Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή ΓΕΩΤΕΕ Α.Μ. για τον περιορισμό κατά 30% των υπηρεσιακών μονάδων

Κύριε Πρόεδρε,
Κύριοι συνάδελφοι,
Πληροφορηθήκαμε, μέσω του τύπου και λάβαμε γνώση από τον ιστοχώρο του Προγράμματος Διαύγεια των ανωτέρω σχετικών εγγράφων. Μεταξύ αυτών στο με Α.Π: ΔΟΑ/Φ.4.11/22085 / 31-10-2011 ζητείται η άμεση λήψη μέτρων για τον περιορισμό κατά 30% των υπηρεσιακών μονάδων των Υπουργείων, των Γενικών και Ειδικών Γραμματειών και των Ν.Π.Δ.Δ. (στα οποία ως γνωστόν περιλαμβάνεται και το ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) σε εφαρμογή του άρθρου 35 του Ν.4024/2011 («Αναδιοργάνωση Δημοσίων Υπηρεσιών – Ανακατανομή οργανικών θέσεων»).
Κύριοι συνάδελφοι,
Είναι προφανείς οι λόγοι για τους οποίους το ΓΕΩΤΕΕ θα έπρεπε να είχε εξαιρεθεί από τις διατάξεις αυτές, με κυριότερο το γεγονός ότι
το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις ειδικές (για το σκοπό αυτό) εισφορές των μελών του. Παρόλα αυτά μια τέτοια εξαίρεση δεν διατυπώνεται στα παραπάνω σχετικά έγγραφα.
Σε άλλο σημείο των παραπάνω σχετικών εγγράφων (ΔΟΑ/Φ.4.11/22085 / 31-10-2011)  αναφέρεται ότι τα επίπεδα οργάνωσης των υπηρεσιών είναι το τμήμα (αυτοτελές ή μη), η διεύθυνση και η γενική διεύθυνση. Εδώ ανακύπτει ένα ακόμη ζήτημα με δεδομένο ότι ο οργανισμός του ΓΕΩΤΕΕ (ΠΔ11/2004 – Άρθρο 5) περιγράφει την υπηρεσιακή υπόσταση των παραρτημάτων ως «Αυτοτελή γραφεία διοίκησης και προβολής των Περιφερειακών Παραρτημάτων».
Συμπερασματικά, λοιπόν, είναι αναγκαία μια σειρά ενεργειών, εκ μέρους σας και επί των δύο παραπάνω βασικών σημείων (μη παραλείποντας ότι υπάρχουν και άλλα) ώστε να μην θιγεί η λειτουργία των 10 περιφερειακών παραρτημάτων του Επιμελητήριου που άλλωστε είναι θεσμοθετημένη και από τον Ν.1474/1984.
Υπό τις συνθήκες της παρατεταμένης κρίσης που όλοι μας βιώνουμε και η οποία πλήττει ιδιαίτερα τους γεωτεχνικούς, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι οι συνάδελφοι γεωτεχνικοί θα πρέπει να στερηθούν ακόμη και των υπηρεσιών του και της εκπροσώπησης που παρέχει το παράρτημα της περιοχής τους. Η παραπάνω αναφορά στην περίπτωση του δικού μας παραρτήματος (αλλά και όλων των παραρτημάτων ευρύτερα) ενισχύεται από την έμφαση  που παρέχει σ’ αυτή το έργο που έχει διαχρονικά διεκπεραιώσει το παράρτημά μας, στα πλαίσια πάντα των αρμοδιοτήτων του.

Κύριοι συνάδελφοι – μέλη του Δ.Σ.,
στα πλαίσια του Γεωτεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας, λειτουργούν 10 περιφερειακά παραρτήματα, για τα οποία το Δ.Σ. θα πρέπει να αναλάβει και να φέρει εις πέρας όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε αυτά να συνεχίσουν να λειτουργούν αλλά και  να ενισχυθούν κατά τα πρότυπα των παραρτημάτων των άλλων επιστημονικών επιμελητηρίων προκειμένου να μπορούν να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των συναδέλφων και των περιοχών που κάθε παράρτημα περιλαμβάνει.
Ολοκληρώνοντας  και επειδή ήδη έχουν παρέλθει 17 ημέρες από την έκδοση των παραπάνω σχετικών εγγράφων θέλουμε να προσθέσουμε ότι είναι αναγκαίο να δρομολογήσετε τη σύγκληση, σε άμεσο χρόνο, ειδικής σύσκεψης, με τη συμμετοχή όλων των παραρτημάτων, ώστε να ενημερωθούμε για τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί από το Δ.Σ. αλλά και για ότι άλλο απαιτηθεί προκειμένου να επιτευχτεί η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των παραρτημάτων του Επιμελητήριου προς όφελος των συναδέλφων και του πρωτογενούς τομέα ευρύτερα.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή
Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

Ζαφείρης Μυστακίδης                         Κων/νος Στέφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου