Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση 24ωρης Γενικής Απεργίας ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ 20.02.2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΟΓΕΔΥ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ (ΠΟΣΕΥΓ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Είναι φανερό ότι η πολιτική της λεηλασίας και της καταστροφής κάθε δικαιώματος, κάθε κατάκτησης ενός και πλέον αιώνα, δεν έχει τέλος. Η ίδια αντικοινωνική, αδιέξοδη και αναποτελεσματική πολιτική που εδώ και τρία χρόνια αναπαράγεται με σκληρότητα και εμμονή, τώρα επιβάλλεται και με τον απόλυτο κυνισμό από πολιτικούς που φοράνε τον μανδύα του δημοκράτη,...

έχοντας κάνει κουρέλι τα προεκλογικά προγράμματα των κομμάτων τους και όλες τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις!

Ενώ ΔΝΤ και Τρόικα, με περίσσιο θράσος, παραδέχονται τώρα ότι "το πρόγραμμα ήταν λάθος η τριχρωματική Συγκυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και μάλιστα με όλο και μεγαλύτερη επιμονή, όλο και μεγαλύτερη, λυσσαλέα ένταση έχοντας βάλει τον Λαό απέναντι σαν τον βασικό εχθρό της. Εμμένουν στην εφαρμογή του πιο ανάλγητου, του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών/συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, από τη μεταπολίτευση κι έπειτα, εις βάρος των εργαζόμενων και της κοινωνίας ακολουθώντας εδώ και τρία χρόνια την τακτική της διάσπασης, και των διαρροών ώστε να στρέφουν τον ένα ενάντια στον άλλο και τελικά να τους οδηγούν όλους μαζί στον γκρεμό. Για τον λόγο αυτό έχουν επιλέξει τη μέθοδο των συκοφαντικών, διασπαστικών και υπονομευτικών επιθέσεων κατά των εργατικών αγώνων και των εργαζόμενων, κατά των Συνδικάτων και της συλλογικής δράσης. Επιχειρούν να καταστείλουν τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας μέσα από την ποινικοποίησή τους, με συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζόμενων. Όταν πλέον δεν καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν, εργαζόμενους που αντιδρούν στη "σφαγή" τους, καταφεύγουν σε πολιτική επιστράτευση (!) τους ντύνουν στο χακί και τους φιμώνουν. Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις βρίσκουν ευήκοα ώτα.

Επικαλούμενοι τον εργασιακό μεσαίωνα που οι ίδιοι εξέθρεψαν στον ιδιωτικό τομέα και για την βελτίωση του οποίου δεν κάνουν τίποτα, δίνουν ως τροφή στους απολυμένους του ιδιωτικού αυτού τομέα τις απολύσεις, την ανεργία σε ύψη ρεκόρ, τις διαθεσιμότητες και την βίαιη συρρίκνωση του ανθρώπινου δυναμικού και στον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Οι Γεωτεχνικοί του Δημοσίου και οι εργαζόμενοι του Υπ.Α.Α.Τ. έχουμε νιώσει καλά στο πετσί μας όλες τις τακτικές που μας έχουν οδηγήσει σε απώλειες εισοδήματος πάνω από 50% αλλά και στην λύση του να εργαζόμαστε από φιλότιμο σε ότι αφορά υπερωρίες και εκτός έδρας εργασίες. Εμείς οι Γεωτεχνικοί του δημοσίου και εργαζόμενοι του Υπ.Α.Α.Τ. -θύματα της ίδια πολιτικής που πλήττει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό Τομέα και τους μικρομεσαίους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τις πιο ευπαθείς ομάδες του ελληνικού πληθυσμού- βρεθήκαμε εξαρχής, ως εύκολος στόχος, στο στόχαστρο των κυβερνητικών επιθέσεων και εξακολουθούμε να δεχόμαστε απροκάλυπτα και προκλητικά την πιο σκληρή επίθεση εις βάρος μας.

Συρρικνώνουν βίαια το Δημόσιο και απολύουν χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Έχουν ως βασικό αναπτυξιακό στόχο τη βίαιη συρρίκνωση του Δημοσίου μέσα από την υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης για μείωση του ανθρωπίνου δυναμικού στο Δημόσιο κατά εκατόν πενήντα και πλέον χιλιάδες (150.000) έως το 2015, χωρίς να υπολογίζουν τις πραγματικές ανάγκες των Υπηρεσιών σε προσωπικό και το τεράστιο κοινωνικό κόστος που θα προκληθεί από την έλλειψη επαρκούς στελέχωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών αλλά και από τις συνδεδεμένες επιπτώσεις στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος θα στεγνώσει περισσότερο από ρευστό.

Επέλεξαν στην αρχή όσους βρίσκονταν κοντά στη συνταξιοδότηση. Στη συνέχεια στο στόχαστρό τους μπήκαν οι ΔΕ Αορίστου Χρόνου. Σύντομα θα επεκταθούν σε όλους. Με όχημα τη διαδικασία αξιολόγησης Δημοσίων Υπηρεσιών και Δομών του Κράτους, προχωρούν σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις Υπηρεσιών και απολύσεις εργαζομένων. Το ίδιο θα κάνουν και με την περιβόητη "αξιολόγηση" του προσωπικού. Θα την χρησιμοποιήσουν προκειμένου να ολοκληρώσουν τη δέσμευσή τους στους δανειστές της χώρας. Θα την χρησιμοποιήσουν για να θυσιάσουν ως άλλη Ιφιγένεια, 25.000 εργαζόμενους -25.000 οικογένειες- μέσα στο 2013. Κατ’ εντολή της Τρόικας, μάλιστα, η διαδικασία επισπεύδεται προκειμένου να απολυθούν 6.000 εργαζόμενοι έως το Μάρτιο και 12.500 έως τον Ιούνιο του 2013.

Την ίδια στιγμή, Λεηλατούν τα εισοδήματά μας. Καρατομούν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Αφού για χρόνια καταλήστευσαν τα αποθεματικά των Ταμείων μας, μέσω της χρόνιας υφαρπαγής των αποθεματικών τους από το Κράτος, την κατευθυνόμενη εμπλοκή τους στο Χρηματιστήριο με πρωθυπουργικές τότε ευλογίες, τη χρησιμοποίηση των αποθεματικών τους για την κάλυψη κρατικών εισοδηματικών ή κοινωνικών πολιτικών χωρίς την ανάλογη κρατική ενίσχυσή τους, καθώς και μέσω των κυβερνητικών επιλογών που οδήγησαν στον περιορισμό της απασχόλησης στο Δημόσιο και τη δραματική αλλαγή της σχέσης εργαζομένων – συνταξιούχων, τους έδωσαν τη χαριστική βολή με το κούρεμα των Ομολόγων. Τώρα τα χαρακτηρίζουν “μη βιώσιμα” και τα οδηγούν στη διάλυση. Υποβαθμίζουν ανεπίτρεπτα την υγειονομική μας περίθαλψη. Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τους εκατομμύρια ασφαλισμένους διαλύεται και τα περήφανα γηρατειά οδηγούνται στην έξοδο γιατί μέχρι τώρα «ζούσαν πολύ» όπως μας είχε πει και ο αλησμόνητος Λοβέρδος.
 

Για να γίνει πιο εύκολο το έργο τους και επειδή η σχέση τους με την δημοκρατία έχει χαθεί επιχειρούν να μας φιμώσουν, να μας καθυποτάξουν, μέσα από τις νέες δρακόντειες πειθαρχικές διατάξεις. Στην δημοκρατία τους δεν θεωρείται πλέον απαραίτητη η απόδειξη της ενοχής! Αρκεί μόνο η παραπομπή στο ακροατήριο μετά την όποια καταγγελία για να τεθεί ο οποιοσδήποτε από εμάς σε αυτοδίκαιη αργία! Μένει μόνο να αρχίσουν να στήνουν καταγγελίες μέσα από το σύστημά τους στους μη αρεστούς και πειθήνιους

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι Δημόσιες Γεωτεχνικές Υπηρεσίες και Οργανισμοί, σκοπίμως και συστηματικά, υποχρηματοδοτούνται και “εγκαταλείπονται”, με προφανή σκοπό την περαιτέρω υποβάθμιση της αξίας της ύπαρξης και του ρόλου τους στις συνειδήσεις των πολιτών, με σκοπό στη συνέχεια να θυσιαστούν στο βωμό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Οι πόροι για τη λειτουργία του Δημοσίου έχουν σήμερα συμπιεστεί σε τέτοιο βαθμό, που είναι σχεδόν αδύνατον οι Δημόσιες Υπηρεσίες να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών.

Η Συγκυβέρνηση επιμένει να θεωρεί ότι "Δημόσιο είναι ό,τι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αναλάβουν οι ιδιώτες επιχειρηματίες!" κι έτσι, με πρόσχημα τα ελλείμματα, προωθεί:

· Τη σταδιακή απόσυρση του Κράτους από την υποχρέωσή του να υπερασπίζεται, να κατοχυρώνει και να εγγυάται Δημόσια Αγαθά, που είναι θεμελιώδη για τους πολίτες και για το λόγο αυτό προστατεύονται από το Σύνταγμα.

· Το ξεπούλημα των Δημοσίων Επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος, μόνο και μόνο για να εξευμενισθούν οι αγορές και να υφαρπάξουν οι κερδοσκόποι και οι δανειστές τις πιο παραγωγικές και κερδοφόρες δραστηριότητες της χώρας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις αυταρχικές πολιτικές της Κυβέρνησης, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και τραυματίζουν σοβαρά την ίδια τη Δημοκρατία.

Πιστεύουμε ότι μοναδική απάντηση απέναντι στον αυταρχικό κατήφορο που επέλεξε η τριχρωματική Κυβέρνηση να ακολουθήσει και στην πολιτική που επιβάλλει είναι η συλλογική δράση, η συνέχιση και η διεύρυνση του κοινού αγώνα, με τη συμμετοχή όλων όσων πλήττονται από αυτή την πολιτική.

Για το λόγο αυτό, περισσότερο ενωμένοι από ποτέ, εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προχωράμε σε νέα Γενική Απεργία στις 20 Φλεβάρη 2013 και καλούμε όλους στη στήριξη αυτού του αγώνα, διεκδικώντας:
Να σταματήσει η πολιτική της εξαθλίωσης και της φτώχειας.
Να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις σε Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

· Να σταματήσει η πολιτική της διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Να στηριχθεί το Δημόσιο – Κοινωνικό – Ασφαλιστικό Σύστημα με την ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, την επιστροφή των καταληστευμένων αποθεματικών, την ενίσχυση της εργασίας.
Να μπει φραγμός στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας. Να στηριχθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στην κατεύθυνση ενός δημόσιου, δωρεάν και ποιοτικού συστήματος Υγείας που θα είναι προσβάσιμο από το σύνολο των πολιτών, χωρίς χαράτσια, περιορισμούς και αποκλεισμούς.
Να σταματήσει αμέσως το σχέδιο καταστροφής της Δημόσιας Παιδείας. Η μόρφωση είναι δικαίωμα όλων.
Να ανατραπούν οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων - εκποιήσεων, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, των δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος.
Να σταματήσει το ξήλωμα των εργατικών δικαιωμάτων - Να επανέλθει σε ισχύ ο θεσμός των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.

· Να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η βιώσιμη απασχόληση με σταθερές θέσεις εργασίας, για να αντιμετωπιστεί το εφιαλτικό πρόβλημα της ανεργίας και να πάψει η εκ περιτροπής εργασία.

· Να αντιμετωπιστεί η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία - Να παταχθεί επιτέλους η εισφοροδιαφυγή.
Να αποκατασταθεί η φορολογική δικαιοσύνη, να σταματήσει πια η φορολογική λαίλαπα σε βάρος χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, να παταχθεί η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή και να πληρώσουν, επιτέλους, οι έχοντες και κατέχοντες.

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΆΝΕΡΓΟΙ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου