Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

Υπ.Α.Α.Τ.: Εκδήλωση με θέμα: «Η εξωστρέφεια των αγροτικών προϊόντων ως στρατηγική επιλογή»

Οι άξονες και τα «εργαλεία» της στοχευμένης πολιτικής που ακολουθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την προώθηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει το Υπουργείο, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, με θέμα: «Η εξωστρέφεια των αγροτικών προϊόντων ως στρατηγική επιλογή»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Απριλίου, στις 9.30 το πρωί, στο...
Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Αίθουσα ΣΩΚΡΑΤΗΣ, 10ος όροφος, Πανεπιστημίου 52 Αθήνα).

Ο κ. Τσαυτάρης θα αναφερθεί στη σημασία που δίνει το Υπουργείο στη στροφή προς τη γεωργία της ποιότητας που στηρίζεται στο τρίπτυχο Ποιότητα, Εξωστρέφεια, Βιωσιμότητα. 


Επίσης θα αναπτύξει τα πέντε εργαλεία για την υποστήριξη της εξωστρέφειας των ελληνικών ποιοτικών προϊόντων και ειδικά τους θεσμούς που δημιούργησε το ΥπΑΑΤ για την υποστήριξη των εξαγωγών αλλά και την απλούστευση των διεργασιών σε όλο δίκτυο του κλάδου της εξωστρέφειας. Προσπάθειες που έχουν φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα, αφού τα αγροτικά προϊόντα αποτέλεσαν τη «ναυαρχίδα» των ελληνικών εξαγωγών και για το έτος 2013.
Χαιρετισμό θα απευθύνει η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων κα Χριστίνα Σακελλαρίδη και ο Συντονιστής της Επιχειρησιακής Συντονιστικής Επιτροπής για τη διευκόλυνση του Εξωτερικού Εμπορίου κ. Γεώργιος Φιλιόπουλος, ενώ θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι εξαγωγικών επιχειρήσεων και εγκεκριμένοι έμποροι όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥπΑΑΤ και του Υπουργείου Εξωτερικών.

* Επισυνάπτονται η πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης
 

Πρόσκληση
Πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου