Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση του ΠΑΝΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Κατά την κήρυξη της έναρξης της ημερίδας (17 ΙΑΝ 2013) του Παραρτήματος Ανατολικής Στερεάς του ΓΕΩΤΕΕ, ο Αν. Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μ. Χαρακόπουλος τόνισε ότι “επιβάλλεται να υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων, ο οποίος θα προάγει την καλύτερη συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.” (από το Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΑΤ).

Μετά το τέλος της ημερίδας, είχε προγραμματισθεί... συνεδρίαση της ομάδας εργασίας του ΓΕΩΤΕΕ για τα φυτοφάρμακα, με θέμα την Πρόταση του ΥΠΑΑΤ για Προεδρικό Διάταγμα σχετικά με «Διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών, αρμόδιες αρχές, όροι και προϋποθέσεις για την άσκηση εμπορίας γεωργικών φαρμάκων και έλεγχος αυτής». Μάλιστα, είχε σταλεί σε όλα τα μέλη της ομάδας εργασίας αντίγραφο του ΠΔ ( 6 σελίδες) για προετοιμασία, όπως αυτό είχε αποσταλεί στο ΓΕΩΤΕΕ στη Θεσ/κη, από το γραφείο του κ. Χαρακόπουλου. Το ΠΔ αυτό, έφερε και το όνομα του συναδέλφου γεωπόνου του Υπουργείου ως αρμοδίου.

Κι ενώ όλοι ήταν προετοιμασμένοι και με ανά χείρας το παραπάνω σχέδιο Π.Δ/τος, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο συντονιστής της ομάδας εργασίας και μέλος του ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ, εμφάνισε από το ...πουθενά, διαφορετικό σχέδιο Π.Δ/τος για το ίδιο θέμα, 18 σελίδων αυτή τη φορά, το οποίο του είχε δοθεί από το γραφείο του κ. Τσαυτάρη, όπως ο ίδιος ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής.

Συνάδελφοι, όπως ανάγλυφα φαίνεται, η συνεργασία που προάγει το ΥΠΑΑΤ και που είναι απαραίτητη για το τεράστιο θέμα των γεωργικών φαρμάκων, έχει ξεκινήσει ήδη από την ηγεσία του Υπουργείου, που την αποδεικνύει έμπρακτα. ΑΘΗΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου