Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.: Δελτίου Τύπου

Η χθεσινή συζήτηση στην Βουλή έδειξε για ακόμη μια φορά την υποκρισία των αιρετών σχετικά με το όψιμο ενδιαφέρον τους για τον πρωτογενή τομέα. Προς απόδειξη  αυτού τους συνιστούμε, επειδή πάνω από τους εργαζομένους βάζουν τους αριθμούς, να αναζητήσουν τι ποσοστό του χρόνου των ομιλιών τους αφορούσε πραγματικά τον αγροτικό τομέα.


Όπως και να έχει, ακόμη και για την τήρηση των προσχημάτων οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Ελληνικού λαού αποδέχονται στο σύνολό τους την σημαντικότητα του αγροτικού τομέα για την ανάταξη του Ελληνικού λαού και της εθνικής του οικονομίας. Αποδέχονται πως εμπροσθοφυλακή σε αυτή την ανάταξη μπορεί να είναι τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, ιδιαίτερα αυτά που έχουν αποδεδειγμένη ποιότητα όπως τα πιστοποιημένα, τα ΠΟΠ, ΠΓΕ και τόσα άλλα που απλόχερα προσφέρει η ελληνική φύση και ο κόπος του Έλληνα αγρότη – κτηνοτρόφου – αλιεία, με επιστημονικό συμπαραστάτη τον Έλληνα Γεωτεχνικό.

Φυσικά οι όψιμες ανακαλύψεις – προτάσεις για την ανάπτυξη του Πρωτογενή τομέα από το πολιτικό προσωπικό της χώρας, έχουν γίνει γνωστές εδώ και χρόνια από τους ίδιους τους Γεωτεχνικούς του Δημοσίου και στους Υπουργούς και γενικότερα στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Απλώς μέχρι τώρα το μοίρασμα επιδοτήσεων με τα γνωστά κριτήρια ήταν πιο εύκολο από τον δύσκολο δρόμο της Αγροτικής Ανάπτυξης που έδειχναν διαχρονικά οι Γεωτεχνικοί. Ελπίζουμε λοιπόν ότι ακόμη και αυτήν την ύστατη στιγμή θα βάλουν τελικά μυαλό και εκτός από κορώνες στην Βουλή και σε κάθε είδους μαζικές συνάξεις θα ακούσουν σοβαρά και θα υιοθετήσουν τις αναπτυξιακές προτάσεις των Γεωτεχνικών του Δημοσίου.

Στα παραπάνω πλαίσια θεωρούμε ότι μελετώντας σοβαρά την πρόταση οργανισμού που συνέταξε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρύθμισης για το κατεξοχήν αναπτυξιακό Υπουργείο όπως το ΥΠ.Α.Α.Τ., θα την πετάξουν τελικά στο καλάθι των αχρήστων.
Πρέπει να καταλάβουν ότι το ΥΠ.Α.Α.Τ. είναι κεντρικό αναπτυξιακό εργαλείο και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από τον Υπουργό των σαλονιών κ. Μανιτάκη σαν άλλες παρασιτικές δομές του ευρύτερου Δημοσίου τομέα.

Κλείνοντας θα πρέπει να αναφέρουμε πως παρά τις παλινωδίες με το οργανόγραμμα του ΥΠ.Α.Α.Τ. μας ικανοποιεί το γεγονός ότι από όλες τις πτέρυγες της Βουλής ακούστηκε ότι η Αγροτική Ανάπτυξη είναι εθνική υπόθεση και απαιτεί κεντρικό και ενιαίο σχεδιασμό, στο πλαίσιο δε αυτό αναδείχτηκε η σπουδαιότητα της κάθετης οργάνωσης των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών που σχετίζονται με τον Πρωτογενή τομέα προκειμένου να σταματήσει η σημερινή χαοτική διάσπαση ανάμεσα σε Υπουργεία, Περιφέρειες και όψιμα ακόμη και τοπική αυτοδιοίκηση.

Ελπίζουμε έστω και αργά να δουν επιτέλους τον ορθό δρόμο και να εμπιστευθούν τους Έλληνες Γεωτεχνικούς εργαζομένους στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου