Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Επιστημόνων Γεωτεχνικών / Π.Δ.Μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Με την επικύρωση από τη Βουλή της νέας δανειακής σύμβασης και των μέτρων που τη συνοδεύουν, εξέπνευσε κάθε ελπίδα για έξοδο από την κρίση, με όρους που θα ήταν επωφελής για τον ελληνικό λαό.
Το χειρότερο όλων, βέβαια, ήταν η κυνική ομολογία των πολιτικών ηγετών μας ότι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το πού μας οδηγούν, καθώς προτίμησαν την ‘’αβεβαιότητα’’ του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!
Την ίδια στιγμή,...
πριν από την βέβαιη επισημοποίηση της οικονομικής χρεοκοπίας, συντελέστηκε η χρεοκοπία της πολιτικής ρητορείας η οποία καταδίκαζε την πολιτική που ακολουθήθηκε από τις εκλογές του 2009 έως σήμερα, ως αδιέξοδη και ολέθρια για την οικονομία και την κοινωνία. Είναι αυτή η ρητορεία που συνόδευσε τη ζωή μας τους τελευταίους μήνες. Η ανάγκη αλλαγής αυτής της πολιτικής άλλωστε εξανάγκασε τον κ. Παπανδρέου σε παραίτηση και υπαγόρευσε την επιλογή της συγκυβέρνησης.
Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να αναλύσει, τι άλλαξε σ’ αυτό το χρονικό διάστημα και οδηγηθήκαμε στην εφαρμογή της ίδιας επιζήμιας πολιτικής με νέο μνημόνιο και νέα πιο επώδυνα μέτρα. Αόριστες κουβέντες χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση, μεγάλα λόγια για να συγκινήσουν, καλλιέργεια τρόμου στους πολίτες και τους βουλευτές και στο βάθος αβεβαιότητα για το τι ξημερώνει. Αντί εξηγήσεων μάλιστα, ήδη προαναγγέλθηκε το Μνημόνιο ΙΙΙ !
Είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί πουθενά. Αποδείχθηκε περίτρανα από την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου Ι. Κανένας στόχος του δεν επιτεύχθηκε, δεν υπάρχει βασικός οικονομικός δείκτης που να βελτιώθηκε και η καθημερινή διαβίωση έγινε Γολγοθάς για τους πολίτες της χώρας. Θα αποδειχθεί για ακόμη μια φορά με την βέβαιη αποτυχία του Μνημονίου ΙΙ.
Επιπλέον, δεν οδηγεί πουθενά η διαρκής υποχωρητικότητα στο ίδιο μονότονο δίλημμα  που τίθεται από την τρόικα και τους εγχώριους εκφραστές της, χρεοκοπία και δραχμή ή λιτότητα και πάλι λιτότητα. Έξι φορές έως τώρα τέθηκε το ίδιο δίλημμα, με τη γνωστή μέχρι σήμερα απάντηση υποτέλειας, ενώ δυστυχώς, αναμένεται να υπάρξει και συνέχεια.  
Έχοντας υπ’ όψη τα παραπάνω δηλώνουμε για μια ακόμη φορά την πλήρη αντίθεσή μας στην εφαρμοζόμενη αδιέξοδη πολιτική και ζητάμε επί τέλους να γίνει το αυτονόητο, να εκφραστεί ο ελληνικός λαός με ΕΚΛΟΓΕΣ!
Κάνουμε έκκληση στους θεσμοθετημένους φορείς της τοπικής κοινωνίας (Αιρετή Περιφέρεια, Δήμους, Επιμελητήρια κ.α.), να αναλάβουν δράση για την εξάλειψη των δεινών που έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία, παρά τη θέληση της.
Με την ανάληψη των ευθυνών που αναλογούν στον καθένα από μας και των σχετικών πρωτοβουλιών (ψηφίσματα, παραστάσεις, ανοιχτές επιστολές, κινητοποιήσεις κλπ), επιβάλλεται να ανταποκριθούμε στον σκοπό ύπαρξης των θεσμικών φορέων, που δεν είναι άλλος από την ευημερία και ανάπτυξη της κοινωνίας μας.
Τέλος καλούμε τους βουλευτές της Περιφέρειας μας σε ανοικτή εκδήλωση - συζήτηση, παρουσία κοινού, για να τεκμηριώσουν τη στάση τους και την ψήφο τους στη Βουλή των Ελλήνων, για την κατάσταση και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Επιστημόνων 
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ / Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου