Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε ή λέμε ότι η Ελλάδα παράγει ποιοτικό ελαιόλαδο. Τα στοιχεία δείχνουν όμως ότι παρά το μεγάλο όγκο παραγωγής σε ελαιόλαδο και την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα του ελληνικού ελαιολάδου, η αγορά δεν το έχει τοποθετήσει στις υψηλές θέσεις των προτιμήσεων της.
Μία από τις αιτίες της αποτυχίας διείσδυσης στις ξένες αγορές είναι η αδυναμία να καθοριστεί η έννοια της ποιότητας, ώστε να γίνει και η κατάλληλη προώθηση. Το ελληνικό ελαιόλαδο που ακολουθεί τις ορθές πρακτικές από τα πρώτα στάδια της συγκομιδής της ελιάς καθώς και κατά την παραγωγική διαδικασία έχει λάβει πολλές διεθνείς διακρίσεις και κατέχει μια από της πρώτες θέσεις σε ποιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το agronomist.gr υλοποιεί ένα online σεμινάριο, μέσα από την εκπαιδευτική του πλατφόρμα, με αντικείμενο «Ποιότητα Ελαιολάδου» 3 διαλέξεων 2ωρης διάρκειας. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση των εννοιών της ποιότητας και των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου, η εξοικείωση με βασικές μεθόδους ελέγχου ποιότητας και ιδιαίτερα με τις οργανοληπτικές δοκιμές και η κατανόηση της επίδρασης της συσκευασίας στον καταναλωτή-πελάτη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των διαλέξεων διαμορφώνεται ως εξής :
1η Διάλεξη
Γενικά στοιχεία ποιότητας ελαιολάδου
Σύσταση του ελαιολάδου & ποιότητα
Διατροφική αξία του ελαιολάδου & ποιότητα
Κατηγορίες & Τύποι ελαιολάδου
Κριτήρια ποιότητας ελαιολάδου
Ποιοτικός έλεγχος ελαιολάδου & έλεγχος νοθείας
2η Διάλεξη
Οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου & ποιότητα
Οργανοληπτική ανάλυση ελαιολάδου
Θετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Αρνητικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Παράγοντες που επιδρούν στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (ανάλυση των κυριοτέρων ελληνικών και ξένων ποικιλιών ελιάς και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους)
3η Διάλεξη
Συσκευασία και ποιότητα ελαιολάδου
Παράγοντες που επιδρούν στη συσκευασία του ελαιολάδου
Χαρακτηριστικά συσκευασίας & στοιχεία ετικέτας
Πρωτοτυπία συσκευασίας & προσέλκυση καταναλωτή
Εισηγήτρια : Ιορδανίδου Μελίνα, Γεωπόνος-Τεχνολόγος Τροφίμων D.E.S. Msc
Ημερομηνίες διεξαγωγής
Πέμπτη 8 Μαΐου 5-7 μ.μ.
Παρασκευή 9 Μαΐου 5-7 μ.μ.
Σάββατο 10 Μαΐου 11πμ-1μμ
Πού απευθύνεται :
• Σε ελαιοπαραγωγούς και επαγγελματίες ελαιουργικών εταιρειών
• Σε υποψήφιους επαγγελματίες ελαιοπαραγωγούς
• Σε μεταποιητές και εμπόρους ελαιολάδου
• Σε γεωτεχνικούς που θέλουν να εμπλουτίσουν τις επιστημονικές τους γνώσεις
Οφέλη παρακολούθησης
• Πιστοποιητικό παρακολούθησης
• Δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων σε βιντεοσκόπηση, οποιαδήποτε άλλη ημέρα και ώρα με απεριόριστη διάρκεια
Κόστος συμμετοχής
30€ ανά Η/Υ για 6 ώρες διαλέξεων + σημειώσεις
Προσφορά: με τη συμμετοχή στο Σεμινάριο Ελαιοκομίας: από τον ελαιώνα στις αγορές του κόσμου με κόστος 40 ανά Η/Υ η συμμετοχή στο Σεμινάριο Ποιότητας Ελαιολάδου καθορίζεται στα 20€.
Υποβολή αίτησης
Μία από τις αιτίες της αποτυχίας διείσδυσης στις ξένες αγορές είναι η αδυναμία να καθοριστεί η έννοια της ποιότητας, ώστε να γίνει και η κατάλληλη προώθηση. Το ελληνικό ελαιόλαδο που ακολουθεί τις ορθές πρακτικές από τα πρώτα στάδια της συγκομιδής της ελιάς καθώς και κατά την παραγωγική διαδικασία έχει λάβει πολλές διεθνείς διακρίσεις και κατέχει μια από της πρώτες θέσεις σε ποιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το agronomist.gr υλοποιεί ένα online σεμινάριο, μέσα από την εκπαιδευτική του πλατφόρμα, με αντικείμενο «Ποιότητα Ελαιολάδου» 3 διαλέξεων 2ωρης διάρκειας. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση των εννοιών της ποιότητας και των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου, η εξοικείωση με βασικές μεθόδους ελέγχου ποιότητας και ιδιαίτερα με τις οργανοληπτικές δοκιμές και η κατανόηση της επίδρασης της συσκευασίας στον καταναλωτή-πελάτη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των διαλέξεων διαμορφώνεται ως εξής :
1η Διάλεξη
Γενικά στοιχεία ποιότητας ελαιολάδου
Σύσταση του ελαιολάδου & ποιότητα
Διατροφική αξία του ελαιολάδου & ποιότητα
Κατηγορίες & Τύποι ελαιολάδου
Κριτήρια ποιότητας ελαιολάδου
Ποιοτικός έλεγχος ελαιολάδου & έλεγχος νοθείας
2η Διάλεξη
Οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου & ποιότητα
Οργανοληπτική ανάλυση ελαιολάδου
Θετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Αρνητικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Παράγοντες που επιδρούν στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (ανάλυση των κυριοτέρων ελληνικών και ξένων ποικιλιών ελιάς και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους)
3η Διάλεξη
Συσκευασία και ποιότητα ελαιολάδου
Παράγοντες που επιδρούν στη συσκευασία του ελαιολάδου
Χαρακτηριστικά συσκευασίας & στοιχεία ετικέτας
Πρωτοτυπία συσκευασίας & προσέλκυση καταναλωτή
Εισηγήτρια : Ιορδανίδου Μελίνα, Γεωπόνος-Τεχνολόγος Τροφίμων D.E.S. Msc
Ημερομηνίες διεξαγωγής
Πέμπτη 8 Μαΐου 5-7 μ.μ.
Παρασκευή 9 Μαΐου 5-7 μ.μ.
Σάββατο 10 Μαΐου 11πμ-1μμ
Πού απευθύνεται :
• Σε ελαιοπαραγωγούς και επαγγελματίες ελαιουργικών εταιρειών
• Σε υποψήφιους επαγγελματίες ελαιοπαραγωγούς
• Σε μεταποιητές και εμπόρους ελαιολάδου
• Σε γεωτεχνικούς που θέλουν να εμπλουτίσουν τις επιστημονικές τους γνώσεις
Οφέλη παρακολούθησης
• Πιστοποιητικό παρακολούθησης
• Δυνατότητα παρακολούθησης των μαθημάτων σε βιντεοσκόπηση, οποιαδήποτε άλλη ημέρα και ώρα με απεριόριστη διάρκεια
Κόστος συμμετοχής
30€ ανά Η/Υ για 6 ώρες διαλέξεων + σημειώσεις
Προσφορά: με τη συμμετοχή στο Σεμινάριο Ελαιοκομίας: από τον ελαιώνα στις αγορές του κόσμου με κόστος 40 ανά Η/Υ η συμμετοχή στο Σεμινάριο Ποιότητας Ελαιολάδου καθορίζεται στα 20€.
Υποβολή αίτησης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου