Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Άργησε αλλά... απέκτησε νέο πρόεδρο το ΓΕΩΤΕΕ

Στη εκπνοή της προθεσμίας για τη σύγκληση του προεδρείου, με μοναδικές ψήφους από τη συμπολίτευση (παράταξη ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών) και με την ανοχή της ΠΑΣΚ ορίστηκε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, δυόμιση μήνες μετά τις εκλογές της 10ης Απριλίου ο Σπύρος Μάμαλης ως πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου.

Μετά από δύο συνεδριάσεις χωρίς αποτέλεσμα, τελικά...
στον προεδρικό θώκο του ΓΕΩΤΕΕ τοποθετείται ο κ. Μάμαλης, η αρχική και μοναδική πρόταση από την πλευρά της πλειοψηφούσας παράταξης.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που έκαναν λόγο για «τρικλοποδιές» από πλευράς ΠΑΣΚ στη σύσταση του νέου προεδρείου, γεγονός που αποτυπώνεται και στη σημερινή συνεδρίαση, με τον νέο πρόεδρο να λαμβάνει 6 ψήφους υπέρ (από τη ΔΑΚΕ), 4 λευκά από την ΠΑΣΚ και 5 άκυρα από το ΠΑΜΕ και τη Συσπείρωση.

Έστω και με τη μειοψηφία, το Επιμελητήριο μπορεί πλέον να λειτουργήσει κανονικά, δεδομένου ότι σαν Ίδρυμα ήταν πάντα προεδροκεντρικό, βάζοντας σε μια τάξη – ακόμα και αργά- τα τρέχοντα ζητήματα.

Οι τελευταίες συνελεύσεις κινούνται σε υψηλούς τόνους, αν και κατά βάση η αντιπολίτευση συμφωνεί στο διαπαραταξιακό προεδρείο. Ως γνωστό, ακολουθώντας την πάγια πολιτική της παράταξής του, το ΠΑΜΕ παραδοσιακά δεν μετέχει στη σύνθεση του προεδρείου.
Στη συνεδρίαση ορίστηκε μόνο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, και όταν οι παρατάξεις συμφωνήσουν σε κοινό πλαίσιο αρχών και πλαισίων, τότε θα συγκληθεί νέα συνεδρίαση προκειμένου να τοποθετηθούν και τα λοιπά μέλη του.

Να σημειωθεί ότι ο κύριος Μάμαλης ήταν αυτός που έλαβε και τους περισσότερους σταυρούς κατά την εκλογική διαδικασία, ενώ απέσπασε το 20% του συνόλου των ψηφοφόρων και το 60% των ψήφων της παράταξης, αν και ήταν από τα πρόσωπα που «χτυπήθηκε» περισσότερο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής διαδικασίας.

Τι έβγαλε η κάλπη
Να θυμίσουμε ότι από τα στοιχεία της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, την παράταξη της ΔΑΚΕ, απόλυτη είναι η κυριαρχία του Σπύρου Μάμαλη με 997 ψήφους, ενώ ακολουθούν με μικρή διαφορά, οι Κωνσταντίνος Μπέσης με 652 σταυρούς και Γιώργος Μπαθρέλλος με 649. οι υπόλοιποι για τις 6 θέσεις του νέου προεδρείου είναι ο Γιώργος Λώλος με 554 σταυρούς, Σταυρούλα Κυρίτση με 483 και Στέφανος Δελέπογλου με 461 ψήφους.

Όσον αφορά τις 4 έδρες της ΠΑΣΚ, στο νέο ΔΣ ανήκουν οι Παναγιώτης Γούλας με 374 ψήφους, Κωνσταντίνος Καραμήτρος με 355, Νίκος Μπόκαρης με 353 ψήφους και Ευθύμης Σπυρίδης με 318.
Τέλος, στο ΠΑΜΕ πλειοψήφησαν οι Λευτέρης Κόλλιας με 142 ψήφους, Παναγιώτης Τριανταφύλλου με 140 ψήφους, Έκτορας Αποστολίδης με 102 ψήφους και Λιονής Μιχάλης με 80 ψήφους και στην Προοδευτική Συσπείρωση, η έδρα ανήκει «λογικά» στον Αθανάσιο Δημάκη, που απέσπασε 129 σταυρούς.

http://www.agronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου