Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστολή Γεωτεχνικών φορέων Δυτ. Μακεδονίας προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Η επιστολή αφορά την πρόταση του ΓΕΩΤΕΕ/ΠΔΜ και Γεωπονικών Συλλόγων Δυτ. Μακεδονίας για ένταξη του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών στον κλάδο ΠΕ Περιβάλλοντος (Τοποθέτηση Γεωτεχνικών σε θέσεις οργανικών μονάδων των Περιφερειών).
Θέμα : «Ένταξη κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών στον κλάδο ΠΕ Περιβάλλοντος – Τοποθέτηση Γεωτεχνικών σε θέσεις οργανικών μονάδων των Περιφερειών»

                                         
Κ. Υπουργέ
Σύμφωνα με το Π.Δ. 146/ 2010, (ΦΕΚ 239/27-12-2010), Άρθρο 40, παρ. 6 αποκλείεται σε υπαλλήλους ορισμένων κλάδων ΠΕ Γεωτεχνικών (Γεωπόνων, Κτηνιάτρων και Ιχθυολόγων), η δυνατότητα να προΐστανται στα τμήματα  της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, καθώς και στα Τμήματα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Θέλοντας να συμβάλλουμε στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του ζητήματος σας επισημαίνουμε τα εξής:
  • Στο ΠΔ 344/2000 (ΦΕΚ 297/Α/29-12-2000) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄, στις επαγγελματικές δραστηριότητες των Γεωτεχνικών  περιλαμβάνονται δραστηριότητες που έχουν σχέση με την προστασία, αξιοποίηση και διατήρηση της ισορροπίας του φυσικού περιβάλλοντος, αποκατάσταση ζημιών, καθώς και έργα που έχουν σχέση με την άρδευση και ύδρευση.
  • Στο ΠΔ 256/1998 προβλέπεται ότι Γεωτεχνικοί μπορούν να είναι κάτοχοι μελετητικού πτυχίου κατηγορίας 27 (Περιβαλλοντικές Μελέτες).
  • Στο ΠΔ 347/2003 (ΦΕΚ 315/Α/31-12-2003), προβλέπεται ότι «Με την προκήρυξη μπορεί να ορίζονται ως προσόντα διορισμού του κλάδου ΠΕ Περιβάλλοντος και τα πτυχία ή διπλώματα ειδικοτήτων του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών στην περίπτωση που οι Γεωτεχνικές ειδικότητες δεν περιλαμβάνονται στους οργανισμούς των οικείων φορέων».
Έχοντας υπ’ όψη τα παραπάνω και προκειμένου να αρθούν αδικαιολόγητοι περιορισμοί και προφανείς αδικίες, παρακαλούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου:

Α. Οι υπάλληλοι όλων των κλάδων ΠΕ Γεωτεχνικών να δύνανται να προΐστανται στα Τμήματα των Δ/νσεων Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού των Περιφερειών, καθώς και στα Τμήματα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων
και
Β. Στην ένταξη του πτυχίου ή διπλώματος του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών (όλων των ειδικοτήτων) και στον κλάδο ΠΕ Περιβάλλοντος, χωρίς περιορισμούς.
Σε αναμονή των ενεργειών σας είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε δυνατή βοήθεια ή πληροφορία μπορούμε να προσφέρουμε.

Ο Πρόεδρος
ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Παρ. Π.Δ.Μ.
Ευάγγελος Σημανδράκος
Ο Πρόεδρος
Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης
Μιχαήλ Μήτσκας

 Ο Πρόεδρος
Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Φλώρινας
Κοσμάς Ρούφας

 Ο Πρόεδρος
Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Καστοριάς
Χρήστος Δήμαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου