Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

" Ξεκαθαρίστε " τα πράγματα , τώρα που είναι νωρίς....

Επιστολή της ΕΝΩΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΕΓΜΕΣΕ), προς τον Ειδικό Γραμματέα Υπ.Α.Α.Τ., σχετικά με ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΡΟ-ΕΓΚΡΙΣΕΩΝ-ΕΓΚΡΙΣΕΩΝ-ΑΠΟΡΡΙΨΕΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ...

" Κύριε Ειδικέ Γραμματέα,
Στις , εγκρίσεις ή και προεγκρίσεις των Σχεδίων Βελτίωσης, πολλοί επενδυτές επιθυμούν να υποβάλλουν «ένσταση» (ως προς κάποιες επενδύσεις που απερρίφθησαν, ή ως προς κάποιες άλλες, στις οποίες μειώθηκε το επιλέξιμο κόστος).

Από συζητήσεις συναδέλφων με τους αρμόδιους της Υπηρεσίας σας, που έχουν «χρεωθεί» τους διάφορους φακέλους , προκύπτουν ζητήματα «ερμηνείας», και χειρισμού των διαφόρων καταστάσεων.

1/ Στην περίπτωση απόρριψης, προβλέπεται ένσταση. 


2/ Στην περίπτωση έγκρισης με κάποιες επενδύσεις να έχουν απορριφθεί, ή και άλλες να έχουν μειωθεί ως προς το επιλέξιμο κόστος , οι υπηρεσίες σας, λένε ότι προβλέπεται «ιεραρχική προσφυγή» 

3/ Στην περίπτωση πρό-έγκρισης με πάλι με κάποιες επενδύσεις να έχουν απορριφθεί, ή και άλλες να έχουν μειωθεί ως προς το επιλέξιμο κόστος , οι υπηρεσίες σας, λένε ότι προβλέπεται «αίτηση θεραπείας». 

Παράλληλα - πλην των ενστάσεων σε περίπτωση απορρίψεων - κανείς δεν γνωρίζει ποιες επιτροπές, ή ομάδες, ή άτομα , θα ελέγξουν και κυρίως ποίοι θα αποφανθούν , επί των αιτημάτων ιεραρχικής προσφυγής, ή αιτημάτων θεραπείας.

Επειδή στην ΚΥΑ, δεν περιλαμβάνονται όλες οι περιπτώσεις, ούτε και το πώς αυτές θα αντιμετωπισθούν, μήπως θα ήταν σκόπιμο - τώρα που είναι ακόμα σχετικά νωρίς- η Υπηρεσίας σας, να «ξεκαθαρίσει» τα πράγματα, με την έννοια να αποφασίσετε πως και με ποιόν τρόπο, και από ποίους θα αντιμετωπισθεί κάθε περίπτωση ?
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γεωπόνος Μελετητής 

Ο Γραμματέας  
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΣΑΡΑΚΗΣ
Γεωπόνος Μελετητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου