Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Τοποθέτηση Π.Ε.Δ.Δ.Υ. στη Βουλή

Το ΓΕΩΤΕΕ όπως και η  ΠΕΔΔΥ  κλήθηκαν  στη Βουλή για να καταθέσουν προτάσεις στο σχέδιο Νόμου που κατεθεσε το ΥΠΑΑΤ και αφορούσε στη διαχείριση και προστασία ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων -Ρύθμιση εμπραγμάτων δικαιωμάτων και άλλες διατάξεις.


Για το σκοπό της τήρησης ενιαίας στάσης κατά τη συζήτηση, προηγήθηκε συνεργασία και ανταλαγή απόψεων και κειμένων και καταλήξαμε  σε προτάσεις ¨κοινής στόχευσης¨  ιδιαίτερα για τα θέματα του δασικού Τομέα  που ειχαν συμπεριληφθεί στο σχέδιο Νόμου.

Ειδικότερα για να έχετε πληρέστερη ενημέρωση, θέτω υπόψη σας ότι στο συζητούμενο Σ/Ν ειχε συμπεριληφθεί μια διάταξη (άρθρο 29) με την οποία αποδίδονταν στους καταπατητές εκτάσεις που ειχαν παράνομα εκχερσωθεί πρίν το 75  .


Ειναι βέβαιο  ότι η Ένωσή μας, δεν μπορούσε να συμφωνήσει με τις όποιες λογικές κουκουλώματος  με "αυθαίρετο και αντισυνταγματικό τρόπο"  προβλημάτων για τα οποία και εμείς (οι υπηρεσιακοί ) εχουμε  μεγάλη ευθύνη και δεν μπορεί οι απόψεις αυτές (όπως ειχαν διατυπωθεί στη ρυθμιση που συζητήθηκε) να αποτελέσουν ¨θέση¨ ούτε του ΓΕΩΤΕΕ ούτε της  ΠΕΔΔΥ ,  που όφειλαν να εντοπίσουν υπεύθυνα τα προβλήματα και να τα θέσουν  σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο.

Στη βάση αυτή  δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε  επιλεκτικά  θέματα αντισυνταγματικότητας,  με το πρόσχημα ότι μέχρι σήμερα διαμορφώθηκαν (με ευθύνη και των υπηρεσιών)  καταστάσεις οι οποίες δεν μπορούν να αλλάξουν  ...

Στη συζήτηση οι εκπρόσωποι του ΓΕΩΤΕΕ και της   ΠΕΔΔΥ ειχαν ανάλογη τοποθέτηση και κοινή στάση σύμφωνα με την προηγηθείσα συνεργασία και ανταλαγή απόψεων .


Το κείμενο-θέση της ΠΕΔΔΥ  που διαβαστηκε στην τοποθέτησή μου σας το στέλνω και παρακαλώ για τη δημοσιοποίηση του στην ιστοσελίδα του επιμελητηρίου


Νίκος Μπόκαρης
Πρόεδρος ΠΕΔΔΥ
Μέλος ΔΣ ΓΕΩΤΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου