Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Διακήρυξη "ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ" για το ΓΕΩΤΕΕ

Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες
Οι φετινές εκλογές στο ΓΕΩΤΕΕ βρίσκουν τους εργαζόμενους γεωτεχνικούς, όπως και το σύνολο των εργαζόμενων, να δέχονται μία ιστορικών διαστάσεων επίθεση από την κυβέρνηση, το κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ, έχοντας την συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Το όραμα της «ισχυρής Ελλάδας» της ΟΝΕ, του ΕΥΡΩ. της προσαρμογής στην ΕΕ, της καπιταλιστικής κερδοφορίας που στήριζαν όλα τα κόμματα της ολιγαρχίας, τα ΜΜΕ και τα κέντρα του κεφαλαίου απεδείχθη ότι ήταν για τα «ισχυρά» τους κέρδη αλλά ταυτόχρονα οδηγούσε και στην συντριβή των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων μας. Ο συνασπισμός εξουσίας στην χώρα μας αλλά και παγκόσμια επιχειρεί να απαντήσει στην βαθιά του κρίση με μία στρατηγική βαθιάς πνοής, την σημαντικότερη μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο, η οποία εκτυλίσσεται με πρωτοφανή σφοδρότητα, σε εξαιρετικό σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να επιφέρει βουτιά στην εκμετάλλευση της μισθωτής εργασίας, να υποτάξει πλήρως την αναπαραγωγή της κοινωνίας στο κέρδος και την επιχειρηματικότητα. Μπροστά  στην νέα πραγματικότητα απομένουν ανοιχτές δύο ιστορικές δυνατότητες: Η προσαρμογή στο μοντέλο των ατομικών λύσεων, όπου ο καθένας μάχεται για την επιβίωση του εναντίων όλων, που είναι και η ουσία της κυρίαρχης πολιτικής ή επιστροφή στο μέλλον της συλλογικής αγωνιστικής προσπάθειας, που είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για την αποτροπή της επίθεσης και την συνολική τους ανατροπή.
       
ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ: TA ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ
Το άνοιγμα των αγορών και η πείνα
Οι εξελίξεις στην γεωργία καθορίζονται άμεσα από τις επιλογές και τα συμφέροντα των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των πολυεθνικών γιγάντων του γεωργο-επισιτιστικού τομέα. Σημαίες για την προώθηση αυτών των επιλογών είναι η ανταγωνιστικότητα, η φιλελευθεροποίηση και το άνοιγμα των αγορών των αγροτικών προϊόντων. Οσο περισσότερο όμως γίνονται πράξη αυτά τόσο οι τιμές των τροφίμων και η πείνα αυξάνονται και εκατομμύρια φτωχοί αγρότες εξαθλιώνονται και συρρέουν στις πόλεις και τις χώρες της Δύσης. Οι εξεγέρσεις της πείνας σε 37 χώρες το 2008 και το 2010 στην Τυνησία, την Αίγυπτο και την Αλγερία είναι ενδεικτικά παραδείγματα για το τι πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον.  Αντίθετα η BASF, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής αγροχημικών παγκοσμίως, είδε τις ετήσιες πωλήσεις τις να αυξάνονται 16% το 2009 μόνο στην Ασία, ενώ προβλέπει ενίσχυση 17% για το 2010. Τα κέρδη στα χρηματιστήρια τροφίμων και εμπορευμάτων είναι αμύθητα Οι σύγχρονοι χρηματοπιστωτικοί φεουδάρχες αγοράζουν την γη ολόκληρων χωρών όπως η επενδυτική εταιρεία Al Qudra, με βάση το Aμπού Ντάμπι, που ανακοίνωσε πρόσφατα την απόκτηση τεράστιων καλλιεργήσιμων εκτάσεων στο Μαρόκο και στην Αλγερία, ενώ έμεναν μόνο οι υπογραφές για αντίστοιχες εκτάσεις σε Πακιστάν, Συρία, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Σουδάν και Ινδία.

Αρκεί να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ με κέρδη
Σημαντικό ρόλο στην άνοδο των τιμών των τροφίμων έχει παίξει και η καλλιέργεια φυτών για παραγωγή βιοκαυσίμων. Έχουμε φτάσει στο σημείο να καταστρέφουμε τους φυσικούς πόρους π.χ το νερό για να παράγονται προϊόντα με τα οποία θα  γεμίζουμε τα ρεζερβουάρ. Η αντικατάσταση τεράστιων εκτάσεων καλλιέργειας σίτου για παραγωγή βιοκαυσίμων έχει οδηγήσει σε εκτίναξη της τιμής του ψωμιού. Στις ΗΠΑ η βιομηχανία αιθανόλης καταναλώνει το ένα τρίτο της παραγωγής καλαμποκιού όταν στις διπλανές χώρες παθαίνουν από την πείνα. Η καπιταλιστική ανάπτυξη σε όλο της το μεγαλείο.

Το γενετικό υλικό στα χέρια των πολυεθνικών
Οι απαιτήσεις για αύξηση των κερδών των πολυεθνικών εταιρειών μετατρέπουν το οικολογικό και γενετικό περιβάλλον σε χρυσή εφεδρεία, σε νέα ενδοχώρα για την ανάπτυξη των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας το γενετικό υλικό γίνεται ατομική ιδιοκτησία σε τέτοια μαζική κλίμακα. Οι εξελίξεις αυτές θα οδηγήσουν σε γενίκευση του συστήματος της μονοκαλλιέργειας αφού πλέον όλοι οι σπόροι έχουν γίνει ιδιοκτησία μερικών πολυεθνικών. Τα προβλήματα στο περιβάλλον που δημιουργήθηκαν από την εμφάνιση της μονοκαλλιέργειας στα πλαίσια της «πράσινης επανάστασης» την δεκαετία του ’60 θα είναι ασήμαντα μπροστά σ’ αυτό που θα συμβαίνει με τους γενετικά μεταλλαγμένους σπόρους. Εκατομμύρια μικροαγρότες παγκόσμια πετάγονται έξω από την γεωργική παραγωγή ενώ οι εναπομείναντες παραγωγοί θα οδηγηθούν σε μεγαλύτερη εξάρτηση από το αγροτο – επισιτιστικό - βιομηχανικό σύμπλεγμα. Η χρήση των γενετικά τροποποιημένων σπόρων όχι μόνο δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της πείνας αλλά μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα επικίνδυνα και για την υγεία των ανθρώπων. Το πρόβλημα της πείνας δεν έχει να κάνει με την προώθηση αυτής ή άλλης τεχνολογίας (βιοτεχνολογία ή τρόποι βιολογικής γεωργίας) αλλά με τις κυρίαρχες πολιτικές και κοινωνικό-οικονομικές σχέσεις.
Οι περιπτώσεις των διοξινών κατέρριψαν τους μύθους περί “οικολογικά ευαίσθητης και αυστηρής” ΕΕ σε αντίθεση με τις “οικολογικά ανάλγητες και αναίσθητες” ΗΠΑ.
Ολες αυτές οι εξελίξεις συμπυκνώνονται στην σαφή προσπάθεια της δημιουργίας «δεύτερης φύσης» με ιδιότητες και χαρακτηριστικά προσαρμοσμένα εξαρχής στις απαιτήσεις αξιοποίησης του κεφαλαίου. Το κεφάλαιο θέλει να αποσπάσει τον χώρο από την φύση και τον άνθρωπο να τον κάνει μετρήσιμο-ανταλλάξιμο με απόλυτη κυριαρχία της ανταλλακτικής αξίας πάνω στις άλλες αξίες με συνέπεια να καταστρέφονται μόνιμα οι δύο βασικές του πλούτου, ο άνθρωπος και το περιβάλλον.

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ.

Στην χώρα μας σήμερα ζούμε την επιβολή αντιδραστικών αλλαγών και αναδιαρθρώσεων στον γεωργικό τομέα, που απορρέουν από τις παραπάνω εξελίξεις, με σκοπό την προσαρμογή του στις ανάγκες του κεφάλαιου, και της ΕΕ. Βέβαια κάθε φορά οι επιλογές αυτές περιβάλλονται με το ένδυμα του “εθνικού στόχου”, της αναγκαιότητας λόγω μνημονίου κ.λ.π για να συγκαλυφθεί ο βαθύς ταξικός τους χαρακτήρας. Συνέπειες αυτής της πολιτικής είναι :
·      Η όξυνση της κοινωνικής-ταξικής πόλωσης και στον γεωργικό τομέα που εκφράζεται απ’ την μια μεριά με την συγκέντρωση της γης με άμεσο και έμμεσο τρόπο (ενοικίαση) και του πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια μεγαλοαγροτών και αγροτικών επιχειρήσεων ενώ απ’ την άλλη χιλιάδες μικροαγρότες αναγκάζονται λόγω αυτής της πολιτικής να εγκαταλείπουν την γεωργική δραστηριότητα.
·      Η ιδιωτικοποίηση του συστήματος των γεωργικών ασφαλίσεων και η λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια του ΕΛΓΑ. Η μετατροπή των συνεταιρισμών σε ΑΕ των μεγαλοαγροτών.).
·      Η σοβαρή συρρίκνωση τομέων της φυτικής και ζωικής παραγωγής, η εμφάνιση νέων αγροτικών “Λαύριων” (π.χ καπνοπαραγωγή. Το δυνάμωμα της συμβολαιακής γεωργίας ειδικά στους τομείς των σπόρων, των τροφίμων, στην καλλιέργεια φυτών για βιοκαύσιμα όπου οι μικροπαραγωγοί υποτάσσονται πιο οργανικά στις ανάγκες του κεφάλαιου
·      Η επιδείνωση των προβλημάτων του ελεύθερου, του αγροτικού και δομημένου περιβάλλοντος (φαινόμενα ερημοποίησης εδαφών, υφαλμύρωση υπόγειων υδροφόρων, τσιμεντοποίηση κ.λ.π). Το παράδειγμα με το εξασθενές χρώμιο στο πόσιμο νερό στην Βοιωτία και στις αγροτικές περιοχές της Εύβοιας και της Αττικής είναι χαρακτηριστικό.
Από την καταιγίδα μέτρων που προώθησαν και θα προωθήσουν κερδισμένοι είναι οι πολυεθνικές τροφίμων και γεωργικών εφοδίων, οι μεγαλοαγρότες, το εμπορικό κεφάλαιο και οι κυρίαρχοι κύκλοι μέσα στο χώρο των γεωτεχνικών. Χαμένοι-ζημιωμένοι είναι οι χιλιάδες μικρομεσαίων αγροτών, οι μισθωτοί και άνεργοι γεωτεχνικοί και οι εργάτες γης.
Η καταστροφή των δασών, το χάρισμα τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πολεοδόμηση, αναδιατάσσουν τον χώρο με βάση τις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Η ληστρική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας έρχεται να συμπληρώσει το πάζλ.
Σημαντικό εργαλείο στην προώθηση των παραπάνω αποτελεί ο «Καλλικράτης», ο οποίος είναι μία ιστορική τομή στην οργάνωση και λειτουργία του κράτους που θα διευκολύνει την υπαγωγή του ευρύτερου αγροτικού χώρου στις καπιταλιστικές ανάγκες.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ «ΚΛΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ».

Τα καθημερινά μέτρα που ανακοινώνουν σε βάρος των εργαζόμενων δεν είναι προσωρινά λόγω μνημονίου, δεν αφορούν την  τριετία, αλλά επιδιώκουν μόνιμες και στρατηγικές αναδιαρθρώσεις. Αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, ατομικές συμβάσεις, νέοι γύροι λιτότητας, απολύσεις, ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης είναι μερικά από τα μέτρα που ήρθαν για να μείνουν. Απειλούν και τρομοκρατούν τους εργαζόμενους και τους άνεργους με την χρεωκοπία της χώρας που θα σήμαινε λέει μείωση μισθών, ανεργία, κατάργηση της δημόσιας υγείας, παιδείας. Μα αυτά ακριβώς τα μέτρα δεν παίρνουν; Αυτό που θέλουν είναι η διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων γιατί αυτό είναι ο βατήρας για την εκτόξευση των κερδών τους και για την υποταγή των εργαζόμενων.


ΓΕΩΤΕΕ: ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Όταν το ΓΕΩΤΕΕ και όλο το πλέγμα του υποταγμένου συνδικαλισμού στο χώρο έχουν κάνει “σημαία” τους στόχους του κεφάλαιου  ανεξάρτητα από επιμέρους γκρίνιες τους, γίνεται φανερό γιατί έχουν παραιτηθεί από κάθε ουσιαστική αγωνιστική προσπάθεια για τους μισθωτούς και άνεργους. Εχουν συνταχθεί με τις δυνάμεις του μνημονίου και της επίθεσης στα δικαιώματά μας
Ας θυμηθούμε τα συμπεράσματα των συνεδρίων του και πόσο αυτά διέφεραν από τις βασικές επιλογές της κυβέρνησης στην γεωργία. Ας θυμηθούμε την βιομηχανία σεμιναρίων και πιστοποιήσεων που έχει ανοίξει το ΓΕΩΤΕΕ υλοποιώντας την κυρίαρχη πολιτική ότι δεν αρκεί το πτυχίο για να βρεις δουλειά αλλά χρειάζεται να πληρώνεις για να καταρτίζεσαι, για να είσαι ικανός να βρεις μια δουλειά το πολύ των 700 ΕΥΡΩ.
Η εφαρμογή από την κυβέρνηση της Ν.Δ και τη διοίκηση του ΓΕΩΤΕΕ του νόμου 3029/2002, που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την ίδρυση Επαγγελματικών Ταμείων, αποτελεί σαφές χτύπημα στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζόμενων γεωτεχνικών αλλά και συνολικά των εργαζομένων. Η ασφάλιση των εργαζομένων, μέσω των Επαγγελματικών Ταμείων, από κοινωνικό δικαίωμα μετατρέπεται σε εμπόρευμα. Όποιος έχει «αγοράζει» ασφάλιση ενώ όποιος δεν έχει περιορίζεται στις διαρκώς συρρικνούμενες κοινωνικές παροχές των ασφαλιστικών ταμείων που και αυτά διαλύονται. Αλλά και η συμμετοχή στο επαγγελματικό ταμείο, κάθε άλλο παρά αυξάνει την ασφάλεια των εργαζομένων. Τα χρήματα από τις εισφορές των εργαζόμενων θα επενδυθούν σε αμοιβαία και άλλα χρηματιστηριακά προϊόντα. Ας μην ξεχνάμε τι έγινε στις ΗΠΑ στην τελευταία χρηματιστηριακή κρίση όπου χάθηκαν δις δολάρια των επαγγελματιών ταμείων.
Το αίτημα της αναβάθμισης του ΓΕΩΤΕΕ ή της αλλαγής των συσχετισμών στο ΔΣ του το οποίο παπαγαλίζουν με θαυμαστή ομοφωνία όλες οι δυνάμεις της διαχειριστικής αριστεράς συσκοτίζει πριν απ’ όλα το χαρακτήρα του επιμελητηρίου σαν κρατικού θεσμού που σκοπό έχει την προώθηση της κυρίαρχης πολιτικής και κρύβει το γεγονός ότι και αυτός ο θεσμός έρχεται να συμβάλει όσο του αναλογεί στην προώθησή της. Αναβάθμιση του ΓΕΩΤΕΕ σημαίνει αναβάθμιση της ικανότητας στην προώθηση και στήριξη της κυρίαρχης πολιτικής.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Στην σημερινή εποχή της εκρηκτικής κοινωνικής πόλωσης χρειαζόμαστε ένα εργατικό κίνημα όχι απλής διαμαρτυρίας  που στην καλύτερη περίπτωση καταντά να υπερασπίζεται την προηγούμενη καπιταλιστική τάξη πραγμάτων. Χρειαζόμαστε ένα κίνημα που θα αντιμάχεται την κυρίαρχη πολιτική από την σκοπιά της συνολικής ανατροπής της. Ένα κίνημα ικανό να αντιπαρατεθεί και να είναι νικηφόρο στην αναμέτρηση με την κυβερνητική πολιτική. Απαραίτητοι όροι γι’ αυτό είναι:
·      Nα αρνηθούμε την υποταγή στα ιδεολογήματα και στις πολιτικές επιλογές της κυρίαρχης πολιτικής σ’ όλη την γραμμή των μετώπων που ανοίγονται
·      Η απαλλαγή από κάθε είδους συντεχνιακές λογικές. Οι αντιλήψεις αυτές έχουν σαν συνέπεια την υποταγή των μισθωτών και άνεργων στα συμφέροντα των κυρίαρχων μερίδων του κλάδου και την αντιμετώπιση σαν αντίπαλων άλλων τμημάτων εργαζόμενων.
Στην επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας η μόνη απάντηση είναι η συλλογική οργάνωση και δράση. Η γεωτεχνικοί δεν είμαστε ένα ενιαίο στρώμα, με κοινά συμφέροντα αφού άλλοι είναι εργοδότες και οι περισσότεροι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι. Για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας έχουμε ανάγκη την ενότητα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, με τους οποίους έχουμε κοινές ανάγκες, προβληματισμούς δικαιώματα, που βιώνουμε την ίδια εργοδοτική αυθαιρεσία και αντιλαϊκή πολιτική. Μπροστά στην σημερινή βάρβαρη επίθεση, η ηγεσία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, ούτε θέλουν και ούτε μπορούν να εκφράσουν το ρεύμα κοινωνικής αγανάκτησης και οργής. Αδυνατούν να οργανώσουν και να εμπνεύσουν την αντίσταση και την δράση των εργαζόμενων και άνεργων. Με την στάση τους διευκολύνουν το πέρασμα των μέτρων της κυβέρνησης-ΕΕ και ΔΝΤ. Μπροστά σε αυτές τις συνθήκες είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του συντονισμού από τα κάτω των σωματείων μέσα από συνελεύσεις, ανοικτές διαδικασίες, ενάντια στην συναίνεση και την ηττοπάθεια.

 

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ

·      Ριζική μείωση του χρόνου εργασίας με ουσιαστική αύξηση των αποδοχών.
·      Όχι στην εργασία- λάστιχο και στην υπερεκμετάλλευση (μερική και εποχιακή απασχόληση, δελτία παροχής υπηρεσιών κ.λ.π.). Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρεις αποδοχές. Άμεση μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων και συμβασιούχων καθώς και των δελτίων παροχής υπηρεσιών σε ΟΤΑ-Δημόσιο και οργανισμούς. Όχι στις επιχειρησιακές συμβάσεις.
·      Πάλη ενάντια στην ανεργία-Επιδότηση χωρίς προϋποθέσεις όλων των ανέργων σε ύψος που να ικανοποιεί απόλυτα τις σημερινές ανάγκες. Σε κάθε εταιρεία που κλείνει δήμευση των ατομικών και εταιρικών περιουσιακών στοιχείων του ιδιοκτήτη και εξασφάλιση της εργασίας. 
·      Ενιαία εργασιακά δικαιώματα. Όχι στην πολυδιάσπαση και τον κατακερματισμό των πτυχίων. ΟΧΙ στην άδεια άσκησης επαγγέλματος από το ΓΕΩΤΕΕ. Μόνη προυπόθεση για άσκηση του επαγγέλματος η απόκτηση του πτυχίου. Κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά. Δωρεάν σεμινάρια για όλους τους γεωτεχνικούς από το ΓΕΩΤΕΕ τα οποία δεν θα αποτελούν προϋπόθεση για δουλειά. Απειθαρχία στην Μπολόνια και τις κοινοτικές οδηγίες. ΟΧΙ στην αναγνώριση των κολεγίων.
·      Η Υγεία -παιδεία και η ασφάλιση να απελευθερωθούν από τα δεσμά του κέρδους και της αγοράς. Να καταργηθεί η εισφορά των εργαζόμενων στα ασφαλιστικά ταμεία. Ουσιαστική αύξηση των συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης. Να αυξηθούν οι εργοδοτικές εισφορές. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του επαγγελματικού ταμείου του ΓΕΩΤΕΕ που ανοίγει τον δρόμο για την μετατροπή της ασφάλισης από υποχρέωση του κράτους και της εργοδοσίας σε «υποχρέωση» των εργαζόμενων.
·      Συμπαραστεκόμαστε στους δίκαιους αγώνες των φτωχών αγροτών για ουσιαστική βελτίωση του εισοδήματος τους με μείωση των τιμών των καλλιεργητικών μέσων και εφοδίων. Να στηριχτούν οι τιμές των προϊόντων των μικροαγροτών. Να περικοπούν οι επιδοτήσεις που δίνονται στους μεγαλοαγρότες. Όχι στην μετατροπή των συνεταιρισμών σε καπιταλιστικές επιχειρήσεις και στην ιδιωτικοποίηση της περιουσίας. Αγροτικοί παραγωγικοί συνεταιρισμοί στα χέρια των μικροαγροτών.
·      Αγωνιζόμαστε ενάντια στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας που γίνεται με βάση το κέρδος, και τους σχεδιασμούς των πολυεθνικών.
·      Αντιστεκόμαστε στην καταστροφή του περιβάλλοντος που εντείνεται σήμερα περισσότερο από ποτέ.
·      Όχι στα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα -σκουπίδια. Απαιτούμε φθηνά και υγιεινά τρόφιμα
·      Είμαστε αντίθετοι στην υπαγωγή της επιστήμης στα συμφέροντα του κεφάλαιου και την μετατροπή των ΑΕΙ σε επιχειρήσεις.
·      Έξω από την ΕΕ-Αντίσταση-ρήξη-ανατροπή της ιμπεριαλιστικής- αστικής κυριαρχίας.
·      Ανατροπή του μνημονίου. Αρνηση πληρωμής και διαγραφή του ληστρικού χρέους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου