν και αρνούνται να υπακούσουν σε εντολές μετακίνησής τους. Δυστυχώς γι` αυτόν τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, αλλά παρόλες τις προσπάθειές μας να του το αποδείξουμε, αυτός αρνήθηκε την όποια επικοινωνία μαζί μας. Η εμμονή του κ. Κουκουλόπουλου με τους δασολόγους της Δράμας και η διάθεσή του να πετύχει το σκοπό του ακόμα και με τη βοήθεια των δημοσιογράφων, μας προκαλεί επίσης πολλά ερωτηματικά σχετικά με τα κίνητρά του.

Θα θέλαμε από τον κ. Κουκουλόπουλο να σταματήσει να μας διασύρει και να μας προσβάλει με αυτόν τον τρόπο και αυτήν την επιμονή, γιατί είμαστε 14 προσωπικότητες με συνείδηση και αξιοπρέπεια και όχι ένας αριθμός. Επίσης, αν παρόλα αυτά επιθυμεί να συνεχίσει τις αναφορές του σε εμάς, πιστεύουμε ότι θα είναι πιο εποικοδομητικό να επιδιώξει το διάλογο μαζί μας, είτε δημόσια είτε σε προσωπικό επίπεδο, για να μπορεί να ακουστεί και η δική μας άποψη.

Οι δασολόγοι του Δασαρχείου Δράμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου