Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Αίτημα της Ε.Γ.Μ.Ε.Σ.Ε. προς Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Κύριοι Πρόεδρε, και Κύριοι  Σύμβουλοι, του Δ.Σ του ΓΕΩΤΕΕ

Η Ένωση Γεωπόνων Μελετητών Ελλάδας – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων (ΕΓΜΕΣΕ), σας καλεί, όπως σε επείγουσα συνεδρίασή σας – και πάντως πριν τις 14/02/2014, εξετάσετε τη δυνατότητα, το ΓΕΩΤΕΕ, ως ο κατεξοχήν κυριότερος φορέας στην Ελλάδα, που εκφράζει τους Γεωτεχνικούς, και άρα ο έχων ιδιαίτερη βαρύτητα , παρέμβει αποτελεσματικά, κατά της πρόσκλησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, για το ΟΣΔΕ 2014-2020.

Η παρέμβαση- κατά τη γνώμη μας- πρέπει να είναι 1/ Αίτηση ακύρωσης 2/ Αίτηση αναστολής , ώστε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, να μην προχωρήσει αυτή η διαδικασία.

Ο λόγος που ζητάμε από το ΓΕΩΤΕΕ, να προβεί σε αυτές τις ενέργειες είναι...

1/ Το ΓΕΩΤΕΕ, έχει – όπως προαναφέρθηκε- ιδιαίτερη , και μάλιστα ,θεσμική , βαρύτητα
2/ Το ΓΕΩΤΕΕ έχει, οργανωμένη Νομική Υπηρεσία
3/ Γνωρίζει- και το ΔΣ, αλλά και οι Υπηρεσίες του ΓΕΩΤΕΕ, όπως και η Νομική του Υπηρεσία, το θέμα.
4/ Οι συνάδελφοι, περιμένουν από το Επιμελητήριό τους, στα δύσκολα, να μπει μπροστά, και να τους υποστηρίξει
5/ Κάποια στιγμή οι γεωπόνοι Μελετητές, θα πρέπει να έχουν την αίσθηση, ότι κάποια από τα χρήματα (του 2%), που κατεξοχήν αυτοί συνεισφέρουν στο Επιμελητήριο, έχουν και κάποια ανταποδοτική σημασία(έστω και συμβολική).
6/  Το ΓΕΩΤΕΕ, πέραν της αυτονόητης υποθέτουμε άποψης, ότι πρέπει να υποστηρίξει τα επαγγελματικά συμφέροντα των μελών του, έχει έννομο συμφέρον, διότι αν κάποια μέλη του – λόγω της πρόσκλησης- δεν μετέχουν στο έργο, θα στερηθεί οικονομικών πόρων (το 2%)
7/ Ο Γεωπονικός κόσμος, με μπροστάρη και υποστηρικτή το ΓΕΩΤΕΕ, πάλι για υπόθεση του ΟΣΔΕ, είχε  οδηγήσει στα Δικαστήρια  τέως Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, και ανεξάρτητα από την έκβαση –που ουσιαστικά αθωώθηκε λόγω κατάθεσης του πρώην ΥΠΑΑΤ κ. Δρύ, ο οποίος ανέλαβε πολιτική ευθύνη- έδειξε ότι ενωμένος , μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα.
8/ Η υπόθεση του ΟΣΔΕ, επί δεκαετία και πλέον καρκινοβατεί, και πάλι θέλουν να δεσμεύσουν 800.000 αγρότες, για 7 συνεχή χρόνια, και μάλιστα με προκαθορισμένες (?) τιμές,   σε ένα αμφιλεγόμενο κλειστό σύστημα, το οποίο θα ελέγχεται- συντονιστής – από ιδιωτικό φορέα !!!
9/ Ο ιδιωτικός αυτός φορέας, για διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα όλου του αγροτικού πληθυσμού της Χώρας, αλλά και τις πληρωμές , με όλα όσα αυτά μπορούν να συνεπάγονται.
10/ Ο Γεωπονικός κόσμος περιμένει με ενδιαφέρον τις αποφάσεις σας, αλλά – και κυρίως- τις απόψεις καθενός από τα μέλη του Δ.Σ του Επιμελητηρίου μας, σχετικά με το θέμα, αλλά και το χειρισμό του.

Περισσότερα επιχειρήματα για το θέμα, και τι ζητούν οι Γεωπόνοι, μπορείτε να δείτε στο συνημμένο έγγραφο . Παρακαλούμε όπως εξετασθεί το θέμα, άμεσα, λόγω του επείγοντος, και προχωρήσουν οι απαραίτητες ενέργειες .

Για το Δ.Σ της ΕΓΜΕΣΕ
Ο Πρόεδρος

Μιχάλης Αντωνόπουλος


ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ
(σημείωση- πέραν  των όσων αναγράφονται παρακάτω, είμαστε στη διάθεσή σας, να σας ενημερώσουμε λεπτομερέστερα , και τηλεφωνικά – Μιχάλης Αντωνόπουλος 6944580260

ΓΕΝΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ
Η διαχείριση προσωπικών δεδομένων, πληρωμών κλπ, πρέπει να γίνεται από ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΦΟΡΕΑ και ΟΧΙ από ιδιώτη
Το σύστημα πρέπει να είναι ΑΝΟΙΚΤΟ , και να προάγει τον ελεύθερο υγιή ανταγωνισμό, και όχι να τον «μαντρώνει» για τα επόμενα επτά  χρόνια. Πρέπει επίσης να απευθύνεται σε επιστήμονες με σχετικό γνωστικό αντικείμενο, και όχι σε όποιον, ...κάποια στιγμή, παρείχε ...κάποια υπηρεσία...
Σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν θα «δέσουμε»  800.000 αγρότες, για τα επόμενα 7 χρόνια. Αυτά - αν γίνονταν-  στο παρελθόν , δεν επιτρέπετε ούτε να τα σκεφτόμαστε (!) σήμερα

ΕΙΔΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ
1)  Τον  περιορισμένο χρόνο που δίνει στους ενδιαφερόμενους φορείς να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να καταθέσουν φάκελο υποψηφιότητας  και  ουσιαστικά σε 9 εργάσιμες ημέρες πρέπει να πιστοποιηθούν  με  πρόχειρο και βιαστικό τρόπο   για τα 7 επόμενα  χρόνια .
2)  Έχει πολλές ασάφειες που ούτε καν θα προλάβουν να απαντηθούν  μιας και οι απαντήσεις ξεκίνησαν μόλις χθες να δημοσιεύονται και πολλές από αυτές δεν  είναι καν απαντήσεις αλλά υπεκφυγές .
3)  Απαιτεί από τους ενδιαφερόμενους φορείς  εφαρμογή προτύπων και πιστοποιητικά  συστημάτων ISO 27001 KAI ISO 9001  πράγμα που σε 9 ημέρες δεν είναι δυνατόν να τα αποκτήσουν  εκτός και αν το γνώριζαν  εκ των προτέρων  .
4)  Στους φορείς Α βαθμού δεν απαιτεί προσωπικό με εκπαίδευση ΠΕ με γνωστικό αντικείμενο γεωπόνου  παρά αναφέρει αόριστα ότι πρέπει ο υποψήφιο φορέας να έχει κατάλληλα  εκπαιδευμένο και μόνιμο προσωπικό .Η απασχόληση του γεωπόνου στο ΟΣΔΕ είναι υποχρεωτική βάση  του  ΠΔ 344/  29-12-2000 ( ΦΕΚ 297 ) άρθρο 9 παράγραφος μ (όπου αναφέρεται ότι  η απασχόληση   με αμοιβή γεωπόνου με σχέση εξαρτημένης εργασίας ή σύμβαση έργου ή συμβούλου , είναι υποχρεωτική στο πρόγραμμα συμπλήρωσης των δηλώσεων στα πλαίσια του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης και ελέγχων ( ΟΣΔΕ)
5)  Ζητά από  φορείς Α και Β  σαν προϋπόθεση πιστοποίησης ένα ικανοποιητικό ελάχιστο αριθμό αιτήσεων της τάξεως του 5% των αναμενόμενων αιτήσεων της γεωγραφικής περιοχής που θα δραστηριοποιηθούν  πχ 600-1200 αιτήσεις . Πράγμα τελείως ανεδαφικό  γιατί σε 9 ημέρες δεν μπορεί καν να προλάβει ο ενδιαφερόμενος υποψήφιος φορέας να ενημερώσει σωστά και υπεύθυνα τους παραγωγούς που θα τον εμπιστευτούν   . Επιπλέον ο παραγωγός δεν γνωρίζει τους κανόνες της συναλλαγής του και δεν είναι σε θέση να δεσμευτεί με υπογραφές  και εξουσιοδοτήσεις   και μάλιστα  για τα επόμενα επτά έτη . Αντίκειται στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και στην ελευθερία της επιλογής του πολίτη .
6)  Δεν έχει  συγκεκριμένο σύστημα αξιολόγησης για την επιλογή των φορέων
7)  Δίνει αρμοδιότητες και εξουσίες στον ιδιώτη φορέα συντονισμού που θα έπρεπε να έχει ένας δεσμικός φορέας δηλ ο  ΟΠΕΚΕΠΕ . Εξουσίες  όπως να αξιολογεί κατά την διάρκεια των 7 ετών  τους πιστοποιημένους φορείς Α και Β Βαθμού , να τους αντικαθιστά , να τους κρίνει χωρίς καν προκαθορισμένους όρους .
8)  Τηρήθηκε απόλυτη  μυστικοπάθεια κατά την σύνταξη αυτής της πρόσκλησης δεν έγινε καν δημόσια διαβούλευση . Δεν κλήθηκε κανένας συλλογικός φορέας προς συζήτηση .
9)  Κάποιες πρώην ΕΑΣ πιστοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες της πρόσκλησης  σαν από θαύμα στα συστήματα ISO 27001 KAI ISO 9001 λες και κάποιος τους ενημέρωσε ότι πρέπει να ετοιμασθούν για φορείς Β
10)Επίσης βάζει άνισους  και όχι ξεκάθαρους όρους  συνεργασίας μεταξύ των φορέων Α και Φορέων Β και δεν καθορίζει με σαφήνεια τα σημεία της συνεργασίας τους
11)Δεν είναι δυνατόν σε 9 ημέρες να δημιουργηθούν δομές  για πιστοποίηση φορέων Β βαθμού που θα καλύπτουν όλη την επικράτεια   εκτός και αν ήδη έχουν δημιουργηθεί .
12)Η δομή όλη της πρόσκλησης τελικά φωτογραφίζει  σκηνικό που έχει μεθοδευτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου