Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Συνέντευξη Τύπου από το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για τα κρίσιμα προβλήματα που αφορούν τον γεωτεχνικό κόασμο και που συμπεριλαμβάνονται στο Πολυνομοσχέδιο (BINTEO)

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 - 04 – 2013, στη Θεσσαλονίκη, Συνέντευξη Τύπου με ομιλητές τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας / ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κ . Αθ . Σαρόπουλο και τον Πρόεδρο του Γεωπονικού Συλλόγου Μακεδονίας – Θράκης κ . Γρ . Νικολαΐδη.
 

Στη συνέντευξη έγινε εκτενής ανάπτυξη και ανάλυση τωνπαρακάτω κρίσιμων θεμάτων που αφορούν:
 

Α ) την επιχειρούμενη - μέσα α πό το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται -νομοθέτηση της ουσιαστικής κατάργησης του επαγγέλματος του γεωτεχνικού αλλά και της αντικατάστασης του γεωτεχνικού επιστήμονα από ανεπαρκή φυσικά πρόσωπα χωρίς πτυχίο στην εμπορία γεωργικών φαρμάκων, λιπασμάτων, πολλαπλασιαστικού υλικού και στα κτηνιατρεία και (γεωπόνου, δασολόγου, κτηνιάτρου, γεωλόγου και ιχθυολόγου) 

Β) την ανεξέλεγκτη αγορά - χρήση γεωργικών φαρμάκων και την εφαρμογή της ηλεκτρονικής τους συνταγογράφησης και 

Γ) την κοινή πρόταση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε ., της ΕΤ.ΑΓΡ.Ο. και της Π. Ε . Ν . Α . για την φορολογία του αγροτικού εισοδήματος αλλά και την πρόταση για τον άμεσο εντοπισμό της φοροδιαφυγής στα εισοδήματα από αγροτικές επιχειρήσεις κατά την τελευταία δεκαετία.
 

Αποσπάσματα της συνέντευξης μπορείτε να την παρακολουθήσετε:

Μέρος 1ο
 

Μέρος 2ο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου