Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Το ΙΓΜΕ διαλύεται & ο λαός περιμένει τον εντοπισμό & την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου!...

Ενώ το ΙΓΜΕ ετοιμάζεται να ξεκινήσει το ερευνητικό του έργο για το ΕΣΠΑ 130 εργαζόμενοι κινδυνεύουν δεδομένου ότι στις 30-1-13 κρίνεται στο δικαστήριο η Εφεδρεία – Απόλυση τους και ενδεχόμενη αρνητική απόφαση του θα οδηγήσει σε διάλυση του Ινστιτούτου αφού θα απολυθεί σχεδόν το μισό προσωπικό του

Κατά την συζήτηση στην Βουλή του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τίτλο «Κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα – Σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» είχε κατατεθεί τροπολογία που αφορούσε την κατάργηση της

εφεδρείας των εργαζομένων του ΙΓΜΕ (νυν ΕΚΒΑΑ), η οποία στηρίχτηκε από όλα τα κόμματα αλλά και από τον Υπουργό ΠΕΚΑ, η τροπολογία δεν συζητήθηκε με ευθύνη του Υπουργού Δ.Δ. και Η.Δ. παρότι ότι ο εκτελών χρέη Προέδρου του ΕΚΒΑΑ Καθηγητής κ. Κ. Παπαβασιλείου με επιστολή που είχε απευθύνει στην πολιτική ηγεσία του ΠΕΚΑ, επιβεβαίωνε, ότι όλο το υπηρετούν σήμερα στο ΙΓΜΕ (ΕΚΒΑΑ) προσωπικό είναι απαραίτητο για την προώθηση του ΕΣΠΑ.

Η άποψη αυτή συνηγορεί στην κατάργηση των Εφεδρειών και για αυτό ζητάμε ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ να πάρει θετική θέση στην τροπολογία που αφορά την κατάργηση της εφεδρείας, η οποία κατατέθηκε εκ νέου κατά την συζήτηση στην Βουλή του Νομοσχεδίου του Υπουργείου ΠΕΚΑ με τίτλο «Ενεργειακή απόδοση κτιρίων – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2010/31/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις».

Στα πλαίσια αυτά το Συνδικάτο εντείνει τις κινητοποιήσεις του και θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη 23-1-13 στις 11.30 π.μ. αγωνιστική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο ΠΕΚΑ (Αμαλιάδος και Πουλίου).

Ο αγώνας μας για την κατάργηση των Εφεδρειών δεν είναι ένας αγώνας μόνο ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία αλλά είναι αγώνας για την αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου και την Ανάπτυξη του τόπου και για αυτό καλούμε σε συμπαράσταση κόμματα, ΑΕΙ, ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ και συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα ΜΜΕ να προβάλουν τον αγώνα μας.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΓΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 

Το ΔΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΓΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου