Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Eνημερωτική εκδήλωση με θέμα "Η χρήση των Eνεργών Mικροοργανισμών στην αγροτική παραγωγή"

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Κοζάνης σε συνεργασία με το βουλευτή Κοζάνης Γιώργο Κασαπίδη συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η χρήση των ενεργών μικροοργανισμών στην αγροτική παραγωγή».

Οι ενεργοί μικροοργανισμοί είναι μίγμα διάφορων ωφέλιμων μικροοργανισμών που υπάρχουν ελεύθεροι στη φύση και χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια μεμονωμένα στα τρόφιμα όπως π.χ. ψωμί, κρασί, γιαούρτι κ.α.

Η επιλογή συγκεκριμένων μικροοργανισμών από βακτήριο μαγιάς, γαλακτοκομικού οξέως και φωτοσύνθεσης που έγινε από τον Ιάπωνα καθηγητή Dr. Terouo Higa αποτελούν... τους ενεργούς μικροοργανισμούς με ευρεία χρήση στη γεωργία, βιομηχανία και το περιβάλλον.

Ως εδαφοβελτιωτικό με άμεσα θετικά αποτελέσματα στην αγροτική παραγωγή έχει ευρεία χρήση και στη βιολογική γεωργία και όχι μόνο.

Όταν οι ενεργοί μικροοργανισμοί έρθουν σε επαφή με οργανικό υλικό, ενεργοποιούνται και αποβάλλουν ωφέλιμες ουσίες, όπως βιταμίνες, οργανικά οξέα, χηλικές ενώσεις κ.α. που ωφελούν την ανάπτυξη των καλλιεργουμένων φυτών.

Επίσης η χρήση τους για την προστασία του περιβάλλοντος ή την απορρύπανση επιβαρυμένων οικοσυστημάτων είναι δοκιμασμένη με μεγάλη επιτυχία.

Οι ενεργοί μικροοργανισμοί αποτελούν ένα μεγάλο κεφάλαιο της σύγχρονης γεωργίας και είναι τμήμα της βιοοικονομίας που απασχολεί ήδη σοβαρά τις ανεπτυγμένες χώρες.

Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια οι ενεργοί μικροοργανισμοί, βρίσκουν εφαρμογή σε αρκετές περιοχές με σημαντικά αποτελέσματα ως προς την ποιότητα, και την οικονομικότητα της παραγωγής αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα μιλήσει η υπεύθυνη διαχειρίστρια της E.M. Hellas και συνεργάτης του Ιάπωνα καθηγητή T. Higa κα Κων/να Ζαφειροπούλου.

Η ενημέρωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου, στο κτήριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και ώρα 20:30.

Μιχάλης Μήτσκας
 Πρόεδρος
Γεωπονικού Συλλόγου N. Κοζάνης
Γιώργος Κασαπίδης

Βουλευτής Κοζάνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου