Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για ΜΟΜΦΗ και ΟΣΔΕ

Στις 30 Γενάρη 2014, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΓΕΩΤΕΕ και προ ημερήσιας διάταξης, τα εκλεγμένα μέλη του ΠΑΜΕ κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΓΕΩΤΕΕ. Οι λόγοι για αυτήν την ενέργεια ήταν οι εξής:

-Χωρίς καμία ενημέρωση, προσκλήθηκε η εγκληματική – ναζιστική Χρυσή Αυγή να συμμετέχει στην ημερίδα του ΓΕΩΤΕΕ για τη νέα ΚΑΠ στα πλαίσια της Agrotica. Όταν μετά από παρέμβασή μας έγινε ανάκληση της πρόσκλησης, το ανακλητικό κείμενο ήταν χειρότερο από την πρόσκληση!

-Με πρωτοβουλία του Προέδρου και χωρίς καμία γνώση της οργανωτικής επιτροπής, διαγράφτηκε ο τίτλος της ομιλίας συναδέλφου γεωπόνου, εκπροσώπου της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, από το Πρόγραμμα της ημερίδας. Πρόκειται για καθαρή λογοκρισία. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στις εξηγήσεις που έδωσε ο πρόεδρος, δήλωσε ότι...

δεν προσυπογράφει τίτλο εισήγησης που κάνει λόγο για ¨ξεκλήρισμα¨ της μικρομεσαίας αγροτιάς από τη νέα ΚΑΠ.

-Η συνεχιζόμενη είσπραξη 50 ευρώ αντί 30, από πλευράς ΓΕΩΤΕΕ, σε κάθε αναγγελία άσκησης επαγγέλματος. Για την απόφαση αυτή, που το Πανγεωτεχνικό Αγωνιστικό Μέτωπο έχει καταψηφίσει, διαχωρίσαμε πλήρως τη θέση μας από τις όποιες ευθύνες.

-Η συνεχιζόμενη αυταρχική άρνηση να εγγράψει σε σειρά συζήτησης, θέματα στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. του ΓΕΩΤΕΕ, παρά και ενάντια στην υποχρέωση να το πράξει, όταν το ζητά το 1/3 των μελών του Συμβουλίου.

-Κατά την εκπροσώπηση του ΓΕΩΤΕΕ σε επιτροπή της Βουλής για το Πολυνομοσχέδιο της Γεωργίας, δεν παρουσίασε ως όφειλε, άξονες τη σχετικής απόφασης του Δ.Σ (π.χ. προσλήψεις 300 μονίμων κτηνιάτρων) γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του συλλογικές αποφάσεις.

Συνάδελφοι, είναι η πολλοστή φορά που το ΠΑΜΕ καλεί τον Πρόεδρο για ουσιαστική, δημοκρατική και αποτελεσματική λειτουργία του ΔΣ, αλλά ματαίως, καθώς συνεχίζεται μια λειτουργία αντιμετώπισης των θεμάτων κατά το δοκούν, είτε με παράλειψη αναγραφής θεμάτων, που αποσκοπεί στο να ¨ξεχαστούν¨ (π.χ. θεσμικό πλαίσιο, εφαρμογή της απλής αναλογικής), είτε με αναγραφή μεν, αλλά σε τέτοια σειρά, ώστε να μην προλαβαίνουν να συζητηθούν. Ενώ την ίδια στιγμή πλασάρονται σαν ¨αγώνας¨ και σαν ¨επιτυχία¨, οι προσωπικές συζητήσεις, επαφές κλπ. στους διαδρόμους της Βουλής και στους διάφορους φορείς, με στόχο, η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ (κόμματα στα οποία είναι στελέχη τα μέλη του Προεδρείου) να συνεχίσει το αντιγεωτεχνικό έργο της και να είμαστε και ευχαριστημένοι τελικά, που οι γεωτεχνικοί αποτελειώνονται με «γλυκύτερο τρόπο»! Ύστερα απ’ αυτά, εξηγείται απόλυτα και η στάση των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ στο Δ.Σ του ΓΕΩΤΕΕ, που τον κάλυψαν πολιτικά στην πρόταση μομφής.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η κατ’ ιδίαν συνάντηση τους με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς ουσιαστική ενημέρωση ούτε στο Δ.Σ. (πόσο μάλλον στους Γεωτεχνικούς), με στόχο να προχωρήσει πρόσφατη προκήρυξη για το ΟΣΔΕ. Αντί το ΓΕΩΤΕΕ να πρωτοστατήσει στην ανάκληση αυτής της προκήρυξης, γίνεται συντονισμένη προσπάθεια να προχωρήσει η συγκεκριμένη διαδικασία, με κάποιες μικρό-τροποποιήσεις. Γίνεται όσο ποτέ ξεκάθαρο, ότι βάζουν ταφόπλακα στα συμφέροντα των γεωτεχνικών.

Γι’ αυτό και η πλειοψηφία της συγκυβέρνησης στο Επιμελητήριο, απέρριψε σχετική πρόταση του Πανγεωτεχνικού Αγωνιστικού Μετώπου που αποκάλυψε το φωτογραφικό χαρακτήρα της και ζήτησε την ανάκληση της προκήρυξης, αρνήθηκε την ιδιωτικοποίηση, ζητώντας να αναλάβει το δημόσιο δωρεάν προς τους αγρότες με προστασία των προσωπικών δεδομένων, με προσλήψεις γεωτεχνικών στις γεωτεχνικές υπηρεσίες και απαίτησε να επιστραφούν στους αγρότες, όλες οι παρακρατήσεις που έγιναν σε βάρος τους τα προηγούμενα χρόνια.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου