Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Δήλωση του ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στο Δ.Σ. ΤΟΥ ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Δήλωση Προ Ημερησίας Διατάξεως στο Δ.Σ. του ΓΕΩΤΕΕ στις 30/8/2012.

Το Πανγεωτεχνικό Αγωνιστικό Μέτωπο, είναι αναγκασμένο για άλλη μια φορά να παρέμβει προ Η.Δ. και να καταγγείλει τη λειτουργία του Δ.Σ. του ΓΕΩΤΕΕ, όπου παραβιάζονται ξεκάθαρα βασικές αρχές της δημοκρατικής λειτουργίας του Οργάνου. Είχαμε και προηγούμενες φορές τονίσει την αυθαιρεσία του Προέδρου, να βάζει στη θεματολογία του Συμβουλίου, ότι αυτός κρίνει, χωρίς καμία συνεργασία, είτε παραλείποντας κατά την κρίση του θέματα, είτε βάζοντάς τα σε τέτοια σειρά συζήτησης που να μην προλαβαίνουν να συζητηθούν. Σήμερα, φθάσαμε και στη μη υλοποίηση ΟΜΟΦΩΝΩΝ αποφάσεων του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου. Συγκεκριμένα:

1. Μετά από προσπάθειες μας περισσότερο από 6 μήνες, «καταφέραμε» να μπει και να συζητηθεί το θέμα της επανασύστασης της επιτροπής για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στη διαδικασία ανάδειξης οργάνων διοίκησης του ΓΕΩΤΕΕ. Η πρόταση έγινε δεκτή ΟΜΟΦΩΝΑ στη συνεδρίαση της 25ης Μαΐου 2012, μάλιστα αναλαμβάνοντας ο ίδιος ο Πρόεδρος το συντονισμό της. Η υλοποίηση της απόφασης, για την οποία βαρύνεται και ο υπηρεσιακός μηχανισμός, βρίσκεται …σε διακοπές…. Ταυτόχρονα, είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν οι υπόλοιπες πλην ΠΑΜΕ παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ υπέδειξαν εκπροσώπους τους στην παραπάνω επιτροπή.

2. Στο Δ.Σ. της 25ης Ιουνίου ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίσθηκε η πολιτική καταγγελία του PSI, στα πλαίσια της αντιμετώπισης της οικονομικής κατάστασης του ΓΕΩΤΕΕ. Φαίνεται, ότι το να γραφτεί μια ανακοίνωση 5-10 σειρών, από τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή για αυτό το σοβαρό θέμα, που οι άξονες συμφωνήθηκαν στο Δ.Σ., απαιτείται διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών!

3. Συστηματικά αποφεύγεται η οριστικοποίηση των κριτηρίων που πρέπει να τεθούν για την εκπροσώπηση του ΓΕΩΤΕΕ. Αφού καθυστέρησαν περισσότερο από 10 μήνες ολοκληρωμένη εισήγησή μας, στηριζόμενη σε απόφαση του 2008 του Δ.Σ. που δεν υλοποιήθηκε από τότε, και αφού συγχωνεύτηκε και εμπλουτίσθηκε από την Υπηρεσία του ΓΕΩΤΕΕ σε άξονες που έβαλε το Δ.Σ., δεν αξιώθηκε να συζητηθεί μέχρι σήμερα, γιατί φαίνεται πως «κάποιοι» θέλουν είτε η επιλογή των εκπροσώπων να συνεχίσει να γίνεται χωρίς κριτήρια, είτε οι εκπρόσωποι να μην είναι υποχρεωμένοι να συντάσσουν έκθεση για τις συνεδριάσεις των οργάνων στις οποίες συμμετέχουν ως εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου. Ούτε καν επιθυμούν να ελέγχεται, αν ο εκπρόσωπος είναι ταμιακά τακτοποιημένος.

Ευθύμης Δημάκης

Λευτέρης Κόλλιας

Βασίλης Πετρέλης

Παναγιώτης Τριανταφύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου