Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή σακχαρότευτλων - 2η Πρόσκληση

Εκδόθηκε η 2η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για συμμετοχή στη Δράση 2.3(Β) «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή σακχαρότευτλων» του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013». 


Στόχοι της Δράσης 2.3 (Β) «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή σακχαρότευτλων» του Μέτρου 214 του ΠΑΑ 2007-2013 είναι η προστασία του περιβάλλοντος μέσω της μείωσης των εισροών (χημικά λιπάσματα-φυτοφάρμακα) και του αρδευτικού νερού, η παροχή εγγυήσεων στους καταναλωτές για παραγωγή ασφαλών τροφίμων καθώς και η ασφάλεια στο χώρο εργασίας για τους παραγωγούς.

Περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης ορίζεται η περίοδος
από 1/4/2013 έως 31/5/2013. 

Δικαιούχοι των ενισχύσεων της παρούσας μπορούν να κριθούν αγρότες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) στο πρόσωπο των οποίων συντρέχουν τα ακόλουθα κριτήρια:
 

- είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ)
- έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΑΕΕ) έτους 2012
- έχουν υπογράψει σύμβαση με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (Ε.Β.Ζ.) Α.Ε για την καλλιεργητική περίοδο 2013
 

Πρόσωπα τα οποία έχουν λάβει την πρόσθετη ενίσχυση διαφοροποίησης σύμφωνα με το άρθρο 7 του ΚΑΝ (ΕΚ) 320/2006, δύνανται να υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης στη Δράση με την προϋπόθεση ότι, εφόσον κριθούν δικαιούχοι, θα επιστρέψουν το συνολικό ποσό που έλαβαν στο πλαίσιο της παραπάνω ενίσχυσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις ισχύουσες διατάξεις.
 

Δεν μπορούν να κριθούν δικαιούχοι των ενισχύσεων της παρούσας, έστω κι αν πληρούν τις προϋποθέσεις του σημείου 1 της παρούσας παραγράφου:
 

• Πρόσωπα, τα οποία έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της Πρόωρης Συνταξιοδότησης και οι σύζυγοι αυτών
• Διάδοχοι πρόωρης συνταξιοδότησης με δεκαετή αποκλεισμό
• Πρόσωπα, τα οποία έχουν αποκλεισθεί από τις ενισχύσεις των γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων ή
Δράσεων και για όσο χρόνο ισχύει ο αποκλεισμός
• Ανήλικα άτομα.
 

Τονίζεται ότι δεν μπορούν να κριθούν δικαιούχοι των ενισχύσεων της παρούσας:
- όσοι από τους ενδιαφερόμενους έχουν υποβάλλει αίτηση ενίσχυσης στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. 16228/23-11-2012 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της Δράσης 2.3 (Β).
- όσοι από τους ενδιαφερόμενους συμμετέχουν σε περισσότερες από μία (1) Δράσεις και σε περισσότερες από μία (1) Προσκλήσεις του Μέτρου 214, με την εξαίρεση των γεωργοπεριβαλλοντικών δράσεων που αφορούν ζώα καθώς και των υποψηφίων της Δράσης 1.1 «Βιολογική Γεωργία» οι οποίοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης στη Δράση 2.3 (Β) για διαφορετικά αγροτεμάχια από αυτά που ενέταξαν στη Δράση 1.1 «Βιολογική Γεωργία».


Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε ετήσια βάση και το ύψος της υπολογίζεται κάθε φορά από την επιλέξιμη έκταση και το ύψος ενίσχυσης το οποίο ανέρχεται σε:

Α. Για δικαιούχους, οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις των οποίων βρίσκονται σε περιοχές με συλλογικά δίκτυα τα οποία διαθέτουν ηλεκτρονική υδροληψία και κάρτα μνήμης
 

• 299 € ανά εκτάριο (Ηa) ετησίως για τους δικαιούχους, οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις των οποίων βρίσκονται σε περιοχές με συλλογικά δίκτυα τα οποία διαθέτουν ηλεκτρονική υδροληψία και κάρτα μνήμης και οι οποίοι εφαρμόζουν το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (ΣΟΔ) στην παραγωγή σακχαρότευτλων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της εφαρμοζόμενης ποσότητας λιπάσματος τουλάχιστον κατά 30% (Μεθοδολογία Α).
10
 

• 318 € ανά εκτάριο (Ha) ετησίως για τους δικαιούχους, οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις των οποίων βρίσκονται σε περιοχές με συλλογικά δίκτυα τα οποία διαθέτουν ηλεκτρονική υδροληψία και κάρτα μνήμης και οι οποίοι εφαρμόζουν το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (ΣΟΔ) στην παραγωγή σακχαρότευτλων συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της εφαρμοζόμενης ποσότητας λιπάσματος τουλάχιστον κατά 30% και του αρδευτικού νερού τουλάχιστον κατά 20% (Μεθοδολογία Β).
 

Β. Για δικαιούχους, οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις των οποίων βρίσκονται στις υπόλοιπες περιοχές
 

• 299 € ανά εκτάριο (Ηa) ετησίως για τους δικαιούχους οι οποίοι εφαρμόζουν το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (ΣΟΔ) στην παραγωγή σακχαρότευτλων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της εφαρμοζόμενης ποσότητας λιπάσματος τουλάχιστον κατά 30% (Μεθοδολογία Α).


ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου