Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η θητεία του σημερινού Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. είναι η πλέον κρίσιμη ιστορικά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων των Κλάδων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
 

Στις 25 και 26 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων των Κλάδων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., που είναι το κυρίαρχο Όργανο Διοίκησης του Επιμελητηρίου, στο ξενοδοχείο PORTO PALACE στη Θεσσαλονίκη.
 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του

Σ.Ε.ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κ. Ν. Γαβαλά, τον Γενικό Γραμματέα κ. Σ. Ρέννα, τον Οργανωτικό Γραμματέα κ.

Θ. Αμπελίδη και τον Ταμία κ. Σ. Αθανασιά, ο οποίος είναι και μέλος της Γενικής Συνέλευσης. Ο
Σ.Ε.ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με αφορμή την παραπάνω εκδήλωση, είχε συντάξει κείμενο με τις προτάσεις του σχετικά με το 3ο Θέμα της Ημερήσιας Διάταξης της Γενικής Συνέλευσης: «Η οικονομική
βιωσιμότητα του Επιμελητηρίου στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης»,

το οποίο και κατέθεσε στο Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης, ζητώντας να διαβαστεί στα μέλη της αλλά και να δοθεί βήμα στον Πρόεδρό του για να το υποστηρίξει.

Με λύπη και απογοήτευση διαπιστώσαμε την αδυναμία της Γενικής Συνέλευσης του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. να αντιληφθεί την κρισιμότητα του παραπάνω θέματος για την επιβίωση του Επιμελητηρίου, του οποίου η λειτουργία, με βάση και τα τελευταία γεγονότα, απειλείται πλέον άμεσα. Συγκεκριμένα, το θέμα της επιβίωσης του Επιμελητηρίου, αναγραφόταν τελευταίο στην Ημερήσια Διάταξη της Γενικής Συνέλευσης και δυστυχώς, λόγω της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, έφτασε να συζητηθεί αργά το απόγευμα, όταν πλέον στην αίθουσα είχαν απομείνει όχι περισσότεροι από τριάντα μέλη της Γενικής Συνέλευσης. Ως φυσικό αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν να μην υπάρξει διεξοδική διερεύνηση του θέματος και ούτε να δοθούν συγκεκριμένες κατευθύνσεις επίλυσής του, παρά το γεγονός ότι από την πλευρά του Συλλόγου υπήρξε αναλυτική τοποθέτηση τόσο από τον Πρόεδρο του Συλλόγου όσο και από τον προηγούμενο Πρόεδρο και Προϊστάμενο Διεύθυνσης των Υπηρεσιών του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κ. Σ. Δαφνή.
 
Συμπερασματικά, η Γενική Συνέλευση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. δεν έδωσε καμία προοπτική όσον αφορά την αντιμετώπιση του θέματος, επιτρέποντας έτσι το χάσιμο πολύτιμου χρόνου που δυστυχώς το Επιμελητήριο δεν διαθέτει.
 

Καταλήγοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η θητεία του συγκεκριμένου Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. είναι η πλέον κρίσιμη ιστορικά, διότι από τις ενέργειες ή τις παραλείψεις του εξαρτάται η συνέχιση της λειτουργίας του Επιμελητηρίου. Για άλλη μία φορά καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ασχοληθεί επισταμένα με την επίλυση του προβλήματος της επιβίωσης του Επιμελητηρίου, δηλώνοντας και πάλι ότι ο Σ.Ε.ΓΕΩΤ.Ε.Ε. είναι έτοιμος να συνεργαστεί και να συνδράμει στην επίλυση αυτής της κατάστασης.
 

Για Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Γαβαλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου