Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Π.Ο.Γ.Ε.Δ.Υ.: Καταστροφική η πολιτική της συγκυβέρνησης-τρόϊκας για τον πρωτογενή τομέα

Με σημερινή του απόφαση του Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΓΕΔΥ εκτίμησε τις καταστροφικές εξελίξεις που διαμορφώνονται σαν αποτέλεσμα της πολιτικής της συγκυβέρνησης-τρόϊκας. στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και τους εργαζόμενους. Κύρια χαρακτηριστικά αυτών των εξελίξεων είναι:

- η επιδείνωση όλων των δεικτών που εκδηλώνεται με μείωση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού εισοδήματος και αύξηση της εξάρτησης της χώρας σε βασικά διατροφικά προϊόντα.
-η παραπέρα παράδοση του δασικού και του ορυκτού πλούτου της χώρας στα ιδιωτικά συμφέροντα.
-η πλήρης περιθωριοποίηση των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ που έχουν σαν αντικείμενο την υποστήριξη του πρωτογενή τομέα, όπως φαίνεται από το ν/σ που κατατέθηκε για τον οργανισμό του.
-η κατακρεούργηση όλων των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ , που θα οδηγήσει σε μείωση των δημόσιων υπηρεσιών προς τους αγρότες, σε αναπόφευκτη μείωση της παραγωγής, σε ένταση των προβλημάτων στη δημόσια υγεία και στην ιδιωτικοποίηση του αντικειμένου τους.
-οι αναπόφευκτες απολύσεις γεωτεχνικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων, που σηματοδοτεί το συγκεκριμένο ν/σ, υλοποιώντας την κεντρική κατεύθυνση για 15.000 απολύσεις Δ/Υ για το 2012.
-η επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και ειδικότερα των Δ/Υ μετά την εφαρμογή του νέο μισθολογίου.
-η ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στα θέματα κοινωνικής ασφάλισης, σύνταξης, εφάπαξ, μετά το κούρεμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, που ακολούθησε το έγκλημα στο χρηματιστήριο και στα δομημένα ομόλογα.
Το Γενικό Συμβούλιο καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία των γεωτεχνικών καθώς και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων σε γεωτεχνικές υπηρεσίες, να αντιδράσουν . Ο δρόμος που επιβάλλει η συγκυβέρνηση – τρόϊκα δεν είναι μονόδρομος. Η χώρα διαθέτει τις παραγωγικές δυνατότητες και επιστημονικό και εργατικό δυναμικό που, με άλλη πολιτική μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της.
Με πλαίσιο αιτημάτων που θα ανταποκρίνεται στην απόκρουση αυτής της πολιτικής σήμερα και θα απαντάει και στην ανάγκη αποτροπής της μετά τις επικείμενες εκλογές, το Γενικό Συμβούλιο προτείνει στις παραπάνω οργανώσεις την κήρυξη 48ωρης απεργίας στις 5 και 6 Απρίλη 2012.

Αθήνα  27-3-2012
Πληροφορίες : Νίκος Κακαβάς
6977188035

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου