Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

2η Πρόσκληση του Μέτρου 112 "Εγκατάσταση Νέων Γεωργών"

Προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» με περίοδο υποβολής φακέλων υποψηφιότητας από 18.3.2014 έως 16.5.2014.

Δικαιούχοι είναι όλα φυσικά πρόσωπα που εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης το δεκατετράμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, εφόσον στο πρόσωπό τους, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, πληρούνται αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:


α) Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν υπερβεί το 40ο. Η ηλικία υπολογίζεται με βάση τη διαφορά μεταξύ της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση ενίσχυσης και της ημερομηνίας γέννησης.

β) Η γεωργική τους εκμετάλλευση έχει ελάχιστο μέγεθος απαιτήσεων σε εργασία μισή (0,5) Μονάδα Ανθρώπινης Εργασίας (1 Μ.Α.Ε. = 1750 ώρες απασχόλησης ανά έτος).

γ) Διαθέτουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα ή αναλαμβάνουν τη δέσμευση να την αποκτήσουν εντός 36 μηνών από την ημερομηνία λήψης της ατομικής απόφασης έγκρισης.

δ) Υποβάλλουν Επιχειρηματικό Σχέδιο, μέγιστης χρονικής διάρκειας πέντε ετών με δεσμευτικούς στόχους και χρονικές προθεσμίες για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους,

ε) Αναλαμβάνουν τις συμβατικές δεκαετείς μακροχρόνιες υποχρεώσεις.

Το ύψος ενίσχυσης που μπορεί να χορηγηθεί κυμαίνεται μεταξύ των 10.000€ και των 20.000€ και εξαρτάται από:

Α) Την περιοχή μόνιμης κατοικίας
Β) Τον προσανατολισμός παραγωγής της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση
Γ) Το επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου