Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Η ΠΕΓΔΥ για τα επαγγελματικά δικαιώματα

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

η τρικομματική κυβέρνηση υλοποιώντας τις επιταγές της τρόικα και της Ε.Ε. ψήφισε το Ν. 4152/2013 (Α΄ 107). Με το συγκεκριμένο πολυνόμο, μεταξύ των άλλων, μπαίνει ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας γεωπόνων στον ιδιωτικό τομέα καταργώντας την πλήρη απασχόληση του γεωπόνου που εργάζεται σε επιχειρήσεις εμπορίας λιπασμάτων και γεωργικών φαρμάκων, παραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού. Παράλληλα υποβαθμίζεται το πτυχίο του γεωπόνου και μετατρέπεται...

κυριολεκτικά σε κουρελόχαρτο, αφού κάποιος με λίγες ώρες/μέρες εκπαίδευσης θα βαφτίζεται «υπεύθυνος επιστήμονας», «ισότιμα εκπαιδευμένος» με τους πτυχιούχους των γεωπονικών σχολών, με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στη δημόσια υγεία, στην υγεία των φυτών και ζώων και στο περιβάλλον.

Αναρωτιόμαστε:

ü θα ισχύσει το ίδιο και για τους γιατρούς, δηλ. κάποιος με λίγες μέρες εκπαίδευσης θα μπορεί να ανοίξει ιατρείο;

ü η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα θα στηριχθεί σε ‘’Γεωργικούς Συμβούλους’’ τριήμερης εκπαίδευσης;

Η προσφυγή του ΓΕΩΤΕΕ σε ένα πολύ καλό δικηγορικό γραφείο που θα εξηγήσει στην κυβέρνηση το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: γιατί δηλ. δεν πρέπει να καταργηθεί η άδεια επαγγέλματος των γεωτεχνικών! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ.

Στόχος είναι η παραπέρα συμπίεση - εξευτελισμός των μισθών των γεωπόνων μέσω της πλήρης απαξίωσης του πτυχίου του γεωπόνου και της χρησιμοποίησης ανειδίκευτου και κακοπληρωμένου προσωπικού.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΕΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΔΩ & ΤΩΡΑ.

Η ΠΕΓΔΥ αποφάσισε ομόφωνα στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 19/6/2013 ότι πρέπει να παρθούν άμεσα πιο δραστικά μέτρα με συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερομένων, δηλ. των εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, των άνεργων γεωπόνων και των φοιτητών για να μην προστεθούν και αυτοί αύριο στη στρατιά των ανέργων.

Καλούμε το ΓΕΩΤΕΕ να αναλάβει την ενημέρωση και παν-κινητοποίηση του γεωπονικού κόσμου (συγκεντρώσεις, ενημέρωση σωματείων, Παραρτημάτων, γεωτεχνικών, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συλλαλητήριο στην Αθήνα κλπ.). Οφείλουμε όλοι οι γεωτεχνικοί –δημόσιου & ιδιωτικού τομέα-, φοιτητές να κάνουμε το αυτονόητο: να υπερασπιστούμε τις σπουδές μας και το γνωστικό μας αντικείμενο σε όφελος της κοινωνίας και για μια αξιοπρεπή ζωή με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Καλούμε τέλος την πολιτική ηγεσία (Υπουργό, Γενικό και Ειδικό Γραμματέα) του ΥΠΑΑΤ συναδέλφους γεωπόνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο επιχειρούμενο έγκλημα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
 

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου