Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

«Τέρατα & σημεία» συνέβησαν στην Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών

«Τέρατα & σημεία» συνέβησαν στην Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ από όσα διαρρέουν σιγά-σιγά πριν τις 21/4/2013, την 21η Απριλίου 2013 και μετά την 21/4/2013, κατά την διαδικασία για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών.

Ίσως κάποιες ενέργειες σε τοπικό επίπεδο να τυγχάνουν της τοπικής κοινωνικής ανοχής, όταν πρόκειται για απλές παραλείψεις, με στόχο πάντα την δημιουργία μιας νέας κίνησης-κατάστασης για το καλό του τόπου-νομού. Δεν επιτρέπονται, όμως και είναι παράνομες όταν δεν πρόκειται για τοπική, αλλά για πανελλήνια δομή, η οποία μάλιστα αξιοποιεί (ή μήπως μεθόδευσε συστηματικά) τις μικρές ή μεγαλύτερες τοπικές «ρυθμίσεις» για να «καταλάβει εξ εφόδου» ένα πανελλήνιο συντονιστικό όργανο, όπως συνέβη, από όσα μαθαίνουμε σιγά-σιγά για την ΠΕΝΑ, στις 21-4-2013...



ΠΡΙΝ. Φαίνεται, ότι κάποιοι μεθόδευσαν την αναρρίχησή τους στην Γενική Συνέλευση της ΠΕΝΑ, με κάθε μέσο, και κυρίως με υφαρπαγή της ονομασίας της ιδιότητας του αντιπροσώπου μιας ΕΝΑ στην ΠΕΝΑ. Δεν μπορούμε να ξέρουμε για όλες τις ΕΝΑ αλλά τουλάχιστον για δύο μέλη της νέας πενταμελούς αυτοανακηρυχθείσας διοίκησης της ΠΕΝΑ, δηλαδή για τον κ. Λεωνίδα Αρνίδη από την ΕΝΑ Κοζάνης και για τον κ. Στέλλιο Βογιατζή από την ΕΝΑ Θεσσαλονίκης γνωρίζουμε ότι δεν τηρήθηκε ΚΑΜΙΑ καταστατική διαδικασία στις ΕΝΑ από όπου προέρχονται για την αναρρίχηση τους στην Γενική Συνέλευση της ΠΕΝΑ.

Το θέμα δεν θα προσέλκυε το ενδιαφέρον αν επρόκειτο απλά για εξασφάλιση μιας κάποιας σύνδεσης-επαφής με το συντονιστικό όργανο των ΕΝΑ, για να διατηρείται η επαφή των τοπικών ΕΝΑ με την συντονιστική ΠΕΝΑ. Όταν όμως μέσα από αυτήν την «κλωστή» επαφής κατορθώνεται να περάσουν προσωπικές φιλοδοξίες, κυρίως όμως να καταστρέφεται μια συγκεκριμένη εγκεκριμένη καταστατική διαδικασία ενός νομικού προσώπου που λειτουργεί με την έγκριση της πολιτείας, τότε οι απλές κινήσεις και ενέργειες γίνονται παράνομες για την έννομη τάξη στην Ελλάδα. Και αυτήν την στιγμή τουλάχιστον 2 από τα πέντε μέλη του επονομαζόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΝΑ είναι παράνομα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΝΑ, πρόκειται για τους κκ Λ. Αρνίδη και Σ. Βογιατζή.

Και η ΕΝΑ Κοζάνης και η ΕΝΑ Θεσσαλονίκης βρίσκονταν από οργανωτικής πλευράς σε πλήρη αποσύνθεση με ευθύνη και των δύο αναφερομένων (Λ. Αρνίδη, Σ. Βογιατζή). Με προσωπική εθελοντική προσφορά ανθρώπων της κοινωνίας των πολιτών ξεκίνησε διαδικασία ανασυγκρότησης για την κάλυψη των αναγκών της τοπικής κοινωνίας και των Νέων Αγροτών των περιοχών. Μετά την επανενεργοποίησή των ΕΝΑ Κοζάνης & Θεσσαλονίκης θα μπορούσαν εν καιρώ, και αφού τακτοποιούσαν τις τυπικές και ουσιαστικές διαδικασίες (βιβλία πρακτικών, μητρώα μελών, κανονικές ψηφοφορίες κλπ) θα μπορούσαν ίσως να διεκδικήσουν να «τακτοποιήσουν» και την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, κατά τις απόψεις τους, πάντα όμως καταστατικά.

Ο κ. Λ. Αρνίδης στις 25/1/2013 (Οινόη Κοζάνης) και ο κ. Σ. Βογιατζής στις 22/1/2013 (Δημαρχείο, αίθουσα νερού, Θεσαλονίκη), με μη τηρηθείσες καταστατικά διαδικασίες, χωρίς να γίνει πρόσκληση υποψηφίων για εκλογή σε όργανα, χωρίς να ανακοινωθούν εκλογές, με ανύπαρκτα καταστατικά στοιχεία και βιβλία, χωρίς μητρώο μελών, χωρίς κατάλογο υποψηφίων, χωρίς κάλπες και χωρίς καμιά καταστατική διαδικασία δηλώθηκαν ως δήθεν αντιπρόσωποι των ΕΝΑ τους στην Γενική Συνέλευση της ΠΕΝΑ στις 21/7/2013.
ΚΑΤΑ. Στην επονομαζόμενη Γενική Συνέλευση της ΠΕΝΑ στις 21/4/2013, η απερχόμενη Διοίκηση της ΠΕΝΑ από όσα μαθαίνουμε δεν έκανε αποτελεσματικό έλεγχο των νομιμοποιητικών εγγράφων, όσων ισχυρίζονταν ότι εκπροσωπούσαν κάτι ή κάποια ΕΝΑ, με αντικαταστικές τελικά συμπεριφορές. 

Έτσι χωρίς ανακήρυξη των μελών της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΝΑ, πήγε στον χώρο της ΓΣ όποιος ήθελε (αντικαταστατικά), για δικούς του λόγους. Άλλοι απλά για να πουν ότι δεν έγιναν σωστά κάποιες εκλογές σε ΕΝΑ (τυχαία ή συνεννοημένα έγινε αποδεκτή «καταγγελία» από μη μέλος της ΓΣ) και δεν έγιναν δεκτοί αντιπρόσωποι από κάποια ΕΝΑ. Άλλοι από περιέργεια. Άλλοι για να καταστρέψουν δόλια την όποια διαδικασία ή ακόμα, κάποιος θα μπορούσε να σκεφθεί, ότι πρόθεση κα΄ποιων ήταν η διάλυση της ΠΕΝΑ, της μόνης αγροτικής συνδικαλιστικής οργάνωσης που κατάφερε επι 20 χρόνια να ανθίσταται στην κομματικοποίηση των πάντων.

Έτσι θεωρήθηκε «καταστατική απαρτία» λαμβάνοντας υπόψη όλους τους «παρευρισκόμενους», που όμως μετά την μη αποδοχή κάποιων ως κανονικών αντιπροσώπων, οι εναπομείναντες «παρόντες» δεν κάλυπταν τις προβλέψεις του καταστατικού για απαρτία, με το ¼ των μελών της Γενικής Συνέλευσης.

Έτσι πάρθηκε απόφαση από τους «παρευρισκόμενους» μέλη και μη μέλη της ΓΣ της ΠΕΝΑ (ποιος θα μπορούσε να το καθορίσει?) να αλλάξουν οι όροι τακτοποίησης μελών, ακόμη και για τις μη οικονομικά τακτοποιημένες ΕΝΑ, και τα μέλη και μη μέλη συναποφάσισαν (!....) να συμμετέχουν σε «κάτι» το οποίο όπως μάθαμε πολύ αργότερα ονομάσθηκε Γενική Συνέλευση για «εκλογές» για νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΝΑ.

META. Έτσι κάποιοι (προσυνεννοημένα?) αυτανακηρύχθηκαν «Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΝΑ» και άρχισαν να παρουσιάζονται ως Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΝΑ, χωρίς να ξέρουμε αν έγινε διαδικασία παράδοσης-παραλαβής, που συνήθως συμβαίνει μερικές ημέρες μετά τις «εκλογές».

Όσοι έχουν διαβάσει καλά τα καταστατικά των Ενώσεων Νέων Αγροτών και της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών διακρίνουν αμέσως ότι οι ΕΝΑ είναι αυθύπαρκες και αυτάρκεις, ως οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, ενώ η επονομαζόμενη ΠΕΝΑ είναι απλά ένα συντονιστικό όργανο όσων ΕΝΑ επιθυμούν να είναι μέλη της ΠΕΝΑ περιστασιακά, και μόνο για όσο χρόνο είναι μέλη της. Οι ΕΝΑ μπορούν να δραστηριοποιούνται χωρίς την ΠΕΝΑ, η ΠΕΝΑ δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς την στήριξη των ΕΝΑ, ενώ κάνει ότιοι ΕΝΑ θέλουν, μέσω της Γενικής τους Συνέλευσης.

Όσοι Έλληνες πολίτες της κοινωνίας των πολιτών ενδιαφέρονται να μην καταστραφεί το μόνο σοβαρό, ψύχραιμο και ελπιδοφόρο ακομμάτιστο κομμάτι του αγροτικού κόσμου, όπως είχε αποδείξει μέχρι πρόσφατα η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, πρέπει να βοηθήσουν να τακτοποιηθεί αυτή η πολλαπλά παράνομη κατάσταση.

Εμείς οι πολίτες της Ελλάδας εγκρίναμε να λειτουργήσει ένα νομικό πρόσωπο, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, με συγκεκριμένες διαδικασίες που αναγράφονται στο καταστατικό του, τίποτε περισσότερο ή λιγότερο.

Έλληνας πολίτης, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382.


Το παρόν το λάβαμε με e-mail.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου