Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

100+1 ΖΩΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ

Κωνσταντίνος Θ. Μπουχέλος
Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Το εγχειρίδιο που περίμεναν οι Απεντομωτές και όχι μόνο. 


Η ιδέα για την έκδοση του παρόντος ανήκει στον αγαπητό φίλο και διακεκριμένο pest controller Αθανάσιο Μητσέα της ΑΠΕΛ. Ο υπογράφων δέχτηκε ευχαρίστως την συγγραφή του, με την πεποίθηση ότι τούτο θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο σε όσους ασχολούνται με την αντιμετώπιση Ζωικών Οργανισμών σε αστικούς και όχι μόνο χώρους και ότι θα βοηθήσει στην αναγνώριση των ποικίλων επικίνδυνων ή μη αντιπάλων του ανθρώπου και των ζώων. 


Οι ενότητες περιλαμβάνουν: Έντομα Αποθηκών (Κολεόπτερα, Λεπιδόπτερα, Δίπτερα, Θυσσάνουρα. Υμενόπτερα, Ακάρεα, Ψωκόπτερα), Ξυλοφάγα Έντομα (Κολεόπτερα, Υμενόπτερα, Ισόπτερα), Έντομα Δημόσιας Υγείας (Κατσαρίδες, Ψύλλοι, Κοριοί, Δίπτερα, Κουνούπια, Ακάρεα,
Τσιμπούρια, Ψείρες, Σφήκες, Μέλισσα),

Άλλοι Εισβολείς (Αράχνες, Σκορπιοί – Ψευδοσκορπιοί, Διπλόποδα, Γρύλλοι, Έντομα Πεύκων, Πτηνά, Νυχτερίδες, Τρωκτικά, Ακρίδες). Το μεγαλύτερο μέρος καλύπτεται από τα έντομα. Αυτά άλλωστε αποτελούν, σε αριθμό ειδών, τα 5/7 του Ζωικού Βασιλείου.

Στον κάθε Οργανισμό δίδονται στοιχεία της μορφολογίας, της βιολογίας και των προσβολών που τυχόν προκαλεί, χαρακτηρίζοντάς τους ως: Κύριος εχθρός, Δευτερεύων εχθρός, Επικίνδυνος, Ακίνδυνος ή Ωφέλιμος.

Ευχαριστούμε τον ΣΕΑΜΕ για την υποστήριξή του.

Παρουσίαση του βιβλίου 100+1 ΖΩΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ θα γίνει την Κυριακή 13/04/2014, στο Σεμινάριο Επιχειρηματιών ΙΡΜ που διοργανώνει το ΣΕΑΜΕ στο Novus City Hotel, Μεταξουργείο, μαζί με την Γενική Συνέλευση. Προσκεκλημένοι να παρακολουθήσουν την ΓΣ του ΣΕΑΜΕ είναι όλοι οι Έλληνες απεντομωτές.

Για περισσότερες πληροφορίες η δήλωση συμμετοχής για το σεμινάριο στο ΣΕΑΜΕ.

 

Πηγή: cleaningnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου