Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Αλληλέγγυα η Π.Ο.Σ.Γ. στον αγώνα των Ελλήνων αγροτών

Δελτίο Τύπου

Η Π.Ο.Σ.Γ. είχε επισημάνει έγκαιρα με όλους τους τρόπους και προς όλους τους θεσμικά εμπλεκόμενους τα αδιέξοδα της «εφαρμοζόμενης» αγροτικής πολιτικής και των οργανωτικών προβλημάτων στον αγροτικό τομέα καθώς και τις δυσλειτουργίες του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δυστυχώς η τελευταίες εξελίξεις με τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας δικαιώνουν απόλυτα.

Οι ολιγωρίες, ο ερασιτεχνισμός και η αναβλητικότητα της προηγούμενης Πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ αλλά και η καθυστέρηση άσκησης εφαρμοσμένης πολιτικής της νέας Πολιτικής ηγεσίας σε σχέση με το αγροτικό πρόβλημα, έχουν φέρει σε πραγματικό αδιέξοδο τον αγροτικό κόσμο...

που κάτω από το βάρος των προβλημάτων επέλεξε ένα δυναμικό τρόπο κινητοποιήσεων.

Ήρθε πλέον η στιγμή που πρέπει η Πολιτεία να αφήσει πίσω της τις αδιέξοδες πρακτικές του παρελθόντος και με υπευθυνότητα και παρρησία να προχωρήσει σε αποφάσεις και δράσεις για την ανάπτυξη του γεωργικού τομέα, πάνω στα νέα δεδομένα της οικονομικής κρίσης με γνώμονα την ανταγωνιστικότητα και την ποιότητα των προϊόντων αλλά κυρίως την επιβίωση του Αγροτικού κόσμου.

Η μεγάλη συζήτηση στα media από τους αδαείς ειδήμονες πολιτικούς και άλλους για την σπουδαιότητα και σημασία της αγροτικής παραγωγής για την χώρα έφτασε στο σημείο πού πρέπει να φύγει από τις θεωρητικολογίες και να γίνει πράξη με μέτρα και αποφάσεις που θα επιτρέψουν στην αγροτική παραγωγή να γίνει η ατμομηχανή της ανάπτυξης της Χώρας.

Είναι κυρίως η στιγμή που πρέπει να ξεκαθαριστεί το τοπίο των Ελληνοποιήσεων, των μεσαζόντων, της παράνομης εκμετάλλευσης των εμπορικών τιμών του αγρότη και τέλος της έγκαιρης και ασφαλούς πληρωμής των αγροτικών προϊόντων.

Πως λοιπόν θα υπάρχει ικανοποιητική και ποιοτική παραγωγή χωρίς την αρωγή της Πολιτείας με μέτρα και πολιτικές που θα αμβλύνουν τις επιπτώσεις της κρίσης και θα δώσουν την δυνατότητα στον Έλληνα αγρότη να παράγει με αξιοπρέπεια.
 

Η Π.Ο.Σ.Γ. εκφράζει την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των Ελλήνων αγροτών για μία βιώσιμη, ανταγωνιστική, και αναπτυσσόμενη Γεωργία που θα διασφαλίζει τόσο το επίπεδο διαβίωσης τους όσο και την παραγωγή και εμπορία ποιοτικών και ασφαλών εγχώριων τροφίμων που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Η επιστημονική γνώση είναι η κρίσιμη παράμετρος που θα δώσει το συγκριτικό πλεονέκτημα και θα μετουσιώσει τις πολιτικές αποφάσεις σε πράξη για το καλό του Έλληνα αγρότη.

Επιτέλους πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι η Γεωργία είναι ο βασικός παραγωγικός πυλώνας της χώρας που πάνω του πρέπει να χτιστεί η ανάκαμψη και η ευημερία της.
                                 Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας



Νικόλαος Ζιούβας                          Παναγιώτης Αντωνίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου