Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Καταγγελία του ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για τον εκφυλισμό του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Τα εκλεγμένα στο Δ.Σ του ΓΕΩΤΕΕ μέλη του ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ καταγγέλλουν ακόμα μια φορά την από καιρό τώρα διαμορφωμένη πλειοψηφία ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ για τον εκφυλισμό στον οποίο έχουν οδηγήσει το κεντρικό όργανο του ΓΕΩΤΕΕ.

Ο εκφυλισμός είναι αποτέλεσμα της επανειλημμένης αδιαφορίας που δείχνουν για την υλοποίηση σειράς αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων αλλά και του ίδιου του Δ.Σ., παρά το γεγονός ότι το ΠΑΜΕ, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις του, έχει απαιτήσει την εφαρμογή τους. Η χρόνια αυτή αδιαφορία αφορά... καίριας σημασίας αποφάσεις, όπως η αντιμετώπιση της ανεργίας των γεωτεχνικών, οι συνέπειες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στην αγροτική οικονομία της χώρας, η εφαρμογή της απλής αναλογικής στις εκλογικές διαδικασίες, οι εκπροσωπήσεις του ΓΕΩΤΕΕ σε φορείς κ.ά. Η εξήγηση αυτής της στάσης βρίσκεται στην επιδίωξη των εκπροσώπων των παραπάνω συνδικαλιστικών παρατάξεων να καταπνίξουν πάση θυσία τη συνολικά εκφρασμένη θέληση των γεωτεχνικών και να μετατρέψουν το ΓΕΩΤΕΕ σε χειροκροτητή των διαχρονικών κυβερνητικών αντιαγροτικών πολιτικών, που έχουν επιφέρει τεράστια ελλείμματα στο αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο, μαζικό ξεκλήρισμα στους μικρούς αγρότες και ολοένα και εντεινόμενη ανεργία στους γεωτεχνικούς.

Απόδειξη για τα παραπάνω, αποτελεί η στάση και των δύο αυτών παρατάξεων στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ στις 31-1-2013. Στη συνεδρίαση αυτή δεν κατέβασαν ούτε καν για τα προσχήματα κάποιο ψήφισμα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, που συνέπεσε να έχουν ξεκινήσει λίγες μέρες πριν, δείχνοντας και μ’ αυτό τον τρόπο το πώς αντιλαμβάνονται το ρόλο τους. Κι όχι μόνο δεν κατέβασαν οι ίδιες ψήφισμα, αλλά αποφάσισαν να καταψηφίσουν σχετική πρόταση ψηφίσματος του ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για τη στήριξη του αγώνα των αγροτών. Μια βδομάδα αργότερα όμως, προφανώς κάτω από την πίεση που δημιουργεί η απουσία του ΓΕΩΤΕΕ σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, εξέδωσαν ανακοίνωση του Δ.Σ του ΓΕΩΤΕΕ για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, στην οποία όμως ψευδώς αναφέρουν ότι λήφθηκε ομόφωνα, ενώ το περιεχόμενό της απέχει παρασάγγας από την πρόταση του ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ που είχαν απορρίψει.

Η παραπάνω αντίληψή τους, τόσο για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, όσο και για τη δημοκρατική λειτουργία των οργάνων, κορυφώθηκε με τη στάση τους σε άλλη πρόταση ψηφίσματος του ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ που κατατέθηκε στην ίδια συνεδρίαση, για την καταδίκη της επίθεσης των ΜΑΤ σε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας, την οποία αρνήθηκαν με επιχειρήματα του τύπου ¨το ΠΑΜΕ είναι συνδικαλιστική παράταξη¨, ¨δεν είναι θεσμικό όργανο¨ κλπ.

Οι αντιλήψεις αυτές δείχνουν ότι, όπως ακριβώς στη συγκεκριμένη περίοδο εντείνεται η αυταρχική πολιτική της τρικομματικής συγκυβέρνησης για να περάσει τα αντιλαϊκά της μέτρα, το ίδιο εντείνεται και η τακτική των κομματικών τους εκπροσώπων στο Δ.Σ του ΓΕΩΤΕΕ για να παρεμποδιστεί η έκφραση της αντίδρασης σ’ αυτά. Οι γεωτεχνικοί καλούνται ακόμα μια φορά να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να μην ξεχάσουν ότι τα σημερινά τους προβλήματα, η ανεργία, η αναδουλειά, δεν έχουν μόνο την υπογραφή της κυβέρνησης και των προηγούμενων διαχρονικών κυβερνήσεων αλλά και των παρατάξεων της ΔΑΚΕ και τη ΠΑΣΚ στο ΓΕΩΤΕΕ. -

Αθήνα, Φλεβάρης 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου