Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Aπάντηση στην επιστολή Πάρι Κουκουλόπούλου προς τους φοιτητές των Πολυτεχνικών Τμημάτων της Κοζάνης

Προς κ. Πάρι Κουκουλόπουλο,

Σήμερα το πρώι έλαβα στο προσωπικό μου e-mail, από το πολιτικό σας γραφείο, την ανοιχτή επιστολή σας προς τους φοιτητές των Πολυτεχνικών Τμημάτων της Κοζάνης. Δεν αρέσκομαι να σχολιάζω δηλώσεις ανθρώπων που πολιτεύονται στην περιοχή μας, με όλο το σεβασμό προς στο πρόσωπό σας και στην πολιτική σας διαδρομή, δεν μπορώ να την αφήσω ασχολίαστη, διότι απευθύνεται στους ίδιους τους φοιτητές του ΠΔΜ.

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ξεκινήσω από τα θετικά μέρη της επιστολής σας. Χαίρομαι που ακούω από τον κύριο Κουκουλόπουλο να λέει ό,τι η τοπική κοινωνία δεν έχει αντιτιθέμενα συμφέροντα με τους φοιτητές. Χαίρομαι που ακούω από τον κύριο Κουκουλόπουλο να λέει ό,τι το νέο εγχείρημα είναι καινοτόμο και στόχος του είναι η αναβάθμιση των τμημάτων αλλά και η νέα διαμόρφωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα . Χαίρομαι που ακούω από τον κύριο Κουκουλόπουλο να μιλάει για ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Αλλά κ. Κουκουλόπουλε δεν αλλάζετε την νοοτροπία της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα σε αυτό το νέο εγχείρημα. Σε αυτήν σας την επιστολή δεν μιλάτε καθόλου για αυτό που καίει τους ίδιους τους φοιτητές. Δεν απαντάτε στο ερρώτημα τους για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Θέλετε να φτάξετε ένα ίδρυμα που να μην αποφοιτούν από εκεί νέοι μηχανικοί, αλλά νέοι χωρίς αύριο. Προσπαθείτε να κρατήσετε το αυτοδιοίκητο του ΠΔΜ σχεδιάζοντας κάτι καινοτόμο χωρίς σωστές βάσεις. Περιμένω από εσάς, σε μια εκ νέου ανοιχτή επιστολή προς τους φοιτητές των Πολυτεχνικών Τμημάτων της Κοζάνης μαζί με τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Σπίρτζη, να δεσμεύεστε για τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητων του ΠΔΜ.

Σε αυτή σας την επιστολή δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστω το «λόγω κλιματολογικών συνθηκών ο πρωτογενής τομέας έχει χαμηλή συνεισφορά στο περιφερειακό ΑΕΠ.» Θα πρέπει να σας ενημερώσω, ως μελλοντικός γεωτεχνικός, ό,τι ο πρωτογενής τομέας της Π.Ε. Κοζάνης έχει τεράστια περιθώρια βέλιωσης. Με σωστή διαχείριση του φυσικού πλούτου σε συνδυασμό με αξιοποίηση πρωτοβουλιών όπως είναι η τηλεθέρμανση και τα θερμοκήπια, η περιοχή μας έχει την δυνατότητα να μεγαλουργήσει σε αυτό το τομέα.

Ελπίζω ότι, θα λάβετε σοβαρά υπόψη τις επισημάνσεις μου και σας βεβαιώνω ότι θα είμαι αρωγός του νέου εγχειρήματος

Βασίλης Ε. Μαμάτσιος,

Μέλος συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου