Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση της ΠΟΓΕΔΥ με τον Υπουργό Α.Α.&Τ. κ. Σκανδαλίδη


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
(ΠΟΓΕΔΥ)
ΓΕΩΠΟΝΟΙ – ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ – ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ - ΓΕΩΛΟΓΟΙ
Αχαρνών 2 Αθήνα Τ.Κ. 10176 Τηλ.:210-5234189, 210-2124041 FAX: 210-5232240
e-mail:ax2u128@minagric.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Στις 7-12-2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΓΕΔΥ με τον Υπουργό κ. Σκανδαλίδη και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠ.Α.Α.Τ. κ. Κανελλόπουλο με θέμα τον οργανισμό του ΥΠ.Α.Α.Τ. και τα άλλα προβλήματα που μας απασχολούν.

Μετά από ενάμιση χρόνο διαβουλεύσεις η πολιτική ηγεσία προσήλθε με κείμενο που είχε καταθέσει την πρώτη φορά στη διαβούλευση και μάλιστα χειρότερο.

Η απαράδεκτη αυτή πρόταση οδηγεί...

σε διάλυση την Κτηνιατρική Υπηρεσία και τις Γεωτεχνικές Διευθύνσεις, δεν λαμβάνει καθόλου υπόψη την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, τον έλεγχο των τροφίμων, την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, και μοναδικό σκοπό έχει την απορρόφηση των Κοινοτικών κονδυλίων.

Η ΠΟΓΕΔΥ κατήγγελλε την απαράδεκτη αυτή στάση της πολιτικής ηγεσίας που αρνείται πεισματικά κάθε πρόταση από την μεριά των Γεωτεχνικών υπαλλήλων και απαίτησε την απόσυρση του σχεδίου αυτού εδώ και τώρα.

Στη συνέχεια καταγγείλαμε την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.Α.Α.Τ. να καρπωθεί το Υπουργείο Οικονομικών το ποσό του 1.000.000 (ενός εκατομμυρίου) ευρώ που έχουν καταθέσει ιδιώτες σαν πρόσθετα τέλη για τα δεδουλευμένα υπαλλήλων και προειδοποιήσαμε ότι τις γιορτές των Χριστουγέννων θα εισπράξουν τις διαμαρτυρίες και την αγανάκτηση τόσο των εξαγωγέων όσο και των σφαγείων απ΄ όλη την Ελλάδα.

Δηλώσαμε κατηγορηματικά ότι τα σχέδια αυτά δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσουν και πως θα μας βρουν κάθετα αντίθετους.

Τέλος όσον αφορά την παραμονή των αρμοδιοτήτων των μέτρων «Μπαλτατζή» στις αποκεντρωμένες Διοικήσεις όπως και πριν, η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ. υποσχέθηκε ότι θα επανεξετάσει το θέμα παρά την επιμονή της ΠΟΓΕΔΥ να δοθεί λύση εδώ και τώρα.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου