Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Απάντηση του Προέδρου του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης στο Σύλλογο Ελλήνων Γεωλόγων

Αγαπητοί συνάδελφοι, 
 
η επιστολή σας προς το ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Παρ. Δυτ. Μακεδονίας της 30/03/2012, η οποία δημοσιεύεται στην τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα www.kozan.gr, αν και έχει αναφορές στο πρόσωπό μου, δεν μου έχει κοινοποιηθεί, δεν γνωρίζω που αλλού έχει κοινοποιηθεί, όπως επίσης δεν γνωρίζω και ποιος την υπογράφει. Με την επιφύλαξη λοιπόν της εγκυρότητας της, στα σημεία που με αφορούν, θέλω να σας γνωστοποιήσω τα εξής:

Το πρώτο αβίαστο συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κάποιος διαβάζοντας την επιστολή σας είναι ότι έχετε παραπληροφορηθεί οικτρά.



Πως αγαπητοί συνάδελφοι καταλήξατε στο συμπέρασμα ότι υπήρχε ομόφωνη απόφαση του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Παρ. Δυτ. Μακεδονίας για τη σύνταξη και αποστολή της επίμαχης επιστολής; Και πως καταλήξατε σε συμπέρασμα για το τι πρεσβεύει ο Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης;

Είναι αδύνατον να έχετε βγάλει ασφαλές συμπέρασμα για την άποψη του κάθε μέλους τόσο της Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Παρ. Δυτ. Μακεδονίας όσο και του Δ.Σ. του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης, από τα εξερχόμενα για το θέμα έγγραφα τους, γιατί πολύ απλά δεν μνημονεύουν αν υπάρχουν αποφάσεις που λήφθηκαν ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία.

Ακόμη, είναι αδύνατον να έχετε βγάλει ασφαλές συμπέρασμα για την άποψη του Προέδρου του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης από το εξερχόμενο έγγραφο του Συλλόγου για έναν πολύ απλό λόγο: το καταστατικό λειτουργίας του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης ρητά αναφέρει ότι πάσης φύσεως εξερχόμενο έγγραφο από το Σύλλογο, θα πρέπει να υπογράφεται από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου. Άρα το κείμενο του εγγράφου δεν αποτυπώνει υποχρεωτικά τις απόψεις των ατόμων που το υπογράφουν, αλλά την ομόφωνη ή κατά πλειοψηφία, απόφαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ή την εντολή της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου προς το Δ.Σ.

Κατά συνέπεια για την ασφαλή εξαγωγή συμπεράσματος για το ποια άποψη εξέφρασε κάποιος στο Διοικητικό Συμβούλιο, το λιγότερο που απαιτείται είναι περαιτέρω διερεύνηση και πάντως όχι ειρωνεία.

Έπρεπε όμως να γνωρίζετε τα προαναφερόμενα, γιατί και το καταστατικό του Συλλόγου σας στο άρθρο 16 παρ. δ, αναφέρει ακριβώς την ίδια διαδικασία.

Από τα πρακτικά συνεδριάσεων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Παρ. Δυτ. Μακεδονίας και του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης, θα μπορούσατε να διαπιστώσετε βέβαια τα αληθινά γεγονότα. Είναι αδύνατον όμως να έχετε λάβει γνώση του περιεχομένου των πρακτικών συνεδριάσεων των δύο φορέων, όχι γιατί περιέχουν κάποιο μυστικό, αλλά γιατί απ’ όσο γνωρίζω δεν έχετε κάνει αίτηση σε κανένα φορέα από τους δύο για να τα ζητήσετε.

Έχοντας υπ’ όψη τα παραπάνω λοιπόν, το ασφαλές συμπέρασμα που μπορεί να βγει, είναι ότι κάποιος ‘’καλοθελητής’’ έπαιξε το παιχνίδι του, δυστυχώς όμως σε βάρος σας.

Ωστόσο για την αποκατάσταση της αλήθειας και ως ο μόνος αρμόδιος να αναφέρω τι πρεσβεύω, σας ενημερώνω ότι στην συνεδρίαση της Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Παρ. Δυτ. Μακεδονίας, ενώπιον των τριών συναδέλφων Γεωλόγων που εισηγήθηκαν το επίμαχο θέμα, με παράλληλη κατάθεση κειμένου, αλλά και ενώπιον των παρόντων μελών της Δ.Ε. του Παραρτήματος, συμφώνησα με το κείμενο που κατατέθηκε, με μοναδική παρατήρηση ότι δεν πρέπει να αναφέρεται μόνο σε ‘’Γεωλόγους’’ αλλά σε ‘’Γεωτεχνικούς αντίστοιχων ειδικοτήτων’’, δεδομένου ότι υπάρχει η ειδικότητα του ‘’Γεωπόνου Εγγείων Βελτιώσεων’’. Ο απόφοιτος της συγκεκριμένης ειδικότητας έχει την επιστημονική κατάρτιση να ασχοληθεί με την κατηγορία έργων για τα οποία γίνεται λόγος.

Θα πρέπει βέβαια να σας ενημερώσω ότι δεν ήμουν ο μόνος, ούτε καν ο πρώτος, που εξέφρασα αυτή τη θέση. Άλλος συνάδελφος μέλος της Δ.Ε. που ανήκει στη συμπολίτευση του Παραρτήματος εξέφρασε την ίδια ακριβώς θέση.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό υπήρξε διαφωνία μεταξύ των μελών της Δ.Ε. για το θέμα, με αποτέλεσμα, όχι μόνο να μην υπάρξει ομόφωνη απόφαση αλλά ούτε καν απόφαση καθώς το θέμα δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, όπως φαίνεται άλλωστε και στα πρακτικά συνεδριάσεων της Δ.Ε. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ουδείς από τα μέλη της Δ.Ε. γνωρίζει την θέση του Προέδρου του Παραρτήματος επί της διχογνωμίας των μελών. Ας βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα.

Την ίδια ακριβώς θέση εξέφρασα και στο Δ.Σ. του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης. Η θέση αυτή μάλιστα, ταυτίζεται πλήρως με τα συμπεράσματα της ομάδας εργασίας μελών του Δ.Σ. που συνέστησε ο Σύλλογος για το συγκεκριμένο θέμα, τα οποία αναφέρονται στο έγγραφο του Συλλόγου.

Όσον αφορά την ουσία του θέματος θα σας παρακαλούσα να μας επιτρέψετε να εκφράζουμε ελεύθερα τις απόψεις μας, θα σας προέτρεπα δε, να διαβάσετε πιο προσεκτικά την εργασία των μελών του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης, στην οποία το μόνο που δεν αμφισβητείται είναι τα επαγγελματικά σας δικαιώματα.

Για την τελευταία παράγραφο του εγγράφου σας και τους χυδαίους χαρακτηρισμούς σας, το μόνο που έχω να πω είναι ότι δεν αρμόζουν στην πένα επιστημονικού φορέα. Η δε προτροπή σας απευθύνεται σε λάθος θεσμικό πρόσωπο, καθώς το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. έχει Πειθαρχικό Συμβούλιο στην κρίση του οποίου υπόκεινται ανεξαιρέτως όλοι οι γεωτεχνικοί και σχετικό Πειθαρχικό Κανονισμό στον οποίο όλοι μας έχουμε την υποχρέωση να πειθαρχούμε.

Είναι εκ των ων ουκ άνευ να σας επισημάνω ότι προσβλέπω σε νέο έγγραφό σας για την αποκατάσταση της άδικης μεταχείρισης που μου επιφυλάξατε και τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήσατε σε βάρος μου, αλλά και γιατί, θα με βρείτε απόλυτα σύμφωνο σ’ αυτό, είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε με ενότητα και επιστημονική σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα σχετικά θέματα.

Είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε.

Συναδελφικά


Σιόγκας Γ. Θεόδωρος
Πρόεδρος Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης
Μέλος Δ.Ε. ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παρ. Δυτ. Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου