Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Εξώδικο προς Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Οικονομικών από ΠΟΓΕΔΥ και ΠΟΣΕΥΓ


1. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, αφού λεηλάτησαν μισθούς και συντάξεις, εκτίναξαν με τις πολιτικές τους την ανεργία στα ύψη, καρατόμησαν τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και οδήγησαν την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση, προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση και διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, την εμπορευματοποίηση των Κοινωνικών Αγαθών και σε μαζικές απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων....

Μέσα από τη συνεχή περικοπή της χρηματοδότησης, τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις Υπηρεσιών και Δημοσίων Οργανισμών, την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για άμεσες αποχωρήσεις προσωπικού - είτε μέσω της εφεδρείας και της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, είτε, τώρα, μέσω του «προγράμματος κινητικότητας» και των άμεσων απολύσεων εργαζομένων - τα Δημόσια και Κοινωνικά Αγαθά (η Παιδεία, η Υγεία, η Πρόνοια και η Κοινωνική Ασφάλιση) καταρρέουν και η πρόσβαση σ’ αυτά θα είναι είδος πολυτελείας για τους πολλούς και αδύνατους.

Η Κυβέρνηση απόλυτα υποταγμένη στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών της χώρας, έχει θέσει σε προτεραιότητα και εμμένει στην εφαρμογή της ανάλγητης πολιτικής των απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, με βασικό στόχο τη μείωση του ανθρωπίνου δυναμικού κατά 150.000 μέχρι το 2015.

Αυτή η πολιτική όμως οδηγεί στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, σε μια περίοδο, μάλιστα, που η Ελληνική Κοινωνία έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ την ύπαρξη και παροχή Δημόσιων Υπηρεσιών και Κοινωνικών Αγαθών Ποιότητας.


Η Κυβέρνηση καταφεύγει σε συκοφαντίες, εκβιασμούς και αυθαιρεσίες για να κάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Βαφτίζει συλλήβδην χιλιάδες εργαζομένους ως «επίορκους», καταστρατηγώντας κάθε έννοια και κανόνα Δικαίου (το βασικό κανόνα του νομικού και πολιτικού πολιτισμού, το τεκμήριο της αθωότητας).

Δεν διστάζει, να «δείξει» την πόρτα της εξόδου, ακόμα και με αμφισβητούμενες, ως προς τη συνταγματικότητά τους, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, «παρακάμπτοντας» το Κοινοβούλιο!

2. Η πρόταση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το νέο Οργανόγραμμα του ΥΠ.Α.Α.Τ. που βγήκε στη δημοσιότητα είναι ένα κακέκτυπο προηγούμενων προτάσεων που έχουν απορριφθεί από το Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Πέραν της μείωσης του προσωπικού κατά 170 έως 200 άτομα, τις μειώσεις οργανικών μονάδων από 58% έως 60%, τη μείωση του προσωπικού των υποστηριχτικών δομών από 36,8% σε 28,4%, το νέο Οργανόγραμμα δεν ανταποκρίνεται ούτε στις ανάγκες της αγροτικής Οικονομίας και του αγροτικού κόσμου ούτε στις προτάσεις της Ομοσπονδίας.

Τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών παραμένουν πιστά στους στόχους και αρχές που έχουν βάλει στα Συνέδρια των Ομοσπονδιών για ένα Οργανόγραμμα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του φτωχού και μεσαίου Έλληνα Αγρότη και της Αγροτικής Οικονομίας γενικότερα.

Ζ Η Τ Α Μ Ε
-      Να αποσυρθεί το Οργανόγραμμα που έχει προταθεί από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
-       Να αρχίσει συζήτηση με τους Φορείς και το Συνδικαλιστικό Κίνημα του Υπουργείου για ένα νέο Οργανόγραμμα.

3. Οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι στο ξεπούλημα Δημόσιας περιουσίας, που μεθοδεύεται με την μεταφορά των Υπηρεσιών του Υπουργείου και των Νομικών προσώπων στο κτίριο Κεράνης με πρόσχημα την μείωση του λειτουργικού κόστους του Υπ.Α.Α.Τ., χωρίς κανείς να γνωρίζει ποιό θα είναι το νέο ενοίκιο και αν όντως υπάρχει μείωση κόστους ή αύξηση. Η Πολιτική Ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ. και οι Διοικήσεις των Οργανισμών φέρουν ευθύνη, όχι μόνο πολιτική, για τα επιπλέον κόστη που ενδέχεται να προκαλέσουν, ειδικά αν δεν τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες για τη μίσθωση ακινήτων από το Δημόσιο.

Παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει τρεις μήνες από τη δημοσιοποίηση της βούλησης της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπ.Α.Α.Τ., δεν έχουν καταστεί ακόμη διαθέσιμα αντίγραφα των αδειών που έχουν εκδοθεί για την ανέγερση και τις μετατροπές του συγκεκριμένου κτιρίου, καθώς και των συνημμένων σε αυτές σχεδίων, αλλά ούτε και των προσαρτημάτων του συμβολαίου μεταβίβασης του κτιρίου στο Δημόσιο από την εταιρεία Κεράνης. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό δεν οφείλεται σε προσπάθεια απόκρυψης των πραγματικών δεδομένων ως προς τη νομιμότητα και την στατικότητα του κτιρίου, αλλά και την καταλληλότητά του να χρησιμοποιηθεί ως χώρος γραφείων, αλλά ούτε και σε προσπάθεια να συγκαλυφθούν παραλείψεις αυτών που στο παρελθόν χειρίστηκαν την αγορά του κτιρίου από το Δημόσιο. Σε κάθε περίπτωση, απαιτούμε να παραδοθούν στους τεχνικούς εκπροσώπους των ομοσπονδιών στην αρμόδια επιτροπή, άμεσα και με δαπάνες του Υπ.Α.Α.Τ., πλήρη αντίγραφα των φακέλων των αδειών του κτιρίου και των συνημμένων σχεδίων, των προσαρτημάτων του συμβολαίου μεταβίβασης στην Κ.Ε.Δ., καθώς και κάθε άλλου εγγράφου που αφορά την υγιεινή και την ασφάλεια του κτιρίου ως χώρου εργασίας.

Θεωρούμε εσφαλμένη τη μεταφορά τόσων υπηρεσιών και Οργανισμών στο συγκεκριμένο κτίριο, διότι δεν είναι προσβάσιμο από μέσα μαζικής μεταφοράς σταθερής τροχιάς, έχει ανεπαρκή λεωφορειακή κάλυψη, βρίσκεται σε περιοχή ιδιαίτερα επιβαρυμένη κυκλοφοριακά και διαθέτει λιγότερες από τις νόμιμα απαιτούμενες θέσεις στάθμευσης. Εκτός από τη δυσχερέστατη πρόσβαση των εργαζομένων που θα τους επιβαρύνει με επιπλέον απώλειες χρόνου και χρήματος σε μια περίοδο που έχουν υποστεί δραματικές μειώσεις μισθών, το Υπ.Α.Α.Τ. καθίσταται ουσιαστικά απροσπέλαστο για τους πολίτες που συναλλάσσονται με αυτό και ιδίως για τους αγρότες που έρχονται από την Περιφέρεια και δεν έχουν ευχέρεια μετακινήσεων στην Αθήνα. Οι υποσχέσεις της Πολιτικής Ηγεσίας για κάλυψη της μετακίνησης με λεωφορεία από τον πλησιέστερο σταθμό του Μετρό, για την υλοποίηση των οποίων δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα μέχρι στιγμής, ακόμη και αν γίνονταν πράξη, πράγμα πολύ δύσκολο με την παρούσα οικονομική συγκυρία, δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες 2.300 εργαζομένων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους οι εργαζόμενοι στο Υπ.Α.Α.Τ. και τους εποπτευόμενους Οργανισμούς, δηλώνουν ότι δεν είναι σύμφωνοι με τη σχεδιαζόμενη μεταφορά και θα εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών τους.

Κατόπιν τούτου σε εκτέλεση αποφάσεων Γενικών Συνελεύσεων αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013.
Τα ανωτέρω σας γνωστοποιούμε σύμφωνα με το Νόμο 1264/1982.

         

Για τα Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου