Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Ανακοίνωση για την οικονομική κατάσταση του ΓΕΩΤΕΕ



Με την εφαρμογή του PSI, μειώθηκαν κατά 65% τα αποθεματικά του ΓΕΩΤΕΕ, που σύμφωνα με το νόμο, ήταν κατατεθειμένα σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας και χωρίς καμιά έγκριση του ΓΕΩΤΕΕ, είχαν χρησιμοποιηθεί για την αγορά ομολόγων. Πρόκειται για ένα επιπλέον αποτέλεσμα της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής που εφαρμόζουν πιστά τις κατευθύνσεις Ε.Ε-ΔΝΤ-ΕΚΤ.


Η μείωση των αποθεματικών επιφέρει σημαντικό πλήγμα στη λειτουργία του ΓΕΩΤΕΕ, επειδή γίνεται αδύνατη η κάλυψη των λειτουργικών του αναγκών (μισθοδοσίες, ενοίκια κτιρίων κλπ.). Οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ στο Δ.Σ του ΓΕΩΤΕΕ για να λύσουν το πρόβλημα δεν δίστασαν να πάρουν κατά πλειοψηφία απόφαση με την οποία α)συνδέουν την ανανέωση των αδειών άσκησης επαγγέλματος των συναδέλφων με την οικονομική τους τακτοποίηση στο ΓΕΩΤΕΕ και β)σκοπεύουν να επιβάλουν την αναγκαστική είσπραξη των οφειλόμενων συνδρομών μέσω των ΔΟΥ. 

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ καταψήφισαν τη συγκεκριμένη απόφαση, τονίζοντας ότι στις σημερινές συνθήκες της κρίσης, της  ανεργίας και της αναδουλειάς που πλήττουν τους γεωτεχνικούς, είναι απαράδεκτο το ΓΕΩΤΕΕ να προβαίνει στη λήψη τέτοιων μέτρων. Ταυτόχρονα είναι αυταρχικός ο υποχρεωτικός τρόπος είσπραξης της συνδρομής μέσω ΔΟΥ, τη στιγμή που άνεργοι συνάδελφοι θάπρεπε να απαλλάσσονται όσο διάστημα είναι στην ανεργία.

Η κυβέρνηση και ειδικότερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που εποπτεύει το ΓΕΩΤΕΕ, οφείλουν να προβλέψουν ειδικό κονδύλι στον προϋπολογισμό, για την οικονομική ενίσχυση για τη λειτουργία του ΓΕΩΤΕΕ και ιδίως την εξασφάλιση της μισθοδοσίας του προσωπικού του. Αυτό είναι το ελάχιστο που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν, αφού με δική τους ευθύνη ¨κουρεύτηκαν¨ τα αποθεματικά του ΓΕΩΤΕΕ.-

                                                                                                                Αθήνα Νοέμβρης 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου