Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Απάντηση του Πρόεδρου του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης σε δημοσίευμα του kozan.gr:

''ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΜΟΦΩΝΗ''

Κ. Σαμαρά

σε απάντηση του δημοσιεύματος στον ιστότοπο σας, με τίτλο ‘’«Πόλεμος» στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Δ. Μακεδονίας μεταξύ Γεωπόνων και Γεωλόγων’’, στα σημεία που με αφορούν, για την αποκατάσταση της αλήθειας και ως ο μόνος αρμόδιος να αναφέρω τι πρεσβεύω, σας γνωστοποιώ τα παρακάτω:



Στην συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής (Δ.Ε.) του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., ενώπιον των τριών συναδέλφων Γεωλόγων που εισηγήθηκαν το επίμαχο θέμα, με παράλληλη κατάθεση κειμένου, αλλά και ενώπιον των παρόντων μελών της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος, συμφώνησα με το κείμενο που κατατέθηκε, με μοναδική παρατήρηση ότι δεν πρέπει να αναφέρεται μόνο σε ‘’Γεωλόγους’’ αλλά σε ‘’Γεωτεχνικούς αντίστοιχων ειδικοτήτων’’, δεδομένου ότι υπάρχει η ειδικότητα του ‘’Γεωπόνου Εγγείων Βελτιώσεων’’. Ο απόφοιτος της συγκεκριμένης ειδικότητας έχει την επιστημονική κατάρτιση να ασχοληθεί με την κατηγορία έργων για τα οποία γίνεται λόγος.

Θα πρέπει βέβαια να σας ενημερώσω ότι δεν ήμουν ο μόνος, ούτε καν ο πρώτος, που εξέφρασα αυτή τη θέση. Άλλος συνάδελφος μέλος της Δ.Ε. που ανήκει στη συμπολίτευση του Παραρτήματος εξέφρασε την ίδια ακριβώς θέση.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό υπήρξε διαφωνία μεταξύ των μελών της Δ.Ε. για το θέμα, με αποτέλεσμα, όχι μόνο να μην υπάρξει ομόφωνη απόφαση αλλά ούτε καν απόφαση, καθώς το θέμα δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, όπως φαίνεται άλλωστε και στα πρακτικά συνεδριάσεων της Δ.Ε. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ουδείς από τα μέλη της Δ.Ε. γνωρίζει την θέση του Προέδρου του Παραρτήματος επί της διχογνωμίας των μελών. Ας βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα.

Την ίδια ακριβώς θέση εξέφρασα και στο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Γεωπονικού Συλλόγου (Γ.Σ.). Η θέση αυτή μάλιστα, ταυτίζεται πλήρως με τα συμπεράσματα της ομάδας εργασίας μελών του Δ.Σ. που συνέστησε ο Σύλλογος για το συγκεκριμένο θέμα, τα οποία αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο του Γ.Σ.

Όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς σας περί ‘’πατάτας’’, ‘’γκάφας’’ κλπ, δεν με αφορούν, τους αφήνω δε στην κρίση των αναγνωστών σας.

Στην κρίση των αναγνωστών σας αφήνω επίσης το γιατί η επιστολή ενός Συλλόγου πανελλήνιας εμβέλειας όπως είναι ο Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων, για ένα θέμα επίσης πανελλήνιου ενδιαφέροντος, υπάρχει αναρτημένο μόνο στο δικό σας ιστότοπο. Μέχρι αυτή την ώρα η επιστολή, δεν είναι αναρτημένη ούτε καν στον ιστόπτοπο τους.

Οι αναγνώστες σας θα κρίνουν επίσης το γιατί δύο έγκριτοι επιστημονικοί φορείς, γίνονται αντικείμενο κουτσομπολιού και το ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός αυτής της εκτροπής. Οι γεωτεχνικοί πάντως επιβεβαίωσαν όλα όσα ακούγονταν για τους συσχετισμούς και τους δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ διαφόρων ατόμων στην περιοχή μας.

Κλείνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω που, έστω και μ’ αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο, συντελείτε στην ενημέρωση των γεωτεχνικών για την δράση όλων όσων συμμετέχουν στα συλλογικά τους όργανα.

Η ενημέρωση των γεωτεχνικών και μόνο αυτή, πρέπει να είναι ο στόχος των εγγράφων που κοινοποιούνται στα ΜΜΕ.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη φιλοξενία.

Σιόγκας Γ. Θεόδωρος

Πρόεδρος Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης
Μέλος Δ.Ε. ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παρ. Δυτ. Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου